Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιός Δυτικού Νείλου: Μέσα Αυγούστου η κορύφωση – Συμπτώματα και τρόποι προστασίας

Ιός Δυτικού Νείλου: Μέσα Αυγούστου η κορύφωση – Συμπτώματα και τρόποι προστασίας

Τι λέει ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ

Αυξάνονται τα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί δυο θάνατοι στη χώρα μας, από μολυσμένα κουνούπια ενώ μία γυναίκα 72 χρόνων νοσηλεύεται διασωληνωμένη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

«Είναι αναμενόμενο αυτή την περίοδο να υπάρχει αυξημένη κυκλοφορία. Από την εμπειρία μας από τα προηγούμενα χρόνια αναμένουμε την κορύφωση να συμβαίνει περίπου στα μέσα Αυγούστου» τόνισε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ  Δημήτρης Παρασκευής για τον ιό του Δυτικού Νείλου. Ακόμα ανέφερε τα πιο ευπαθή άτομα είναι τα ανοσοκατασταλμένα, άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και άτομα με χρόνια νοσήματα.

Πώς να προστατευτούμε

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι «Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανησυχία, αλλά έχει σημασία να λαμβάνουμε τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα, όπως να χρησιμοποιούμε εντομοαπωθητικά, να χρησιμοποιούμε κατάλληλες σίτες προστασίας. Αν τυχόν έχουμε κήπους, να προσέχουμε ώστε να μην υπάρχουν στάσιμα ύδατα και να χρησιμοποιούμε, σε τυχόν αποχετεύσεις που μπορεί να υπάρχουν τέτοιου είδους καταστάσεις, ειδικές σίτες έτσι ώστε να αποφεύγεται η κυκλοφορία των κουνουπιών, των διαβιβαστών που μπορεί να προκαλέσουν διασπορά του νοσήματος. Γενικά για τον γενικό πληθυσμό δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανησυχία, αρκεί να έχουμε στο μυαλό μας τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα».

Τα συμπτώματα

Ως προς τα συμπτώματα ο κ. Παρασκευής ανέφερε ότι σε ένα μικρό ποσοστό περίπου 20%, θα εμφανιστούν ήπια συμπτώματα όπως πυρετός, κόπωση, διάρροιες. «Βέβαια δεν είναι δεδομένο ότι θα εμφανιστούν όλα τα συμπτώματα αλλά κάποια από αυτά. Αν τυχόν εμφανιστούν κάποια συμπτώματα, μπορούμε να αναζητήσουμε ιατρική βοήθεια, συμβουλή από τον οικογενειακό γιατρό».

Στο «κόκκινο» 8 πόλεις σε 6 περιφέρειες

Όσον αφορά στις περιοχές που έχουν καταγραφεί κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, σε αυτές περιλαμβάνονται οικισμοί στις Περιφερειακές Ενότητες (ΠΕ) Λάρισας, Ημαθίας, Πέλλας, Σερρών, Καρδίτσας και Καβάλας. Έντονη, ωστόσο, χαρακτηρίζεται η κυκλοφορία του ιού του Δυτικού Νείλου σε οκτώ δήμους: Νέστου, Καρδίτσας, Μουζακίου, Παλαμά, Λαρισαίων, Βέροιας, Πέλλας και Ηράκλειας.

Συνολικά, πάνω από 1.400 άνθρωποι έχουν μολυνθεί στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024