Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Pharmathen: Με συνέπεια στο επενδυτικό της πλάνο, κάνει καλύτερη την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο

Pharmathen: Με συνέπεια στο επενδυτικό της πλάνο, κάνει καλύτερη την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο

Σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από συνεχόμενες προκλήσεις που δοκιμάζουν πολιτεία και επιχειρήσεις, οι εταιρείες εκείνες που τολμούν και διαθέτουν ισχυρή προσαρμοστικότητα και ανθεκτικότητα, θα αναδειχθούν σε πρωταγωνιστές της επόμενης ημέρας.

Με τη χώρα να εισέρχεται σε ένα νέο κεφάλαιο ανάπτυξης και έχοντας ήδη μπει στον παγκόσμιο επενδυτικό χάρτη, η επιχειρηματικότητα θα πρέπει να συμπορευτεί με την εξωστρέφεια, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία τόσο για τη χώρα όσο και για τους πολίτες.

Υπό αυτό το πρίσμα, η Pharmathen, αποτελεί μια ηγέτιδα δύναμη στον κλάδο του φαρμάκου που εδώ και 54 χρόνια οδηγεί τις εξελίξεις στην έρευνα και την καινοτομία. Με συνέπεια και συνέχεια, υλοποιεί στρατηγικές επενδύσεις που ενισχύουν το αποτύπωμά της στην εθνική αλλά και παγκόσμια επιχειρηματική σκηνή, παραμένοντας, ωστόσο, αταλάντευτα προσηλωμένη στη δημιουργία προϊόντων που κάνουν τη διαφορά και αλλάζουν τη ζωή εκατομμύρια ανθρώπων ανά τον κόσμο που κάνουν χρήση των φαρμάκων της εταιρείας.

Εξειδίκευση και Καινοτομία στο επίκεντρο της επιχειρηματικής λειτουργίας

Η Pharmathen, εξειδικεύεται σε έναν από τους πλέον σύγχρονους και τεχνολογικά πρωτοποριακούς κλάδους, αναπτύσσοντας σύνθετα Ενέσιμα Προϊόντα Βραδείας Αποδέσμευσης (LAI- Long Acting Injectables), μία κατηγορία στην οποία έχει επενδύσει πάνω από 350 εκατ. ευρώ τα τελευταία 6 χρόνια. Με την ανάπτυξη των συγκεκριμένων τεχνολογιών, στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα θεραπειών που μειώνουν τη συχνότητα χορήγησης των φαρμάκων στους ασθενείς και βελτιώνουν σημαντικά την ποιότητα ζωής τους.

Κάθε χρόνο η εταιρεία αναπτύσσει περίπου 12 νέα προϊόντα, ενώ έχει διαθέσει ήδη πάνω από 100 προϊόντα σε 80 χώρες παγκοσμίως, στην Ευρώπη, τη Βόρεια και Νότια Αμερική, τη Μέση Ανατολή, την Ασία, την Αυστραλία και τη Νότια Αφρική. Παρά την εξωστρέφεια και το παγκόσμιο αποτύπωμα, η Pharmathen επιμένει «ελληνικά» και στηρίζει την εθνική οικονομία έμπρακτα, κρατώντας την παραγωγική της δραστηριότητα στην Ελλάδα στη μονάδα της στις Σάπες Ροδόπης, πιστοποιημένη από το 2017 από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (US FDA), αλλά και στη δεύτερη εκσυγχρονισμένη παραγωγική της μονάδα στην Παλλήνη Αττικής.

Στοχευμένες επενδύσεις για την Έρευνα και την Ανάπτυξη (R&D)

Η Pharmathen, έχει προγραμματίσει και εντατικοποιεί ένα φιλόδοξο πενταετές επενδυτικό πλάνο, ύψους 500 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του Τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D), ενώ παράλληλα προχωρά στη δημιουργία ενός νέου κέντρου καινοτομίας στο ΒΙΟ.ΠΑ Κερατέας, για την ανάπτυξη οφθαλμικών και LAI προϊόντων. Η επένδυση, που έχει σαν στόχο να ενισχύσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εταιρείας στη διεθνή φαρμακευτική αγορά, αναμένεται να ξεπεράσει τα 50 εκατ., ενώ πρόκειται να ολοκληρωθεί την επόμενη διετία.

