Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γιώργος Αντωνακάκης: Το ΚΚΕ τον αποχαιρετά με θλίψη

Γιώργος Αντωνακάκης: Το ΚΚΕ τον αποχαιρετά με θλίψη

Ο Γιώργος Αντωνακάκης οργανώθηκε στο ΚΚΕ το 1978.

Το ΚΚΕ «αποχαιρετά με θλίψη τον σύντροφο Γιώργο Αντωνακάκη ο οποίος έφυγε χτες από τη ζωή. Ο σύντροφος Γιώργος γεννήθηκε το 1948 στα Χανιά από γονείς αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, ο πατέρας του ήταν στον ΕΛΑΣ και η μητέρα του στην ΕΠΟΝ. Στα δύσκολα χρόνια του εμφυλίου, ο πατέρας της μητέρας του δολοφονήθηκε το 1947 στα Χανιά, σαν Γραμματέας του ΕΑΜ».

«Ο σύντροφος Γιώργος Αντωνακάκης τελείωσε το εξατάξιο γυμνάσιο το 1968 και τα επόμενα χρόνια ως το 1975 φοίτησε στη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη. Εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη και ως σκηνοθέτης, ως διευθυντής στον ραδιοφωνικό σταθμό «93,1» ενώ ήταν ανάμεσα στους ιδρυτές της θεατρικής σκηνής «Αλέκα Παΐζη». Τα τελευταία χρόνια ήταν και διευθυντής στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ.

Στο ΚΚΕ για πάνω από 40 χρόνια

Το 1963 σε ηλικία 15 χρονών, μαθητής οργανώθηκε στη νεολαία της ΕΔΑ και τα επόμενα χρόνια ως την ενοποίηση της με τη Δημοκρατική Κίνηση Νέων Γρηγόρης Λαμπράκης ήταν μέλος του Γραφείου Μαθητών Αθήνας.

Η δικτατορία τον βρίσκει στην Κρήτη. Ερχόμενος στην Αθήνα εντάχθηκε στον Ρήγα Φεραίο, από όπου αποχώρησε μετά την κατάρρευση της δικτατορίας διαφωνώντας με τις θέσεις του ΚΚΕ εσωτερικού. Ως σπουδαστής συμμετείχε ενεργά στον συνδικαλισμό και πρωτοστάτησε στην ίδρυση του συλλόγου σπουδαστών δραματικών σχολών. Πήρε μέρος στην εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Τα επόμενα χρόνια ασχολείται με τον πολιτισμό στον δήμο της Καλλιθέας συνεργάζεται με μέλη της ΚΝΕ και το 1978 οργανώνεται στο ΚΚΕ. Αναλαμβάνει διάφορες χρεώσεις στα τμήματα Πολιτισμού και Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κεντρικής Επιτροπής και στις Αχτιδικές Επιτροπές της Καλλιθέας και των Καλλιτεχνών. Από το 1982 έως σήμερα εκλεγόταν δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Καλλιθέας, ενώ διετέλεσε αντιδήμαρχος πολιτισμού για οχτώ χρόνια.

Ο σύντροφος Γιώργος Αντωνακάκης υπηρέτησε για περισσότερα από 40 χρόνια τους σκοπούς του ΚΚΕ σε όλους τους τομείς που δραστηριοποιήθηκε αφήνοντας σημαντική παρακαταθήκη στο χώρο του Πολιτισμού» αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους του.

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024