Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ιντερ: Είναι αργά για δάκρυα, Ρομέλου μου…

Ιντερ: Είναι αργά για δάκρυα, Ρομέλου μου…

Ο Λουκάκου ζήτησε συγνώμη για την ανταρσία του, θέλει να επιστρέψει στην Ιντερ, αλλά οι «νερατζούρι» του έκλεισαν την πόρτα

To σήριαλ Λουκάκου ολοκληρώνεται. Ο Βέλγος φορ έχει κάνει άνω κάτω και την Ιντερ. Συμφώνησε με τη Γιουβέντους, έκανε… πραξικόπημα για να φύγει από τους «νερατζούρι» και τώρα ζητάει συγνώμη και θέλει να γυρίσει!

H φυγή του Λουκάκου δεν ήταν κάτι που δεν περίμεναν στην Ιντερ. Αν και είχαν κάνει τα πλάνα τους με αυτόν στην επίθεση ο ίδιος είχε πολλά παράπονα από τον Ιντζάγκι. Ενιωσε προδομένος από τον Ιταλό κόουτς και σχεδίασε τη φυγή του, όπως είχε κάνει στο Μάντσεστερ και στο Λονδίνο από Γιουναϊτεντ και Τσέλσι αντίστοιχα. Το μεγάλο ρήγμα στις σχέσεις τους προκλήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Για τον Λουκάκου, ότι δεν ξεκίνησε βασικός κόντρα στη Σίτι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν casus belli. Σε όλα τα μεγάλα ματς ο Ιντζάγκι πάντα επέλεγε τον Τζέκο και αυτό έκανε έξαλλο τον Λουκάκου. Το τηλεφώνημα του Αλέγκρι τον έκανε να νιώσει και πάλι σημαντικός. Στην Ιντερ έλεγαν ότι είναι απλώς η τελευταία ιδιοτροπία ενός εξαιρετικού παίκτη με μικρή προσωπικότητα. Η ιστορία τα λέει όλα: όταν πιέζεται, ο Ρομέλου τρέχει μακριά, δεν προσπαθεί για τίποτα. Στη Γιουβέντους του υποσχέθηκαν ότι θα είναι βασικός και ηγέτης. Σαν μικρό παιδί με πολλά ψυχολογικά…

Εκανε την επανάσταση του, αλλά βρήκε τοίχο. Παντού. Επειτα από μέρες ο Ρομέλου Λουκάκου έσπασε τη σιωπή του. Μετά την ανταρσία κόντρα στην Ίντερ και την προσέγγιση με τη Γιουβέντους, τις προηγούμενες ώρες είχε γίνει λόγος για προσπάθεια συμφιλίωσης με τον σύλλογο του Μιλάνου, η οποία δεν στέφθηκε με επιτυχία. Ο ποδοσφαιριστής δημοσίευσε μια ιστορία στο προφίλ του στο Instagram με ένα μήνυμα γεμάτο αιχμές: «Όταν το μίσος δεν φτάνει, αρχίζουν να λένε ψέματα».

Είναι δύσκολο να πει κανείς ποιος είναι ο στόχος των λόγων του, ίσως ο ιταλικός Τύπος που τις τελευταίες ώρες μιλούσε για έναν Λουκάκου «γονατιστό να ζητά συγχώρεση από την Ιντερ».

Για τα ιταλικά ΜΜΕ και δίχως αυτό να διαψεύδεται από την Ιντερ, ο Λουκάκου προσπαθεί να ζητήσει συγχώρεση αλλά βρίσκει τοίχο. Η ρήξη μεταξύ του παίκτη και της φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ, στην πραγματικότητα, δεν φαίνεται να επανορθώνεται. Ούτε με συγνώμες και όλα τα σχετικά. Ο Λουκάκου προσπάθησε να ζητήσει συγχώρεση από το σύλλογο και τους πρώην συμπαίκτες του, αλλά τώρα πια είναι αργά.

Ολοι στα αποδυτήρια είναι ενοχλημένοι και απογοητευμένοι από τη συμπεριφορά του «Big Rom». Ο πρόεδρος Στίβεν Ζανγκ, ο οποίος αφού έδωσε το ok σε μια επένδυση 40 εκατομμυρίων ευρώ μόνο για να αγοράσει την ελευθέρας του από την Τσέλσι, ήταν ο πρώτος που έκλεισε την πόρτα. Ο Λουκάκου είναι παρελθόν, ο Σιμόνε Ιντζάγκι συνεργάζεται με τον Τουράμ και η Ίντερ σκέφτεται τώρα τα επόμενα βήματα στην αγορά, ξεκινώντας από το ποιος θα πάρει τη θέση του Ονανά κάτω από τα δοκάρια μέχρι το ποιος θα είναι ο έξτρα επιθετικός.

Οι παλινωδίες του Λουκάκου είναι all time classic. Τα ίδια έκανε και στην Τσέλσι για να φύγει. Όταν κάτι δεν του αρέσει δεν κάθεται να παλέψει. Παιδιάστικη συμπεριφορά. Με το που τον πήραν τηλέφωνο από τη Γιουβέντους αμέσως έκανε ότι μπορούσε για να φύγει και μάλιστα τζάμπα.