Βρίσκεται ανάμεσα στις 50 μεγαλύτερες ερευνητικές φαρμακευτικές εταιρείες στην Ευρώπη, ενώ είναι ένας από τους μεγαλύτερους φορείς ιδιωτικών επενδύσεων σε Έρευνα και Ανάπτυξη στην Ελλάδα, με σταθερές επενδύσεις ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο στον κλάδο της Έρευνας και Ανάπτυξης. Μάλιστα, πρόσφατα και για πρώτη φόρα, στο πλαίσιο ενίσχυσης των εξαγωγών της, η Pharmathen, εισήλθε στην αγορά της Αμερικής, αποκτώντας πάνω από 15% του συνόλου της αγοράς στα ενέσιμα προϊόντα παρατεταμένης αποδέσμευσης.

Κινητήριος δύναμη, οι άνθρωποι της

Με ανθρώπινο δυναμικό που αριθμεί πάνω από 1.380 εργαζομένους, από 24 διαφορετικές εθνικότητες, και 240 κορυφαίους ερευνητές, η Pharmathen επιθυμεί διαχρονικά να αποτελεί πρότυπο εργοδότη υιοθετώντας πρακτικές, πρωτοβουλίες και δράσεις που διασφαλίζουν ίσες ευκαιρίες εξέλιξης, ισότιμη επιβράβευση, και δυνατότητες προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης. Σε αυτή την κατεύθυνση, η Pharmathen έχει διαμορφώσει ένα ελκυστικό εργασιακό περιβάλλον προσελκύοντας ταλέντα τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, επενδύοντας στην εκπαίδευση και ανάπτυξή τους. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μέσα στα επόμενα χρόνια, σχεδιάζει να ενισχύσει το ανθρώπινο δυναμικό της με ακόμη 500 νέες θέσεις εργασίας έχοντας τη ματιά της στραμμένη και στο εξωτερικό, με σκοπό να ενισχύσει σημαντικά την εθνική προσπάθεια για προσέλκυση επιστημόνων (brain gain).

Σημαντικό αποτύπωμα στην Κοινωνία

Για τη Pharmathen, η επιχειρηματική της αριστεία επιτυγχάνεται όταν επιστρέφει μέρος της επιτυχίας της στην Κοινωνία στην οποία δραστηριοποιείται. Με την κοινωνική προσφορά βαθιά χαραγμένη στο εταιρικό της DNA, η Pharmathen γνωρίζει καλά ότι οι επιχειρήσεις οφείλουν να συμπορεύονται  με ένα θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία και τους ανθρώπους. Υπό αυτό το πρίσμα, έχει σχεδιάσει και υλοποιεί ένα δυναμικό πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, το οποίο βασίζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες: την Εκπαίδευση Καινοτομίας, με στόχο να ενισχύει το επίπεδο εξειδίκευσης των επιστημόνων γύρω από τον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας, τους Πολίτες του Μέλλοντος, διευκολύνοντας την πρόσβαση των νέων σε αξιόπιστη και ευρεία πληροφόρηση  γύρω από τον κλάδο του φαρμάκου, ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα μέρη της χώρας, αλλά και την προσφορά της εταιρείας στις Τοπικές Κοινωνίες στις οποίες έχει παρουσία.

Οι στοχευμένες επενδύσεις, η καινοτομία, η εξωστρέφεια καθώς και η έρευνα και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών αλλά και φαρμάκων, βρίσκονται υψηλά στην ατζέντα της Pharmathen. Καθώς ο κόσμος μετασχηματίζεται και οι προκλήσεις αποτελούν μια νέα καθημερινότητα, η Pharmathen δεσμεύεται να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί τον κλάδο της, αφήνοντας ευδιάκριτο το αποτύπωμά της στην οικονομία και την κοινωνία της  χώρας αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Sports in

Η ΚΕΔ όρισε Πορτογάλο διαιτητή Β’ κατηγορίας στη Λεωφόρο – Elite στον «τελικό» του Κλεάνθης Βικελίδης

Με ξένους διαιτητές όλα τα ματς της τελευταίας αγωνιστικής των playoffs της Superleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024