Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εγκατάσταση ταχυφορτιστών EV ανά 60 χλμ. θεσμοθετεί η Ε.Ε

Εγκατάσταση ταχυφορτιστών EV ανά 60 χλμ. θεσμοθετεί η Ε.Ε

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υιοθέτησε την δέσμη κανόνων που προβλέπουν την εγκατάσταση ταχυφορτιστών σε όλο το ευρωπαϊκό οδικό δίκτυο

To Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επισφράγισε την απόφαση για την υιοθέτηση της νέας δέσμης κανόνων που αποσκοπούν στην περαιτέρω διάδοση της ηλεκτροκίνησης στο πλαίσιο της στρατηγικής «Fit for 55» για την περιστολή των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα τουλάχιστον κατά 55% έως το 2030 σε σχέση με το 1990 και με απώτερο σκοπό την πλήρη κλιματική ουδετερότητα με ορίζοντα το 2050.

Ανεξαρτήτως των μακροπρόθεσμων στόχων και σε ό,τι αφορά το άμεσο μέλλον, η νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία προβλέπει, έως το 2025, την εγκατάσταση ταχυφορτιστών τουλάχιστον 150 kW κάθε 60 χλμ. οδικού δικτύου στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών (Trans-European Transport Network/TEN-T).

Εκτός από την τάση και την απόσταση ανάμεσα στους ταχυφορτιστές, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, θα πρέπει να είναι συμβατοί με ανέπαφες πληρωμές χωρίς την προϋπόθεση συνδρομής καθώς και να παρέχουν πληροφορίες όπως ο τιμοκατάλογος και η θέση η διαθεσιμότητά τους μέσω σχετικών ψηφιακών εφαρμογών και συστημάτων πλοήγησης.

Πλην των ταχυφορτιστών των 150 kW που απευθύνονται στους χρήστες επιβατικών αυτοκινήτων EV και vans, υπάρχει ανάλογη πρόβλεψη και για φορτηγά καθώς, η νέα νομοθεσία προβλέπει, από το 2025 και εφεξής την εγκατάσταση ταχυφορτιστών έως 350kW κάθε 60 χλμ. του ίδιου δικτύου αλλά και κάθε 100 χλμ. του περιφερειακού δικτύου με την προοπτική οι ταχυφορτιστές να καλύπτουν το σύνολο του ευρωπαϊκού οδικού δικτύου με ορίζοντα το 2030.

Στο ίδιο πλαίσιο θεσμοθετείται η εγκατάσταση σταθμών ανεφοδιασμού υδρογόνου κάθε 200 χλμ. στο TEN-T ξεκινώντας από το 2030.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με σχετική έκθεση, οι μεταφορές είναι υπεύθυνες για το 25% των εκπομπών ρύπων στην ευρωπαϊκή επικράτεια ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το 71% οφείλεται σε οδικές μεταφορές.

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024