Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΚΚΕ στον Γεραπετρίτη: Οι δηλώσεις Μητσοτάκη για υποχωρήσεις ανοίγουν το δρόμο της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο

ΚΚΕ στον Γεραπετρίτη: Οι δηλώσεις Μητσοτάκη για υποχωρήσεις ανοίγουν το δρόμο της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο

Ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ, ενημερώθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών για θέματα εξωτερικής πολιτικής με έμφαση στα ελληνοτουρκικά

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών κομμάτων για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, κυρίως για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις εξελίξεις στην περιοχή, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, συναντήθηκε σήμερα με τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο κ. Μαρίνος, μετά τη συνάντηση, δήλωσε ότι οι αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους «ξερνάνε φωτιά».

Και τόνισε πως «οδηγούν σε κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, ενώ η εμπλοκή της Ελλάδας, με ευθύνη της κυβέρνησης και τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων, μετατρέπει τη χώρα σε στόχο αντιποίνων και προκαλεί μεγάλους κινδύνους για το λαό».

«Οι δηλώσεις Μητσοτάκη για υποχωρήσεις ανοίγουν το δρόμο της συνδιαχείρισης»

Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε το στέλεχος του ΚΚΕ, «η αποκαλούμενη ‘επανεκκίνηση’ των ελληνοτουρκικών σχέσεων και ο ‘οδικός χάρτης’, που συμφωνήθηκε στη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν με αμερικανοΝΑΤΟική εποπτεία, όπως και οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για διαπραγματεύσεις σε ‘βαριά γεωπολιτικά ζητήματα’,  για τον ‘πυρήνα της ελληνοτουρκικής διαφοράς’ και για ‘υποχωρήσεις’, ανοίγουν τον δρόμο της συνεκμετάλλευσης – συνδιαχείρισης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο προς όφελος των ενεργειακών ομίλων και σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων, ακόμα και της κυριαρχίας της χώρας».

«Το ΚΚΕ καλεί το λαό σε ετοιμότητα και πάλη για τον απεγκλωβισμό της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς, για να μην περάσουν επικίνδυνες διευθετήσεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις», δήλωσε καταληκτικά ο Γιώργος Μαρίνος.

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024