Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικός βομβαρδισμός στο Χάρκοβο, ουκρανικός στο Σεμπέκινο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικός βομβαρδισμός στο Χάρκοβο, ουκρανικός στο Σεμπέκινο

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται χωρίς να υπάρχει κανείς που να μπορεί να προβλέψει πότε θα τερματιστεί.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα από ρωσικό βομβαρδισμό σε μια συνοικία του Χαρκόβου, της μεγαλύτερης πόλης της ανατολικής Ουκρανίας, ανέφεραν ντόπιοι αξιωματούχοι.

Ο Ολέχ Σινεχούμποφ, ο κυβερνήτης του Χαρκόβου, έγραψε στο Telegram ότι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από θραύσματα και ξέσπασε πυρκαγιά. Τρεις από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο ενώ ο τέταρτος δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες επί τόπου.

Ο δήμαρχος της πόλης Ιχόρ Τερέχοβ είπε ότι συνολικά οι τραυματίες από τον βομβαρδισμό στη συνοικία Οσνοβιάνσκι, στο νότιο Χάρκοβο, είναι επτά. Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαίωσε τις λεπτομέρειες της επίθεσης και τον αριθμό των θυμάτων.

Η Ουκρανία ανακατέλαβε μεγάλο μέρος της ανατολικής επαρχίας του Χαρκόβου τον περασμένο Σεπτέμβριο και οι ρωσικές δυνάμεις διατηρούν τον έλεγχο μόνο μιας μικρής λωρίδας γης στην περιοχή αυτήν.

Ουκρανικός βομβαρδισμός στο Σεμπένικο

Από την άλλη πλευρά, ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Μπέλγκοροντ υποστήριξε σήμερα ότι οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν με πυραύλους Grad τη ρωσική πόλη Σεμπέκινο, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, σκοτώνοντας μια γυναίκα που έκανε ποδήλατο.

Δεν υπάρχει κανένα σχόλιο προς το παρόν από το Κίεβο, που σχεδόν ποτέ δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για επιθέσεις εντός του ρωσικού εδάφους. Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τα γεγονότα.

Ο Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ, ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ, είπε ότι πύραυλοι έπληξαν την περιοχή της αγοράς, με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές ένα κτίριο και δύο αυτοκίνητα. «Προς μεγάλη μας θλίψη, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε. Μια γυναίκα που έκανε ποδήλατο στο πεζοδρόμιο τη στιγμή του βομβαρδισμού», έγραψε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram ο Γκλάντκοφ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, βομβαρδίστηκαν επίσης άλλοι δύο οικισμοί, χωρίς να αναφερθούν θύματα. Υπέστησαν όμως ζημιές τρία σπίτια στο Γκορκόφσκι, καθώς και αποθήκες, ένας φράχτης, μια δεξαμενή νερού και η γραμμή ηλεκτροδότησης σε μια αγροτοδιατροφική εταιρεία στο Ιλέκ-Πενκόφκα.

Συχνός στόχος

Η πόλη Σεμπέκινο, που απέχει μόλις 5 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα, έχει στοχοθετηθεί πολλές φορές, με τη Ρωσία να υποστηρίζει ότι βομβαρδίζεται από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Το Κίεβο κατηγορεί από την πλευρά του τις ρωσικές δυνάμεις ότι βομβαρδίζουν, χωρίς διακρίσεις, κατοικημένες περιοχές. Και οι δύο πλευρές αρνούνται ότι βάζουν στο στόχαστρο αμάχους.

Τον Μάιο και τον Ιούνιο, στην περιοχή του Μπέλγκοροντ σημειώθηκαν μάχες, όταν μέλη μιας φιλοουκρανικής ένοπλης οργάνωσης, αποτελούμενης από Ρώσους, πέρασαν τα σύνορα και συγκρούστηκαν με τις ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024