Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το αιματοκύλισμα στο ιερό Σαγιέντα Ζεϊνάμπ

Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το αιματοκύλισμα στο ιερό Σαγιέντα Ζεϊνάμπ

Ανέλαβε την ευθύνη για τις δύο επιθέσεις στο ιερό των σιιτών που στοίχησαν τη ζωή σε τουλάχιστον έξι ανθρώπους και τραυμάτισαν δεκάδες.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την Παρασκευή την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο ιερό της Σαγιέντα Ζεϊνάμπ, στα νότια της Δαμασκού, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον έξι άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες.

Με ανάρτησή της στο Telegram η τζιχαντιστική οργάνωση ανέλαβε επίσης την ευθύνη για άλλη μια επίθεση στο ίδιο ιερό, στις αρχές της εβδομάδας, όπου τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι.

Στο ιερό αυτό συρρέουν κάθε χρόνο χιλιάδες σιίτες μουσουλμάνοι για τη γιορτή της Ασούρα.

Τι ανέφερε η κυβέρνηση της Συρίας για την επίθεση

Σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει την Πέμπτη η κυβέρνηση της Συρίας, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 26 τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας έξω από το ιερό της Σαγιέντα Ζεϊνάμπ, κοντά στη Δαμασκό, ανακοίνωσε η συριακή κυβέρνηση.

Η βόμβα φαίνεται ότι είχε τοποθετηθεί σε ένα αυτοκίνητο. Η συριακή τηλεόραση έδειξε πλάνα στα οποία διακρίνεται το μπροστινό μέρος ενός καμένου αυτοκινήτου.

Ένας κάτοικος της περιοχής είπε ότι άκουσε μια ισχυρή έκρηξη γύρω στις 17:30 το απόγευμα και στη συνέχεια οι δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν την περιοχή.

Νεκροί τέσσερις μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων από πλήγμα τουρκικού UAV

Τέσσερις μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), οργάνωσης στην οποία κυριαρχούν οι Κούρδοι, σκοτώθηκαν απόψε το βράδυ στη Συρία από πλήγμα τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους, κοντά στα σύνορα των δύο χωρών, ανακοίνωσε η αυτόνομη κουρδική διοίκηση της βορειοανατολικής Συρίας.

Η Τουρκία εξαπολύει συχνά επιθέσεις στις ζώνες που ελέγχονται από τους Κούρδους και ενέτεινε τα πλήγματά της τις τελευταίες εβδομάδες.

«Ένας δρόνος του κατακτητή (σ.σ. της Τουρκίας) στόχευσε το χωριό Χιρμπέτ Χόι, στην περιοχή της Αμούντα» με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνδρες που ανήκαν σε μια ομάδα αυτοάμυνας, ανέφερε η υπηρεσία τύπου του SDF.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, άλλοι οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν. Αυτή ήταν η δεύτερη τέτοια επίθεση στην ίδια περιοχή το τελευταίο 24ωρο καθώς χθες, επίσης κοντά στα σύνορα, σκοτώθηκαν άλλοι τρεις Κούρδοι μαχητές.

Σχεδόν ταυτόχρονα, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Ιρακινού Κουρδιστάν ανακοίνωσε ότι από πλήγμα τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην επαρχία Σουλεϊμανίγια σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι που πιστεύεται ότι ήταν μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν. Άλλος ένας τραυματίστηκε.

Οι πέντε επέβαιναν σε ένα όχημα και κινούνταν στην περιοχή του Σαρμπαζέρ όταν δέχτηκαν την επίθεση, είπε ο δήμαρχος της περιοχής Σάχο Οθμάν. Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, το όχημα χτυπήθηκε δύο φορές μέσα σε 10 λεπτά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024