Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Λεωφόρος «Μίκη Θεοδωράκη» η Παλιά Εθνική Οδός Χανίων

Λεωφόρος «Μίκη Θεοδωράκη» η Παλιά Εθνική Οδός Χανίων

Η  λεωφόρος που συνδέει την πόλη με την οικία του Μίκη και του Γιάννη Θεοδωράκη στον Γαλατά, θα φέρει πλέον το όνομά του.

Σε Λεωφόρος «Μίκη Θεοδωράκη» μετονομάζεται πλέον η Παλιά Εθνική Οδός Χανίων σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που λήφθηκε κατά τη συνεδρίασή του.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, τόνισε πως: «Σαν σήμερα, 98 χρόνια πριν, γεννήθηκε ο κορυφαίος Έλληνας δημιουργός, Μίκης Θεοδωράκης. Είναι, λοιπόν, ξεχωριστή μέρα για τα Χανιά που η  λεωφόρος που συνδέει την πόλη με την οικία του Μίκη και του Γιάννη Θεοδωράκη στον Γαλατά, θα φέρει πλέον το όνομά του. Έπειτα από πολλές δυσκολίες και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, που υπάρχουν στα θέματα ονοματοδοσίας, η Λεωφόρος «Μίκης Θεοδωράκης» αποτελεί μεγάλο όφελος για την πόλη μας αλλά και ηθική υποχρέωση απέναντι στον Μίκη, που έχει προσφέρει τόσα πολλά στην Ελλάδα».

Η νέα Λεωφόρος «Μίκη Θεοδωράκη» ξεκινά από το τέλος της οδού Κισάμου (γέφυρα Κλαδισού) έως το τέλος του διοικητικού ορίου της Κοινότητας Αγίας Μαρίνας της Δ.Ε. Νέας Κυδωνίας, δηλαδή εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Χανίων.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Ευτύχης Δαμιανάκης κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου: «αναμένεται να ληφθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Πλατανιά, που προβλέπει την ονοματοδοσία της Λεωφόρου από την Αγία Μαρίνα έως το Κολυμβάρι».

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024