Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σερβέτ – Γκενκ 1-1: Άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς

Σερβέτ – Γκενκ 1-1: Άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς

Σερβέτ και Γκενκ έμειναν ισόπαλες με σκορ 1-1 στη Γενεύη και όλα θα κριθούν στον επαναληπτικό που θα γίνει μια εβδομάδα.

Στη Γενεύη διεξήχθη το παιχνίδι που έχει άμεσο ενδιαφέρον για τον Ολυμπιακό, με την Γκενκ να μένει ισόπαλη με σκορ 1-1 κόντρα στη Σερβέτ για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League. Θυμίζουμε πως ο ηττημένος του εν λόγω ζευγαριού θα αντιμετωπίσει τους Ερυθρόλευκους για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Οι Βέλγοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων σχεδόν σε όλο το ματς, προηγήθηκαν στο πρώτο μέρος όμως είδαν τους Ελβετούς να βρίσκουν την απάντηση, σε δύο παρόμοια γκολ, με την ισππλαία να είναι το τελικό αποτέλεσμα αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς.

To παιχνίδι ξεκίνησε με την Γκενκ να έχει την κατοχή της μπάλας, δίχως όμως να μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες. Πρώτη καλή στιγμή για τους Βέλγους ήταν στο 8′ όταν ο Πέιντσιλ κινήθηκε ωραία, δοκίμασε το πόδι του όμως η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Η Σερβέτ απάντησε άμεσα με δύο στιγμές στο 10′ και το 12′ με δράστες τους Αντούνες και Κριβελί, ο Βάντερβουρντ όμως ήταν εκεί για την Γκενκ και απέκρουσε και τις δύο φορές.

Η πίεση των Βέλγων απέφερε εν τέλει καρπούς. Καλή εκτέλεση κόρνερ από τον Χροσόβσκι στο 21′ που βρήκε τον Αροκοντάρε στο ύψος του πέναλτι ο οποίος με κεφαλιά έγραψε το 1-0. Η συνέχεια επεφύλασσε δύο φάσεις για κάθε ομάδα. Αρχικά ο Αντούνες απείλησε Βάντερβουρντ που απομάκρυνε στο 27′, ενώ στο 31′ ο Αροκοντάρε βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ του πέρασε άουτ. Έτσι το 1-0 ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος η Γκενκ μπήκε πάλι δυνατά και έφτασε μια ανάσα από ένα δεύτερο γκολ στο 51′. Ο Αροκοντάρε έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Φρικ έκανε μια εντυπωσιακή επέμβαση. Η Σερβέτ δεν άργησε να βρει την στιγμή της με τον Kριβελί στο 57′ να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, να πιάνει ένα καλό σουτ, όμως ο Βάντερβουρντ ήταν για ακόμη μία φορά στη θέση του. Ο Κονιάτ απείλησε εκ νέου για τους Ελβετούς στο 73′ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Το πολυπόθητο γκολ ήρθε για τη Σερβέτ πέντε λεπτά αργότερα με δράστη τον Ρουιγέ. Ο Κορνιέ εκτέλεσε φάουλ, ο ο κεντρικός αμυντικός της Σερβέτ έπιασε την κεφαλιά και έκανε το 1-1. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε του ματς και έτσι οι δύο αντίπαλοι αρκέστηκαν στο τελικό 1-1.

ΣΕΡΒΕΤ: Φρικ, Τσουνεμότο, Ρουιγέ, Σεβερίν, Μαζικού, Αντούνες, Κονιάτ, Ντουλίν, Κουτέσα, Κριβελί, Μπεντιά

ΓΚΕΝΚ: Βάντερβουρντ, Μουνιόθ, ΜακΚένζι, Κουέστα, Καγέμπε, Ελ Κανούς, Χροσόβσκι, Χέινεν, Πέιντσιλ, Φαντέρα, Αροκοντάρε

Sports in

Η πτώση της Ποδοσφαιρικής Ρώμης

Η Γιουνάιτεντ είναι ένας ποδοσφαιρικός οργανισμός σε αποσύνθεση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024