Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε ρυθμό Ολυμπιακών Αγώνων το Παρίσι - Έγινε η πρόβα της τελετής έναρξης

Σε ρυθμό Ολυμπιακών Αγώνων το Παρίσι – Έγινε η πρόβα της τελετής έναρξης

Ο πυρετός των Ολυμπιακών Αγώνων έχει καταλάβει τους Γάλλους.

Η πρώτη πρόβα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ώρες στον Σηκουάνα μπροστά στα έκπληκτα μάτια των Παριζιάνων και των επισκεπτών της Πόλης του Φωτός.

Από τις 4 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι είχε απαγορευτεί η ναυσιπλοΐα στο παρισινό τμήμα του ποταμού προκειμένου να γίνει η παρέλαση 39 σκαφών στη μερική πρόβα της τελετής έναρξης από την Pont d’Austerlitz στην Pont d’Iena που σκοπό είχε να ελέγξει το τεχνικό κομμάτι της διαδικασίας (ελιγμοί, αποστάσεις, διάρκεια, βιντεοσκόπηση).

Τα 39 σκάφη θα συμπεριλαμβάνονται στα συνολικά 91 που θα εμπλακούν στη D-Day της 26ης Ιουλίου 2024, για τη μεταφορά αντιπροσωπειών. Θα είναι όλων των μεγεθών, με μήκος από οκτώ έως 85 μέτρα. Σύμφωνα με το τελετουργικό, τα σκάφη ακολουθούν το ένα το άλλο με μέση ταχύτητα 9 χλμ/ώ και θα έχουν απόσταση μεταξύ τους 100 μέτρων.

Στην πρώτη πρόβα συμμετείχαν επίσης δύο ακόμα σειρές 18 σκαφών που ακολουθούσαν εκατέρωθεν, τα οποία θα είναι υπεύθυνα για την ασφάλεια και τη συντήρηση. Στις ίδιες σειρές θα βρίσκονται και τα σκάφη του OBS, του επίσημου ραδιοτηλεοπτικού φορέα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το πρώτο από τα 39 σκάφη της μερικής πρόβας, το «Don Juan II», πέρασε όπως είχε προγραμματιστεί, στις 6.30 το πρωί κάτω από τη γέφυρα Austerlitz. Ο ρυθμός με τον οποίον περνούσαν τα υπόλοιπα σκάφη ήταν ένα κάθε 90 δευτερόλεπτα.

Η πρώτη πρόβα αφορούσε και τη μετάδοση της τελετής. Ποτέ στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων δεν έχει φιλοξενηθεί η τελετή έναρξης έξω από στάδιο. Το στοίχημα για τους Γάλλους διοργανωτές είναι τεράστιο, τόσο για την τηλεοπτική κάλυψη όσο και στο ζήτημα της ασφάλειας.

Το καλλιτεχνικό κομμάτι που επιμελείται ο σκηνοθέτης θεάτρου Τομά Ζολί, παραμένει επτασφράγιστο μυστικό και θα αποκαλυφθεί την ημέρα της τελετής έναρξης την οποία θα παρακολουθήσουν από κοντά 100.000 άνθρωποι που θα πληρώσουν εισιτήριο και δεκάδες χιλιάδες ακόμα, εξ αποστάσεως- φυσικά δωρεάν.

Ο πυρετός των Ολυμπιακών Αγώνων έχει καταλάβει τους Γάλλους. Ενας στους δύο δηλώνει πως θα ένοιωθε υπερήφανος αν συμμετείχε στη λαμπαδηδρομία, ενώ το ποσοστό εκτοξεύεται στο 66% στις ηλικίες 18-24.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024