Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κροατία: Πυρκαγιά εξαπλώνεται κοντά στο Ντουμπρόβνικ από ανέμους που μοιάζουν με «τυφώνα»

Κροατία: Πυρκαγιά εξαπλώνεται κοντά στο Ντουμπρόβνικ από ανέμους που μοιάζουν με «τυφώνα»

Οι νότιοι άνεμοι που μοιάζουν με «τυφώνα» στο καντόνι Ντουμπρόβνικ-Νερέτβα της Κροατίας, ενισχύουν την εκτεταμένη πυρκαγιά που μαίνεται σε κοντινή απόσταση από τη μεσαιωνική πόλη.

Πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν δύσκολη μάχη χθες Τρίτη το βράδυ για να περιορίσουν πυρκαγιά που εξαπλώνεται σε περιοχή νότια του Ντουμπρόβνικ, στις ακτές της Κροατίας στην Αδριατική, καθώς ισχυροί άνεμοι εμπόδισαν αεροσκάφη να επιχειρήσουν κι αναφέρθηκαν εκρήξεις ναρκών (φωτογραφία, επάνω, από dulist.hr/Ana Paskičević).

Μοιάζουν με «τυφώνα»

Νότιοι άνεμοι που μοιάζουν με «τυφώνα» στο καντόνι Ντουμπρόβνικ-Νερέτβα ενίσχυσαν «εκτεταμένη» πυρκαγιά σε περιοχή της υπαίθρου στην κοινότητα Ντουμπρόβνικ Πλατ, κατά την ένωση πυροσβεστών της Κροατίας.

Περίπου 130 πυροσβέστες απ’ όλη τη χώρα συμμετέχουν στην επιχείρηση. Δυο αεροσκάφη Καναντέρ που επιχείρησαν το πρωί αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στις βάσεις τους, καθώς οι άνεμοι δεν επέτρεπαν να συνεχίσουν.

Σύμφωνα με την οργάνωση των συλλογικού φορέα των μελών του κροατικού πυροσβεστικού σώματος, δεν απειλούνται «κτίρια», τουλάχιστον «μέχρι στιγμής».

Εκρήξεις ναρκών

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Du List ανέφερε ότι οι πυρκαγιές προκάλεσαν εκρήξεις ναρκών, κληρονομιάς του πολέμου που μαινόταν τα χρόνια του 1990, όταν διαλυόταν η πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβία. Η πυροσβεστική δεν το έχει επιβεβαιώσει.

Αλλη πυρκαγιά που καίει χαμηλή βλάστηση βρισκόταν σε εξέλιξη στην κομητεία Σπλιτ-Δαλματίας χθες, με 65 πυροσβέστες και τρία αεροσκάφη να επιχειρούν για να την ελέγξουν.

Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με τις συνέπειες παρατεταμένου καύσωνα: ο Ιούνιος ήταν ο θερμότερος μήνας στα χρονικά αφότου άρχισαν να τηρούνται αρχεία για τη θερμοκρασία κι ο Ιούλιος οδεύει να σπάσει ξανά ρεκόρ.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024