Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημήτρης Κουτσούμπας: «Πάρτε τώρα τα μέτρα που πρέπει»

Δημήτρης Κουτσούμπας: «Πάρτε τώρα τα μέτρα που πρέπει»

«Αυτό που πάτε να κάνετε είναι μια μεγάλων διαστάσεων αλλοίωση του εκλογικού σώματος» ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Δριμεία κριτική άσκησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας σχετικά με τις φωτιές. Πέραν τούτου, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής την βιασύνη της κυβέρνησης να καταθέσει το νομοσχέδιο για την ψήφο ομογενών.

«Πάρτε τώρα όλα τα μέτρα για να μην έχουμε άλλες τέτοιες καταστροφές», σημείωσε ο Δ. Κουτσούμπας για τις μεγάλες πυρκαγιές που μαίνονται στη χώρα. Όπως είπε, η κλιματική αλλαγή δεν μπορεί να είναι άλλοθι, αλλά ο λόγος για αλλαγή πλεύσης στα ζητήματα της πολιτικής προστασίας, με επίκεντρο την πρόληψη.

«Αυτό που πάτε να κάνετε είναι μια μεγάλων διαστάσεων αλλοίωση του εκλογικού σώματος»

Μίλησε επίσης για την μεγάλη ντροπή του «τουριστικού θαύματος», να βουλιάζει ένα νησί από τουρισμό αλλά να καίγεται μέρες γιατί δεν έχει υποδομές και μέσα πυροπροστασίας. Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ρώτησε την κυβέρνηση εάν αυτή η βιασύνη να φέρει το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων, συνδέεται με την επιδίωξη να προωθηθούν οι διευθετήσεις με την Τουρκία. Προειδοποίησε δε ότι προετοιμάζεται ένας οδυνηρός και απαράδεκτος συμβιβασμός.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο, κατήγγειλε ότι τους ομογενείς«τους βλέπετε σαν κουκιά». Υπενθύμισε πως το ΚΚΕ έχει ιστορικούς δεσμούς με τους Έλληνες μετανάστες, όμως «εμείς τοποθετούμαστε από θέσεις αρχών» και προτείνουμε να διευκολυνθούν να ψηφίσουν αυτοί που έχουν πραγματικούς δεσμούς με την Ελλάδα και θα δεχθούν τις συνέπειες των πολιτικών επιλόγων τους,

«Αυτό που πάτε να κάνετε είναι μια μεγάλων διαστάσεων αλλοίωση του εκλογικού σώματος», τόνισε, ξεκαθαρίζοντας πως το ΚΚΕ θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να μην περάσει η προπαγάνδα τους για αυτό το νομοσχέδιο, θα δυναμώσει τον αγώνα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Δείτε το βίντεο

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024