
Αχτσιόγλου: Υπάρχει λύση στο στεγαστικό πρόβλημα των φοιτητών
Τράπεζα Στέγης, κανόνες και έλεγχος στη βραχυχρόνια μίσθωση, αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης για κατασκευή φοιτητικών εστιών, είναι οι προτάσεις Αχτσιόγλου στο πρόβλημα
«Η αρχή της φοιτητικής ζωής θα έπρεπε να είναι μια στιγμή γεμάτη προσμονή. Προσμονή για τον κόσμο της γνώσης, της προσωπικής ελευθερίας, των απεριορίστων ευκαιριών. Αντί για αυτό, για χιλιάδες οικογένειες η χαρά για την επιτυχία των νέων ανθρώπων αντισταθμίζεται από το άγχος. Άγχος για το κόστος σπουδών και κυρίως άγχος για το κόστος της φοιτητικής στέγης», σημειώνει η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου, σε ανάρτησή της.
Όπως αναφέρει, «πρόκειται για ενα βαθύ κοινωνικό πρόβλημα. Σε πολλές περιοχές συνδέεται με το άναρχο μοντέλο της τουριστικής ανάπτυξης, σε όλες με την εκρηκτική άνοδο στις τιμές των ενοικίων».
«Τράπεζα Στέγης, κανόνες και έλεγχος στη βραχυχρόνια μίσθωση»
Σε κάθε περίπτωση, «οδηγεί στο μαρασμό των περιφερειακών πανεπιστημίων και στη συρρίκνωση του δικαιώματος των φοιτητών και των φοιτητριών σε αξιοπρεπείς συνθήκες σπουδών», τονίζει η Έφη Αχτσιόγλου.
Και προσθέτει πως «υπάρχει λύση. Τράπεζα Στέγης, κανόνες και έλεγχος στη βραχυχρόνια μίσθωση, αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης για κατασκευή φοιτητικών εστιών. Μαζί φτιάχνουμε το μέλλον», καταλήγει η βουλευτής και υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
- Γιάννης και Μαράια παίζουν μποξ και… προειδοποιούν γαμπρούς και νύφες των παιδιών τους: «Ερχόμαστε για σας»
- Εβδομάδα εξελίξεων στη Βουλή: Την Τετάρτη στην επιτροπή Θεσμών οι Δεμίρης και Τζαβέλλας για τις υποκλοπές
- Κάννες: Ηχηρή απουσία της Μπάρμπρα Στρέιζαντ – Γιατί ακύρωσε την εμφάνισή της
- Ανδρουλάκης: Οκτώ δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος – Η κυβέρνηση ταυτίστηκε με τη λεηλασία των ξένων funds
- Βατικανό: Μαθητές έμαθαν στον Πάπα να κάνει το «six – seven» [βίντεο]
- «Η Μπαρτσελόνα έχει στην κορυφή της λίστας της τον Βασίλη Σπανούλη»

