Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η πιο σημαντική ατάκα του Γουόκαπ δεν ήταν για τον Σλούκα…

Η πιο σημαντική ατάκα του Γουόκαπ δεν ήταν για τον Σλούκα…

Ο Τόμας Γουόκαπ μιλώντας για την υπόθεση του Κώστα Σλούκα είπε το αυτονόητο όσον αφορά τον Ολυμπιακό και τον προπονητή του.

Πολλά και ενδιαφέροντα αποκάλυψε ο Τόμας Γουόκαπ στη συνέντευξη που παραχώρησε στο podcast του Λιθουανού δημοσιογράφου Ντονάτας Ουρμπόνας. Ο γκαρντ του Ολυμπιακού μίλησε ενδελεχώς για την υπόθεση της αποχώρησης του Κώστα Σλούκα από τους Πειραιώτες αναφέροντας όλο το… παρασκήνιο, ωστόσο άλλο είναι το κομμάτι όσον είπε που είναι το πιο σημαντικό.

«Ο κόουτς Μπαρτζώκας είναι δύο φορές καλύτερος προπονητής της Euroleague. Προφανώς, έχει αποδείξει πράγματα. Έχει κατακτήσει την Euroleague, έχει πάρει τίτλους, έχει πάει στο Final 4. Το έχει πετύχει μέσα από το σύστημά του. Πιστεύει σε κάτι και μένει σε αυτό. Το σέβομαι πολύ αυτό που κάνει», ανέφερε ο άσος του Ολυμπιακού.

Και ποιος μπορεί να διαφωνήσει είναι η αλήθεια. Ο κόσμος του Ολυμπιακού αγάπησε ξανά αυτήν την ομάδα την τελευταία διετία και αυτό οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στον κορυφαίο Ευρωπαίο προπονητή. Οι επιτυχίες που ήρθαν, το μπάσκετ που έπαιξε ο Ολυμπιακός και αποθεώθηκε σε κάθε γωνιά της Ευρώπης την περασμένη σεζόν, είναι επίτευγμα της φιλοσοφίας του προπονητή του. Εκείνος επέλεξε τα εργαλεία, εκείνος τους έδωσε τις οδηγίες και την κατεύθυνση για να γίνει ο Ολυμπιακός το μοντέλο ομάδας που όλοι θαύμασαν κι έφτασε 3″ μακριά από την απόλυτη χρονιά πέρυσι.

Ναι ο Ολυμπιακός έχασε τον καλύτερό του παίκτη (και MVP όλης της διοργάνωσης), αφού ο Σάσα Βεζένκοφ επέλεξε να κυνηγήσει το όνειρο του NBA. Ναι η φυγή του Κώστα Σλούκα σίγουρα άφησε κενό, στο αγωνιστικό κομμάτι γιατί για τα υπόλοιπα απάντησε ο Γουόκαπ. Είναι παράλογο όμως να θεωρεί κάποιος ότι ο κόουτς Μπαρτζώκας δεν περίμενε αυτές τις εξελίξεις και ότι δεν σχεδίασε στο μυαλό του τον τρόπο για να επιστρέψει ο Ολυμπιακός το ίδιο δυνατός και του χρόνου.

Οι επιλογές των Μιλουτίνοφ και Γκος από νωρίς έδειξαν τον δρόμο. Η απόκτηση του Λουκ Σίκμα για τη θέση «4» μοιάζει ιδανική για τη φιλοσοφία του Έλληνα προπονητή. Και ακολουθεί ακόμα τουλάχιστον μία προσθήκη. Από την Ιταλία σήμερα έβαλαν στο κάδρο και τον Κέντρικ Ναν.

Εκεί χτυπάει ο Ολυμπιακός. Στην αγορά του NBA για να βρει το κατάλληλο κομμάτι που θα ταιριάξει στο παζλ. Τον παίκτη που πάνω από όλα θα ικανοποιήσει το πλάνο του προπονητή της ομάδας. Ο Μπαρτζώκας μεταμόρφωσε τον Ολυμπιακό και έχει κερδίσει το δικαίωμα να σχεδιάσει την ομάδα ακριβώς όπως εκείνος θέλει. Δεν ήταν τυχαία τα λόγια του Τόμας Γουόκαπ λοιπόν. Εκείνος γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον τη δουλειά που γίνεται στο εσωτερικό της ομάδας και τον τρόπο λειτουργίας του Μπαρτζώκα. Ας μην ξεχνάμε πως κι εκείνος ήταν μια προσωπική επιλογή του κόουτς του Ολυμπιακού και όταν πρωτοπήγε στο λιμάνι από τη Ζαλγκίρις δεν έγινε αποδεκτός και με… δάφνες. Τη συνέχεια τη γνωρίζουμε.

Sports in

Η Next Generation της Μπαρτσελόνα: Ο Τσάβι διασφαλίζει το μέλλον των Καταλανών (pic+vids)

Ο Τσάβι έχει αναδείξει 16 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι προέρχονται από την ακαδημία του καταλανικού συλλόγου – Ξεχωρίζουν οι Γιαμάλ, Φερμίν και Κουμπαρσί.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024