Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το ελληνικό σχέδιο του Μπαρτζώκα

Το ελληνικό σχέδιο του Μπαρτζώκα

Οι ανανεώσεις Λαρεντζάκη και Παπανικολάου, η επένδυση με Τανούλη, η περίπτωση Ζούγρη και οι άλλοι της ελληνικής λίστας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο Ολυμπιακός προχωράει τον μεταγραφικό του σχεδιασμό, με τους Πειραιώτες να βρίσκονται σε αναζήτηση ενός shooting guard πρώτης γραμμής, έχοντας σε προτεραιότητα την απόκτηση του Ουκρανού Σβι Μίχαϊλιουκ. Το συγκεκριμένο πλάνο ωστόσο μπορεί να καθυστερήσει για τον Ολυμπιακό, καθώς ο παίκτης έχει εκφράσει ως επιθυμία του να εξαντλήσει τις πιθανότητές του για να βρει ένα συμβόλαιο στο NBA.

Ουσιαστικά μόλις ο Ολυμπιακός ολοκληρώσει τη μεταγραφή του γκαρντ θα έχει συμπληρώσει το ρόστερ του και ανάλογα με το πως θα είναι η αγορά ίσως επιχειρήσει ακόμα μία κίνηση αργά μέσα στο καλοκαίρι.

Τα νεότερα λοιπόν όσον αφορά το ρόστερ των νταμπλούχων Ελλάδας, αφορούν στην επικείμενη ανανέωση του Γιαννούλη Λαρεντζάκη, με τον Έλληνα γκαρντ να αναμένεται πολύ σύντομα να υπογράψει τη νέα τριετή συμφωνία με τον Ολυμπιακό.

Με αυτήν την κίνηση οι Ερυθρόλευκοι «κλειδώνουν» ακόμα ένα σημαντικό στέλεχος της ομάδας αλλά και του ελληνικού κορμού για τα επόμενα χρόνια.

Έτσι ο Ολυμπιακός μέσα σε ένα καλοκαίρι που έχασε δύο πολύ σπουδαία κομμάτια του ελληνικού στοιχείου του, τον Σάσα Βεζένκοφ και τον Κώστα Σλούκα, κινήθηκε στη συνέχεια για να συμπληρώσει όσο γίνεται καλύτερα τα διαβατήριά του. Η ανανέωση του Λαρεντζάκη ακολούθησε ίσως την πιο σημαντική Έλληνα παίκτη για πολλούς λόγους. Αυτήν του Κώστα Παπανικολάου. Ο αρχηγός των Πειραιωτών και της Εθνικής Ελλάδος, υπέγραψε προ ημερών την ανανέωση του συμβολαίου του μέχρι το 2026 και ταυτόχρονα υπέγραψε και τη… θέση της φανέλας του στην οροφή του ΣΕΦ.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκανε ακόμα μία κίνηση με γνώμονα το ελληνικό στοιχείο αλλά και το μέλλον, με την προσθήκη του Γιώργου Τανούλη από τον Προμηθέα Πάτρας. Ο 21χρονος φόργουορντ/σέντερ θα πλαισιώσει τους Μουσταφά Φαλ και Νίκολα Μιλουτίνοφ στη θέση «5», έχοντας υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το 2027. Ο Μιχάλης Λούντζης και ο Τζορτζ Πάπας έχουν συμβόλαιο για ακόμα μία χρονιά με τους Πειραιώτες, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Ολυμπιακός τσεκάρει και την περίπτωση του Βαγγέλη Ζούγρη.

Ο νεαρός σέντερ του Περιστερίου που πραγματοποίησε εξαιρετικό τουρνουά με τη φανέλα της Εθνικής Νέων στο Eurobasket U20, βρίσκεται στη λίστα του Ολυμπιακού, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάτι επίσημα μέχρι στιγμής, ενώ αν τελικά αποκτηθεί το πιο πιθανό είναι να παραμείνει ως δανεικός για ακόμα μία σεζόν στην ομάδα του Βασίλη Σπανούλη.

Οι Έλληνες παίκτες του Ολυμπιακού

Τόμας Γουόκαπ (ελληνικό διαβατήριο)/ 2027
Κώστας Παπανικολάου 2026
Γιαννούλης Λαρεντζάκης (αναμένεται να ανανεώσει ως το 2026)
Μιχάλης Λούντζης 2024
Τζορτζ Πάπας 2024
Γιώργος Τανούλης 2027

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024