Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όχι άλλη χαμένη ευκαιρία

Όχι άλλη χαμένη ευκαιρία

12 χρόνια μετά το θρίαμβο της Σανγκάης το γυναικείο πόλο συνεχίζει να κλωτσάει την καρδάρα με το γάλα

Η γυναικεία ομάδα πόλο της Αυστραλίας σαφέστατα και έχει πολύ μεγαλύτερη παράδοση από την δική μας εθνική έχοντας αγωνιστεί τρεις φορές σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος το οποίο κατέκτησε στην παρθενική εμφάνιση (1986) της διοργάνωσης ενώ έχασε στις λεπτομέρειες τον τίτλο το 2007 από τις ΗΠΑ και το 2013 από την Ισπανία.

Και η παράδοση κόντρα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι συντριπτικά υπέρ της, αλλά όλα αυτά δεν αλλάζουν το γεγονός ότι αυτή η φορά χάσαμε τεράστια ευκαιρία να επιστρέψουμε στη ζώνη των μεταλλίων σε παγκόσμιο επίπεδο για πρώτη φορά μετά το 2011 και τη Σανγκάη όπου τέτοιες μέρες πριν 12 χρόνια κατακτούσαμε την κορυφή του κόσμου.

Από τότε συμπληρώσαμε έξι χαμένους προημιτελικούς σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα , αλλά ξαναλέμε δύσκολα θα ξαναβρούμε τέτοια ευκαιρία ακόμα και για κατάκτηση μεταλλίου αλλά και πρόωρη πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες που έχουμε να πάμε από το 2008.

Η εθνική γυναικών με εξαίρεση κάποιες αναλαμπές στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, μετά την Κίνα (Ολυμπιακοί Αγώνες 2008 στο Πεκίνο, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2011 στη Σανγκάη με κατάκτηση του τίτλου) βλέπει πάντα μπροστά της κόκκινο είτε αφορά πρόκριση σε Ολυμπιακούς Αγώνες είτε πρόκριση στα ημιτελικά Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Και ο αποκλεισμός από την Αυστραλία ήταν καταστροφή ακριβώς γιατί χάθηκε μεγάλη ευκαιρία ακόμα και για μετάλλιο.

Αντίθετα η Ισπανία μετά τον πρώτο της μεγάλο τίτλο (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2013) ακριβώς μετά από την εθνική μας, άλλαξε επίπεδο και κατέκτησε και δύο ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και έπαιξε και σε δύο τελικούς Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων και σ άλλους δύο Ολυμπιακών Αγώνων!

Με σταθερό προπονητή τον Μιγκέλ Ανχελ Οκα (Μικι Οκα) χρυσό ολυμπιονίκη ως παίκτης της τρομερής ομάδας του 1996 στην Ατλάντα με ηγέτη τον Μανουέλ Εστιάρτε εδώ και πάνω από μια δεκαετία η γυναικεία «Φούριας Ρόχας» κάνει θαύματα και τώρα βρίσκεται και πάλι στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (απέκλεισε άνετα την Ουγγαρία). Όλοι στην ελληνική ομάδα θα είναι με την Ισπανία στον ημιτελικό καθώς εάν αποκλείσει την Αυστραλία θα πάρει (εκτός από την πρόκριση στο τελικό) την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και αυτόματα θα ελευθερωθούν δύο ευρωπαϊκά εισιτήρια. Μετά και το δώρο της Ιταλίας του Κάρλο Σίλιπο που απέκλεισε τη μόνιμη χρυσή ολυμπιονίκη και Παγκόσμια πρωταθλήτρια της τελευταίας δεκαετίας, ομάδα των ΗΠΑ και είτε η Ιταλία είτε η Ολλανδία θα είναι στον τελικό.

Όπως και να έχει η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει το μεγάλο βήμα και να επανέλθει κάποια στιγμή στην κορυφή με σωστό προγραμματισμό, πλάνο και τύχη (που πάντα χρειάζεται αλλά δεν είναι το πρώτο συστατικό). Έτσι ώστε να μη χαθεί μια ιδιαίτερα ταλαντούχα γενιά όπως αυτή τώρα και κυρίως να μην χρειάζεται να περιμένουμε δώρα από τους άλλους.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024