ΑΑΔΕ: 48ωρο λουκέτο και 225.000 ευρώ πρόστιμο σε γνωστό ζαχαροπλαστείο της Αθήνας
Είχε «εξαφανίσει» από την ταμειακή αποδείξεις συνολικής αξίας άνω του 1,3 εκατ. ευρώ
«Λουκέτο» για 48 ώρες και πρόστιμο 225.000 ευρώ, επέβαλε η ΑΑΔΕ σε γνωστό ζαχαροπλαστείο στο κέντρο της Αθήνας.
Στον έλεγχο στο ζαχαροπλαστείο, βρέθηκε να μην έχει διαβιβάσει με την ταμειακή του, από τον Ιανουάριο έως σήμερα, αποδείξεις συνολικής αξίας άνω του 1,3 εκατ. ευρώ.
Οι ελεγκτές προχώρησαν ένα βήμα παρακάτω και επεξεργάστηκαν τα φορολογικά στοιχεία της επιχείρησης από το 2017 έως σήμερα. Βρήκαν ανακριβή δήλωση εισοδήματος και ΦΠΑ, με αποκρυβείσα αξία που υπερβαίνει τα 2,5 εκατ. ευρώ σε φόρο εισοδήματος και τα 600.000 ευρώ σε ΦΠΑ. Μάλιστα, ο έλεγχος συνεχίζεται.
Λουκέτα και σε Πόρο – Μύκονο
Ακόμα μία πρακτική των φοροφυγάδων, μέσω της οποίας οι επιτήδειοι εισπράττουν, αλλά δεν αποδίδουν τον ΦΠΑ, ούτε δηλώνουν τα έσοδά τους, έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο των ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Πρόκειται για τις διασταυρώσεις μεταξύ των εισπράξεων των POS και αυτών των ταμειακών μηχανών.
Μέσω αυτού του εργαλείου, οι ελεγκτές εντόπισαν και έβαλαν λουκέτο σε τέσσερις επιχειρήσεις εστίασης στην Αθήνα, μία στον Πόρο και ένα κατάστημα ρούχων στην Μύκονο.
Συγκεκριμένα, βρέθηκαν να έχουν δεχθεί πληρωμές μέσω POS, για τις οποίες όμως ουδέποτε μπήκαν στον… κόπο να εκδώσουν απόδειξη, ή/και να την διαβιβάσουν στην ΑΑΔΕ. Με άλλα λόγια, οι πελάτες, που πληρώνουν με κάρτα, είτε δεν λαμβάνουν καμία απόδειξη, είτε – ακόμα χειρότερα – παίρνουν στα χέρια τους την απόδειξη, αλλά το κατάστημα δεν τη δηλώνει στην εφορία.
Συγκεκριμένα, στα Πετράλωνα και στην πλατεία Αγίας Ειρήνης βρέθηκαν τέσσερα καταστήματα να μην έχουν διαβιβάσει αποδείξεις, συνολικής αξίας 682.000 ευρώ. Πλέον του 48ωρου λουκέτου, επιβλήθηκε συνολικό πρόστιμο 43.000 ευρώ.
Αντίστοιχη παράβαση διαπιστώθηκε και σε κατάστημα εστίασης στον Πόρο, το οποίο δεν είχε εκδώσει, ούτε κατά συνέπεια διαβιβάσει αποδείξεις 1.250 ευρώ.
Στη Μύκονο, γνωστό κατάστημα ρούχων σφραγίστηκε επειδή εντοπίστηκε να μην έχει διαβιβάσει 424 αποδείξεις, συνολικής αξίας 61.000 ευρώ.
- Βενεζουέλα: Νέος βαρύτερος απολογισμός για τα θύματα του διπλού φονικού σεισμού
- Ιράν: Ενταφιάστηκε ο Αλί Χαμενεΐ απουσία του γιου και διαδόχου του Μοτζταμπά
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)



















![Έτοιμο φαγητό: Στροφή των Ελλήνων λόγω έλλειψης χρόνου [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/rowan-freeman-clYlmCaQbzY-unsplash-1200x855-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442