Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Αιγιαλείας - Αποκλειστικές δηλώσεις του Δημάρχου για το μέγεθος της καταστροφής

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Αιγιαλείας – Αποκλειστικές δηλώσεις του Δημάρχου για το μέγεθος της καταστροφής

Σε δύσκολη κατάσταση έχει περιέλθει ο Δήμος Αιγιαλείας, όπως αποκλειστικά δήλωσε στο in ο Δήμαρχος Αιγιαλείας, Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Αιγιαλείας λόγω των συνεπειών που προκάλεσε στη περιοχή η πυρκαγιά. Το in επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Αιγιαλείας, Δημήτρη Καλογερόπουλο, ο οποίος εντόπισε το κυρίαρχο πρόβλημα στις ζημιές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που προξένησε η πυρκαγιά στις υποδομές ύδρευσης εν μέσω μάλιστα τουριστικής περιόδου.

«Οι ζημιές που προκλήθηκαν σε δασικές και αγροτικές περιοχές είναι πολύ μεγάλες. Παράλληλα, οι ζημιές στα συστήματα ύδρευσης και άρδευσης είναι εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, με συνέπεια να αντιμετωπίζουμε ζητήματα επάρκειας νερού σε περιοχές του Δήμου μας. Κάηκαν γεωτρήσεις, σωληνώσεις και αντλιοστάσια κυρίως στις περιοχές Διακοπτό και Τράπεζα.

Χωρίς να έχουμε κάνει αποτίμηση στις δασικές και αγροτικές περιοχές, ήδη το κόστος των ζημιών ξεπερνάει τις 250.000 ευρώ. Χωρίς να υπολογίζουμε τα χρήματα που δαπανήθηκαν για δράσεις πυροπροστασίας που προηγήθηκαν» δήλωσε στο in ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Σε ερώτηση μας για το ποσό που έλαβε ο Δήμος για τις ενέργειες πυροπροστασίας, ο Δήμαρχος μας απάντησε: «Περίπου 120 χιλιάδες ευρώ. Να θυμίσουμε πως ο Δήμος Αιγιαλείας έχει περισσότερα από 70 χωριά, πέρα των πόλεων του Δήμου».

Σε ερώτηση μας αν τα χρήματα ήταν αρκετά ή λίγα σε σχέση με τις ανάγκες του Δήμου, μας απάντησε: «Ελάχιστα. Αναγκαστήκαμε να προσθέσουμε άλλες εβδομήντα χιλιάδες ευρώ».

Η Απόφαση Κήρυξης του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Sports in

Κασσελάκης στο TikTok: Η δίαιτα, το «welcome to Leros» και η ερώτηση για τη… Φάρλι

Στο βίντεο, ο Στέφανος Κασσελάκης περιγράφει με χιούμορ τις χαρές αλλά και τα «ζόρια» της «ναυτικής» περιοδείας του, ενώ στέλνει και τα μηνύματά του στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024