Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Μια βραδιά πολιτισμού και ψυχαγωγίας με φόντο την αυγουστιάτικη πανσέληνο

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Μια βραδιά πολιτισμού και ψυχαγωγίας με φόντο την αυγουστιάτικη πανσέληνο

Προβολή ταινιών μέχρι το ξημέρωμα, silent disco πάρτι, επιτραπέζια παιχνίδια, διαλογισμός, γιόγκα, αλλά και βόλτες με θαλάσσια ποδήλατα στο Κανάλι υπό το φως της πανσελήνου

Την Τρίτη 1η Αυγούστου, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) υποδέχεται τη μεγαλύτερη πανσέληνο του καλοκαιριού και προσκαλεί όλες και όλους να διανυκτερεύσουν στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και να ζήσουν μια βραδιά διαφορετική από τις άλλες.

Απαραίτητος εξοπλισμός: υπνόσακοι, αντικουνουπικά και διάθεση για ξενύχτι… Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Το πρόγραμμα που θα σας… ξενυχτήσει

Κάτω από την Πανσέληνο του Οξύρρυγχου, στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η 1η του Αυγούστου μετατρέπεται σ’ έναν κινηματογραφικό μαραθώνιο που η πόλη της Αθήνας δεν έχει ξαναζήσει ποτέ.

Σινεμά ως το ξημέρωμα…

Τον μαραθώνιο θα ανοίξει την Τρίτη στις 21.00 στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ η προβολή της κλασσικής κι αγαπημένης ταινίας «Η Λαίδη και ο Αλήτης / Lady and the Tramp (1955).

Θα ακολουθήσει την ίδια μέρα στις 22.30 η προβολή της ταινίας «Μετά τα μεσάνυχτα / After Hours (1985). Την Τετάρτη 02/08,  στο Ξέφωτο στς 00.15 θα γίνει η προβολή της ταινίας Κυνηγητό μέσα στη νύχτα / Into the Night (1985), στις 02.20 Ένας λυκάνθρωπος στο Λονδίνο / An American Werewolf in London (1981) και την αυλαία θα ρίξει στις 04.05 η ταινία «Δράκουλας»: Ο βρυκόλακας των Καρπαθίων / Dracula (1958).

Silent Disco πάρτι

Στον Μεσογειακό Κήπο του ΚΠΙΣΝ στήνεται ένα διαφορετικό πάρτι με πολλή μουσική, καθόλου ηχεία, fluo make-up και πολλά ασύρματα ακουστικά.

Δύο DJs μιξάρουν ζωντανά διαφορετικά είδη μουσικής και το κοινό μπορεί να επιλέξει τι θα ακούσει στα ακουστικά του με το πάτημα ενός κουμπιού.

Ένας τρόπος έκφρασης όπου όλοι μαζί (και μόνοι) χορεύουν και διασκεδάζουν σε ένα υπαίθριο club όπου -όταν βγουν τα ακουστικά- επικρατεί απόλυτη ησυχία.

Τα Silent Disco πάρτι έγιναν ευρέως γνωστά στα μέσα της δεκαετίας του 2000 όταν εμφανίστηκαν στο Glastonbury Festival και από κει και πέρα άρχισαν να εξαπλώνονται σε όλο τον κόσμο με μεγάλη επιτυχία.

Game Zone

Ανακαλύψτε τον κόσμο των ομαδικών παιχνιδιών και ζήστε με τους φίλους ή την οικογένειά σας συναρπαστικές στιγμές.

Το παιχνίδι ερωτήσεων «Πες Βρες» συνδυάζει γνώσεις, οξυδέρκεια και ανταγωνισμό, προσφέροντας άφθονο γέλιο και διασκέδαση σε όλη την παρέα.

H ομάδα του «Πες Βρες» σχεδίασε ένα παιχνίδι ειδικά για το Full Moon Sleepover στο ΚΠΙΣΝ: οι ερωτήσεις θα προβάλλονται σε οθόνη και ένας παρουσιαστής θα συντονίζει το κοινό.

Επιπλέον, κορυφαία επιτραπέζια παιχνίδια στρατηγικής, φαντασίας και επιδεξιότητας που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες θα καθηλώσουν τους επισκέπτες για ώρες, συνδυάζοντας σκέψη, δημιουργικότητα και ψυχαγωγία.

Hatha Υoga: Διαλογισμός Πανσελήνου

Μόλις ξημερώσει, στα Νότια Μονοπάτια του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, το σώμα συνδέεται με τον νου με μαθήματα Hatha Yoga. Αλλά και λίγο πριν βραδιάσει, πάλι στα Νότια Μονοπάτια του Πάρκου το σώμα συνδέεται με τον νου με ασκήσεις διαλογισμού.

Η αυγουστιάτικη πανσέληνος, το μεγαλύτερο φεγγάρι του χρόνου μέσα στον έναστρο, καλοκαιρινό ουρανό είναι μια υπέροχη ευκαιρία που μας δίνει η φύση να αισθανθούμε την εμπειρία της σύζευξης δύο ενεργειακών κέντρων του σώματός μας, του Swadhisthana και του Ajna.

Θαλάσσια Ποδήλατα

Απολαύστε μία ειδυλλιακή βόλτα με ένα θαλάσσιο ποδήλατο, υπό το σεληνόφως, σε ένα από τα χαρακτηριστικότερα σημεία του ΚΠΙΣΝ, το Κανάλι.

Ο σχεδιασμός του Καναλιού έγινε με στόχο τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης της περιοχής με τη θάλασσα, όχι μόνο ως προς τη θέα, αλλά και ως προς τη φυσική της παρουσία στο χώρο.

Έχει μήκος 400 μέτρα, πλάτος 30 μέτρα και βάθος από 70 έως 150 εκατοστά.

Αναπτύσσεται ανάμεσα και κατά μήκος του κτιριακού συγκροτήματος και της Εσπλανάδας, δημιουργώντας μια μεταφορική συνέχεια της θάλασσας από την ακτή του Φαλήρου στο ΚΠΙΣΝ.

Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή θα είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας στα θαλάσσια ποδήλατα.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024