Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντιπροσωπεία των χωρών της Δυτικής Αφρικής στον Νίγηρα με τελεσίγραφο προς τους πραξικοπηματίες

Αντιπροσωπεία των χωρών της Δυτικής Αφρικής στον Νίγηρα με τελεσίγραφο προς τους πραξικοπηματίες

«Είναι ανάγκη να καταδείξουμε πως δεν μπορούμε να γαβγίζουμε μόνο αλλά και να δαγκώνουμε»

Η περιφερειακή οργάνωση χωρών της Δυτικής Αφρικής ECOWAS έστειλε σήμερα αντιπροσωπεία στον Νίγηρα προκειμένου να διαπραγματευθεί με τους αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων που κατέλαβαν την εξουσία με πραξικόπημα την περασμένη εβδομάδα, ενώ επικεφαλής των επιτελείων χωρών της περιοχής συναντώνται στη γειτονική Νιγηρία.

Η Οικονομική Κοινότητα Κρατών Δυτικής Αφρικής (ECOWAS) επέβαλε κυρώσεις στον Νίγηρα και δήλωσε ότι μπορεί να δώσει άδεια για χρήση βίας αν οι ηγέτες του πραξικοπήματος δεν επαναφέρουν τον εκλεγμένο πρόεδρο Μοαμέντ Μπαζούμ μέσα σε μία εβδομάδα αρχής γενομένης την περασμένη Κυριακή.

«Η στρατιωτική επιλογή είναι η τελευταία επιλογή στο τραπέζι, η τελευταία λύση ανάγκης, όμως πρέπει να προετοιμαστούμε για το ενδεχόμενο» δήλωσε ο Άμπντελ-Φατάου Μούσα, Επίτροπος της ECOWAS για τις Πολιτικές Υποθέσεις, την Ειρήνη και τη Σταθερότητα.

«Υπάρχει ανάγκη να καταδείξουμε πως δεν μπορούμε να γαβγίζουμε μόνο αλλά μπορούμε [και] να δαγκώνουμε» δήλωσε στους δημοσιογράφους στην Αμπούτζα.

Της αντιπροσωπείας στον Νίγηρα ηγείται ο πρώην στρατιωτικός ηγέτης της Νιγηρίας Αμπντουλσαλάμι Αμπουμπάκαρ, ο οποίος έφθασε σήμερα για να ξεκινήσει συνομιλίες με τη χούντα, είπε ο Μούσα.

Ξανάνοιξαν σύνορα οι επικεφαλής του πραξικοπήματος

Της χούντας στον Νίγηρα ηγείται ο πρώην επικεφαλής της προεδρικής φρουράς του Μπαζούμ, ο στρατηγός Αμπντουραχμάν Τσιανί, ο οποίος έκλεισε τον Μπαζούμ στο προεδρικό μέγαρο την περασμένη Τετάρτη και αυτοανακηρύχθηκε αργότερα αρχηγός του κράτους.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο καλωσορίζει πολύ τις ενέργειες της ECOWAS και είναι πραγματικά αποφασιστικές ενέργειες με ισχυρή δέσμευση στη δημοκρατία» δήλωσε σήμερα στην Αμπούτζα ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι.

Οι επικεφαλής του πραξικοπήματος ανακοίνωσαν στη διάρκεια της νύχτας ότι ξανάνοιξαν τα χερσαία και αεροπορικά σύνορα του Νίγηρα με την Αλγερία, την Μπουρκίνα Φάσο, το Μαλί, τη Λιβύη και το Τσαντ αφού τα έκλεισαν την περασμένη εβδομάδα.

Τα χερσαία σύνορα που ξανάνοιξαν βρίσκονται κυρίως σε απομακρυσμένης περιοχές της ερήμου. Τα βασικά σημεία εισόδου στον Νίγηρα για εμπόριο παραμένουν κλειστά λόγω των κυρώσεων που έχει επιβάλει η ECOWAS.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024