Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση Μητσοτάκη σε Βελόπουλο: Νισάφι με τους πατριώτες της φακής

Επίθεση Μητσοτάκη σε Βελόπουλο: Νισάφι με τους πατριώτες της φακής

«Αλλάξατε γνώμη επειδή πήρατε 0,7% από τους ομογενείς», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον αρχηγό της Ελληνικής Λύσης, σχετικά με τη στάση του κόμματος Βελόπουλου στο ν/σ για την ψήφο των αποδήμων

Τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης στο νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων σχολίασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή.

Και ενώ συνεχάρη τα άλλα κόμματα, στηλίτευσε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και επιτέθηκε στον Κυριάκο Βελόπουλο μιλώντας χαρακτηριστικά για… «παλικάρια της φακής».

Μάλιστα, όπως είπε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, το κόμμα του είχε ψηφίσει την ίδια ρύθμιση για την ψήφο των αποδήμων πέρυσι, αλλά τώρα θα ψηφίσει «παρών», σχολιάζοντας πως για τη στάση του αυτή μάλλον φταίει «το 0,7% που πήρε» στις εκλογές από τους ομογενείς.

«Θέλω να συγχαρώ τα κόμματα που επέλεξαν να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία. Θέλω να μιλήσω και για τις τρεις αρνήσεις, οι οποίες ακόμα διαφαίνονται. Δεν θα ασχοληθώ πολύ με την επιλογή του ΚΚΕ να ακολουθεί το δρόμο του μοναχικού αναχρονισμού. Θα ήθελα να σχολιάσω τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παραμένει αδιόρθωτη και όμηρος κακού παρελθόντος», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και προσέθεσε: «Ενώ μεσολάβησαν τόσα και τόσα, ανασύρετε τα ίδια επιχειρήματα του κ. Τσίπρα. Δεν γίνεται να διαχωρίζουμε τους πολίτες σε δύο κατηγορίες. Αυτά τα επιχειρήματα έχουν πλήρως αποδομηθεί».

«Η ζωή τα έφερε έτσι…»

«Θα ήθελα πολύ να ακούσω τις απόψεις των υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος, αν ενστερνίζονται αυτές τις απόψεις του κ. Τσίπρα, αν μπορείτε να αποδείξετε ότι έχετε αντιληφθεί ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει. Είναι δική σας επιλογή, είναι σαφές ότι δεν χρειαζόμαστε τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, όμως θα ήταν πολύ καλό αν – έστω και με καθυστέρηση – αλλάζατε τη στάση σας», ανέφερε απευθυνυνόμενο0ς στους υποψήφιους για την προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως σημείωσε, μάλιστα, χαρακτηριστικά: «Η ζωή τα έφερε έτσι, η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου να είναι πιο υπεύθυνη».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει θετικά και την προοπτική της επιστολικής ψήφου. «Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτή τη συζήτηση», όπως είπε.

«Στόχος μας να λύσουμε ένα πρόβλημα το οποίο εκκρεμεί εδώ και μισό αιώνα. Να εκπληρώσουμε ένα χρέος απέναντι στους απόδημους. Συνιστά πράξη ευθύνης, αντανακλά τις προσδοκίες και τα συμφέροντα του έθνους εντός και εκτός συνόρων, με σεβασμό σε όσους κρατούν ψηλά τη γαλανόλευκη παντού», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024