Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κολυδάς: Να μην συγκρίνουμε τον καύσωνα με αυτόν του 1987

Κολυδάς: Να μην συγκρίνουμε τον καύσωνα με αυτόν του 1987

Διαφορετικές απόψεις φαίνεται να έχουν οι μετεωρολόγοι για την ένταση του καύσωνα που πλήττει τη χώρα τις τελευταίες ημέρες

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που συγκρίνουν τον καύσωνα «Κλέων» που πλήττει τις τελευταίες ημέρες τη χώρα με τον μεγάλο καύσωνα του 1987 με τους δεκάδες νεκρούς.

Μάλιστα ο μετεωρολόγος Αντώνης Λάλος εκτίμησε ότι ο σημερινός καύσωνας θα σπάσει το ρεκόρ του 1987.

«Το ρεκόρ που είχαμε το 1987 με τον καύσωνα όπου για 12-13 μέρες περίπου, οι θερμοκρασίες ήταν πάλι πολύ υψηλές, φαίνεται ότι θα σπάσει τώρα, καθώς η διάρκεια αυτή θα είναι πολύ μεγαλύτερη» ανέφερε χαρακτηριστικά χθες ο διευθυντής της ΕΜΥ σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

«Δεν συγκρίνονται»

Ωστόσο διαφορετική άποψη φαίνεται να έχει ο Θοδωρής Κολυδάς επίσης διευθυντής της ΕΜΥ.

Με ανάρτησή του στο facebook υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να γίνεται σύγκριση με το 1987 ενώ απευθυνόμενος προφανώς στους συναδέλφους του κάνει έκκληση για δηλώσεις με μέτρο.

Συγκεκριμένα ο κ. Κολυδάς αναφέρει τα εξής:

«Δεν πρέπει να γίνεται σύγκριση του τωρινού καύσωνα με αυτόν του 1987. Τότε οι 8 ημέρες ήταν συνεχόμενες, ενώ τώρα σπάνε σε 3 κύματα.
Άλλες οι υποδομές της χώρας τότε κι άλλες τώρα. Ας είμαστε φειδωλοί στις δηλώσεις μας».

«Αντίστοιχος σε διάρκεια καύσωνας δεν έχει ξανασυμβεί»

Από την μεριά του ο Κώστας Λαγουβάρδος μιλώντας στην ΕΡΤ υποστήριξε ότι «όπως δείχνουν τα στοιχεία θα περάσουμε, κατά πάσα πιθανότητα, τις 16 -17 ημέρες καύσωνα που δεν έχει ξανασυμβεί στη χώρα μας».

Περιγράφοντας πώς εξελίσσεται ο καύσωνας σε σχέση με την θλιβερή επέτειο του ’87 εκτίμησε ότι θα ξεπεράσουμε εκείνες τις θερμοκρασίες.

«Έχουμε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Στην Αθήνα, στον αστικό ιστό, η ελάχιστη θερμοκρασία δεν πέφτει κάτω από τους 30 βαθμούς Κελσίου» σημείωσε  ο διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου λέγοντας ότι αναμφίβολα είναι ο πιο έντονος καύσωνας.

Σχολιάζοντας το «καμίνι» που έχει μετατραπεί η χώρα τόνισε ότι δεν θα πρέπει να μας ξαφνιάζει, αλλά αντίθετα να μας προβληματίζει γιατί αντίστοιχες θα είναι οι συνθήκες του μέλλοντος την επόμενη δεκαετία.

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024