Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κένυα: Πάνω από 400 τα θύματα της αίρεσης που νήστευαν μέχρι θανάτου – Παιδιά ξυλοκοπήθηκαν και στραγγαλίστηκαν

Κένυα: Πάνω από 400 τα θύματα της αίρεσης που νήστευαν μέχρι θανάτου – Παιδιά ξυλοκοπήθηκαν και στραγγαλίστηκαν

Τραγωδία δίχως τέλος στην Κένυα - Δεν σταματούν να βρίσκουν πτώματα στο δάσος Σακαχόλα, όπου συγκεντρώθηκαν οι πιστοί της αίρεσης

Δεν έχει τέλος η τραγωδία με τα εκατοντάδες θύματα της αίρεσης που προέτρεπε τους πιστούς να νηστέψουν μέχρι θανάτου στην Κένυα. Οι Αρχές προχώρησαν στην εκταφή άλλων 12 πτωμάτων στο δάσος Σακαχόλα, όπου είχαν συγκεντρωθεί οι πιστοί της αίρεσης για να νηστέψουν μέχρι θανάτου, με αποτέλεσμα ο αριθμός των θυμάτων να ξεπερνά μέχρι στιγμής τα 400.

«Η ομάδα των ιατροδικαστών κατάφερε να εντοπίσει 12 πτώματα» σήμερα Δευτέρα, είπε στους δημοσιογράφους η έπαρχος Ρόντα Ονιάντα. Συνολικά οι νεκροί ανέρχονται στους 403, όμως οι αρχές πιστεύουν ότι ο απολογισμός θα αυξηθεί κι άλλο. Οι έρευνες συνεχίζονται σε αυτή τη δασώδη, απομονωμένη περιοχή, στα παράλια της Κένυας, σχεδόν τρεις μήνες αφότου εντοπίστηκαν τα πρώτα θύματα της αποκαλούμενης «σφαγής του δάσους Σακαχόλα».

Η αστυνομία πιστεύει ότι τα περισσότερα πτώματα ανήκουν σε πιστούς της Διεθνούς Εκκλησίας της Χαρμόσυνης Είδησης, την οποία ίδρυσε ο αυτοανακηρυχθείς πάστορας Πολ Νθένγκε Μακένζι. Ο πρώην οδηγός ταξί, που κρατείται από τις 14 Απριλίου και θα δικαστεί για «τρομοκρατία», προέτρεπε τους πιστούς να νηστέψουν μέχρι θανάτου «για να συναντήσουν τον Ιησού» προτού να έλθει η συντέλεια του κόσμου. Άλλα 16 πρόσωπα κατηγορούνται ως συνεργοί του επειδή είχαν αναλάβει να προσέχουν να μην σπάσουν οι πιστοί τη νηστεία και να μην φύγουν από το δάσος.

Μικρά παιδιά στραγγαλίστηκαν ή ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου

Από τη νεκροψία-νεκροτομή διαπιστώθηκε ότι τα περισσότερα θύματα πέθαναν από την πείνα. Ορισμένα, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, στραγγαλίστηκαν ή ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου.

Η τραγωδία αυτή προκάλεσε σοκ στην Κένυα και η κυβέρνηση δέχτηκε σφοδρή κριτική επειδή δεν εμπόδισε τη δράση του «πάστορα» Μακένζι, μολονότι είχε συλληφθεί πολλές φορές για τα ακραία κηρύγματά του. Ο πρόεδρος Ουίλιαμ Ρούτο συγκρότησε μια ομάδα εργασίας που θα εξετάσει το νομικό και ρυθμιστικό πλαίσιο που διέπει τις σχεδόν 4.000 «εκκλησίες» που λειτουργούν στη χώρα.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι το δάσος Σακαχόλα θα μετατραπεί σε «τόπο μνήμης» των θυμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024