Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Ψήνεται πέμπτη υποψηφιότητα για την προεδρία - Πιθανώς ο Κ. Ζαχαριάδης για τον Δ. Αθηναίων

ΣΥΡΙΖΑ: Ψήνεται πέμπτη υποψηφιότητα για την προεδρία – Πιθανώς ο Κ. Ζαχαριάδης για τον Δ. Αθηναίων

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και οι επικείμενες διαδικασίες για την εκλογή προέδρου βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ. Με τη λίστα υποψηφιοτήτων για την προεδρία να μένει ανοιχτή μέχρι το Συνέδριο το όνομα του Σωκράτη Φάμελλου να ακούγεται εντόνως

Έχοντας ήδη καθυστερήσει και μετά το φιάσκο της υποψηφιότητας του (μπασκετμπολίστα) Νίκου Παππά, ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά υποψήφιο για δήμαρχο Αθηναίων.

Σε γενικές γραμμές η Κουμουνδούρου προσανατολίζεται σε κομματικές υποψηφιότητες, ή έστω υποψηφιότητες που έχουν ιστορική σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και την ανανεωτική Αριστερά. Μετά την στρατηγική της ήττας που ακολούθησε το κόμμα στις εθνικές εκλογές, όταν υπολόγισε -λανθασμένα, όπως αποδείχθηκε- σε μερική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, οι αυτοδιοικητικές είναι τώρα ένα σκαλοπάτι ανασυγκρότησης μετά την εκλογή προέδρου και με χρονικό ορίζοντα, όπως το είχε θέσει και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, τις ευρωεκλογές του επόμενου καλοκαιριού.

Τα ονόματα για τον Δήμο Αθηναίων

Τα δύο ονόματα που «έπεσαν στο τραπέζι» είναι αυτά του Νικόλα Φαραντούρη, ως λιγότερο πιθανή υποψηφιότητα και του Κώστα Ζαχαριάδη, ο οποίος δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής και, σύμφωνα με πληροφορίες, «το σκέφτεται» να αναλάβει την δύσκολη υποψηφιότητα του Δήμου της Αθήνας.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει «κλειδώσει» κάτι, πράγμα που είναι απολύτως λογικό, αφού το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης -όπως και όλη η χώρα- παρακολουθούν τις εξελίξεις στα μέτωπα των καταστροφικών πυρκαγιών.

Έτσι και καθώς οι προτεραιότητες έχουν μετατοπιστεί, θα περιμένουμε επίσημες ανακοινώσεις όταν θα έχει, επιτέλους, περάσει ο κίνδυνος.

Όσο για τον Κώστα Ζαχαριάδη, υπενθυμίζεται πως ο νέος πολιτικός είναι υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ανήκει στο κόμμα ήδη από τη νεολαία του Συνασπισμού και διετέλεσε βουλευτής από το 2019 -2023, όπως και διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ το διάστημα 2015-2019.

Πρόκειται για έμπειρο πολιτικό στέλεχος και μια, αν επιβεβαιωθεί, αμιγώς κομματική υποψηφιότητα.

Πιθανή η υποψηφιότητα Φάμελλου (;)

Πηγές αναφέρουν πως ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, που ανέλαβε καθήκοντα μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες κινήσεις και συναντήσεις στην κατεύθυνση να θέσει και ο ίδιος -ως πέμπτος πια- υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος.

Ο κ. Φάμελλος χαίρει της εκτίμησης της πλειοψηφίας των μελών και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Η υποψηφιότητά του -αν επιβεβαιωθεί- εκτιμάται πως θα λειτουργήσει ως ενωτική κίνηση στο εσωτερικό του κόμματος, με σκοπό να κρατήσει ισορροπίες.

Προς το παρόν, φαίνεται να προηγείται στην «πρόθεση ψήφου» η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία, με βάση και τους συσχετισμούς εντός του ΣΥΡΙΖΑ, δε μοιάζει να… απειλείται από την υποψηφιότητα Φάμελλου.

Με δεδομένο ότι οι υποψηφιότητες μπορούν να κατατεθούν -ή και να αποσυρθούν- έως και τις 3 Σεπτεμβρίου, ο κύριος Φάμελλος είναι πιο πιθανό να επιθυμεί να «ανακόψει» διασπαστικές… ορέξεις από μερίδα του κόμματος που διαφώνησε σθεναρά με την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας το προηγούμενο διάστημα.

Sports in

Λύγισαν τους Κλίπερς και πήραν προβάδισμα οι Μάβερικς (vid)

Σε ένα παιχνίδι πραγματική μάχη, καθώς είχε πέντε τεχνικές ποινές και δύο αποβολές, οι Μαβς επιβλήθηκαν των Κλίπερς και έκαναν το 2-1 στη σειρά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024