Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός: Ποντάρει στην εμπειρία αλλά θέλει και τα νιάτα

Παναθηναϊκός: Ποντάρει στην εμπειρία αλλά θέλει και τα νιάτα

η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού στο ματς της Τρίτης με τη Ντνίπρο-1 στη Σλοβακία, ήταν η γηραιότερη στην ιστορία των Πρασίνων στα Κύπελλα Ευρώπης

Η είδηση είναι από αυτές που μόνο απαρατήρητες δεν μπορούν να περάσουν: η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού στο ματς της Τρίτης με τη Ντνίπρο-1 στη Σλοβακία, ήταν η γηραιότερη στην ιστορία των Πρασίνων στα Κύπελλα Ευρώπης.

Ο μέσος όρος ηλικίας ήταν 31 χρόνια, τρεις μήνες και 18 μέρες. Με εννιά ποδοσφαιριστές να έχουν συμπληρώσει τα 30, έναν αριθμό σημαδιακό για τον αθλητισμό. Για του λόγου το αληθές, ιδού.
Ο Μπρινιόλι είναι 32. Ο Κώτσιρας βαδίζει στα 31. Ο Χουάνκαρ 33. Ακριβώς 30 είναι ο Μάγκνουσον και 32 ο παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας, Σένκεφελντ. 34 ο Πέρεθ. Στα 31 ο Παλάσιος, 28 ο Βιλένα, 31 ο Μπερνάν, 29 ο Σπόραρ και ο Τζούρισιτς 31.

Εχουμε, δηλαδή, μια «βαριά» ηλικιακά ομάδα και εδώ ας επισημανθούν τα εξής: αφ’ ενός γνωρίζει τα δεδομένα άριστα ο Γιοβάνοβιτς και επιδιώκει να μοντάρει σύντομα το σύνολο, να του δώσει ταυτότητα και ομοιογένεια ώστε να πετύχει την είσοδό του στους ομίλους είτε του Τσάμπιονς Λιγκ είτε του Γιουρόπα. Κι αυτό μπορεί να γίνει ευκολότερα με βάση την εμπειρία ποδοσφαιριστών και όχι με θερινά στοιχήματα.

Αφ’ ετέρου, όταν μια ισχυρή ομάδα κάνει επανεκκίνηση και «ανοίγει το πορτοφόλι», θέλει άμεσα αποτελέσματα και αφήνει σε δεύτερο πλάνο τα περί ανάδειξης νέων παικτών. Τουλάχιστον αυτό δείχνει ο εφετινός Παναθηναϊκός που έχασε πέρυσι στο τσακ τον τίτλο, επιδιώκει να μην ανακοπεί η περυσινή πορεία και η βελτίωση, ανεβάζει το επίπεδο και τον συναγωνισμό στα ενδότερα και αν ξεπεταχθεί και κάποιο ταλέντο, έχει καλώς. Πώς όμως θα συμβεί αυτό όταν οι θέσεις μοιάζει να έχουν καπαρωθεί από ποδοσφαιριστές με εμπειρίες και χιλιόμετρα στα πόδια τους;

Αυτό, ίσως, που προβληματίζει ή βάζει σε σκέψεις τους αρμόδιους, έχει να κάνει με την επόμενη μέρα. Πώς θα γίνει η λεγόμενη «διαχείριση του έμψυχου δυναμικού». Γιατί θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ πως αυτό το σχήμα δεν μπορεί να παίζει «Τετάρτη- Κυριακή» και χρειάζονται ανάσες οι πρωταγωνιστές. Ο Γιοβάνοβιτς, αδύνατο να μην έχει μεριμνήσει σχετικά. Αργά ή γρήγορα θα κληθεί να ρίξει στη μάχη και παίκτες νεότερης ηλικίας, ικανούς να καλύψουν μέτρα και να τρέξουν την ομάδα.

Αν αποκτήσει ισορροπία ο Παναθηναϊκός, αν αντέξουν οι παλιοί και δώσουν όσα θέλει το τιμ οι νεότεροι, τότε ναι, η ομάδα θα έχει τύχη να πραγματώσει τους υψηλούς στόχους που έχει θέσει, σε αυτή την τρίτη σεζόν του Σέρβου προπονητή στο τιμόνι.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024