Κρυβόταν από όλους, δεν απαντούσε στα τηλέφωνα. Πλήρως αντιεπαγγελματική συμπεριφορά.

Τώρα που βλέπει ότι μήτε η Γιουβέντους τον βοηθά στα να φύγει, μήτε η Ιντερ του κάνει το χατίρι να τον αποδεσμεύσει έχει μείνει εγκλωβισμένος σε μια φυλακή που ο ίδιος δημιούργησε.

Ακόμη κι αν η διοίκηση του έλεγε «ναι», οι συμπαίκτες του είναι έξω φρενών και δεν θα δεχόταν την επιστροφή του Βέλγου στην Ιντερ.

Απλή μετάφραση: δεν υπάρχει περιθώριο για πισωγύρισμα.  Η παραβολή του άσωτου είναι όμορφη, αλλά είναι η ιστορία του περασμένου καλοκαιριού. Δεν μπορεί να λειτουργεί συνέχεια και να γίνει… συνήθεια. Από τον αρχηγό Λαουτάρο ως τον τελευταίο φροντιστή, όλοι είναι απογοητευμένοι από τη συμπεριφορά του Λουκάκου. Κάποιοι μάλιστα προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή μαζί του τις μέρες του χάους, αλλά εκείνος αρνήθηκε επανειλημμένα. Δεν απαντούσε στο τηλέφωνο ούτε σε αυτούς, στους ανθρώπους με τους οποίους είχε μοιραστεί τα πάντα μέχρι πριν λίγες μέρες. Το να τον καλωσορίσουν τώρα θα ισοδυναμούσε με ωρολογιακή βόμβα στα αποδυτήρια εκεί που πάντα οι ισορροπίες που είναι από τη φύση τους λεπτές.

To περιβάλλον του Λουκάκου ρίχνει δόλωμα για να δουν αν μπορεί να επιστρέψει. Εδωσε ως υπεύθυνο της κατάστασης τον Σιμόνε Ιντζάγκι, για να δικαιολογήσει την συμπεριφορά του παίκτη. Ο Ρομέλου τώρα προπονείται με την ομάδα Β της Τσέλσι (!) αυτές τις μέρες, μακριά από τα μάτια του Ποτκετίνο. Εμφανίστηκε έπειτα από μέρα δίνοντας μέσω instagram, το στίγμα του στο Ρότερνταμ!

Η απόλυτη τρέλα.

Ο Ρομέλου έχει προδώσει τους πάντες. Πρόδωσε όσους συνεργάζονταν μαζί του μέχρι λίγες μέρες πριν. Έπαιξε σε πολλά ταμπλό: αυτοπροτάθηκε και μίλησε με τη Μίλαν και τη Γιουβέντους, τις δύο εξ ορισμού αντίπαλες ομάδες της Ίντερ.

Πώς λοιπόν μπορείς να εμπιστευτείς ένα τέτοιο άτομο;

Δεν θα μπορούσε ακόμη και αν η μητέρα Αδολφίνη άλλαζε σε όλους γνώμη ξανά. Γιατί μια εις βάθος μελέτη για το θέμα του Ρομέλου αξίζει και η μητρική φιγούρα, που έχει μεγάλη επιρροή στο αγόρι από την Αμβέρσα. Η μητέρα του είναι εκείνη που καθοδηγεί τις επιλογές του. Η Αντολφίν για τον Λουκάκου είναι ο κόσμος του. Για να τα βγάλεις πέρα με τον Βέλγο επιθετικό χρειάζεται να πάρεις και τη μάνα ως προίκα. Και όχι, οι πλανήτες δεν ευθυγραμμίζονται πάντα. Και δεν μπορείς να έχεις καλά τη μάνα για να μαλώνει το παιδί και να παίζει ως επαγγελματίας.

Στην Ίντερ δεν θέλουν πλέον να συμβαδίζουν με τις διαθέσεις του Λουκάκου. Δυσκολεύτηκαν να το πιστέψουν, ακόμη και όταν άρχισαν να κυκλοφορούν οι πρώτες φήμες για την ανταρσία του.
Τώρα όμως έχουν συμβιβαστεί με αυτό. Και ο πρώτος που είναι σαφής σχετικά με μια υπόθεση επιστροφής είναι ο Στίβεν Ζανγκ: «Όχι». Τόσο απλά. Ο Λουκάκου δεν πρόκειται να γυρίσει. Η Ιντερ συνεχίζει χωρίς τον Βέλγο. Ηρεμα, χωρίς βιασύνη, ο Ιντζάγκι θα έχει τον νέο του σέντερ φορ τον Αύγουστο. Η υπόθεση Λουκάκου μόλυνε με τοξικότητα όλη την οικογένεια της Ιντερ. Πάνω από όλα είναι η ομάδα. Κανείς δεν είναι πάνω από αυτή όποιος κι αν είναι όπως κι αν λέγεται…

Sports in

Συγκλονιστικό βίντεο: Η θρυλική πορεία του Ολυμπιακού έως τους «4» (vid)

Απολαύστε το βίντεο με την πορεία του Ολυμπιακού μέχρι τα ημιτελικά του Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024