Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έκτος στα 10χλμ ο Κυνηγάκης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Έκτος στα 10χλμ ο Κυνηγάκης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Μεγάλη επιτυχία για τον Έλληνα αθλητή που επιστρέφει στις πολύ καλές εμφανίσεις.

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε τα ξημερώματα ο Άλκης Κυνηγάκης στη Φουκουόκα, καταλαμβάνοντας την έκτη θέση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα με χρόνο 1ωρ.51:42.1.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, αν και στα μισά της κούρσας είχε μείνει αρκετά πίσω από το προπορευόμενο γκρουπ, κατάφερε στο φινάλε να ανέβει αρκετά και μάλιστα στο τέλος λίγο έλειψε να ξεπεράσει τον περσινό πρωταθλητή κόσμου, τον περίφημο Ιταλό Γκρεγκόριο Παλτρινιέρι, από τον οποίο τερμάτισε μόλις 1.4 δευτερόλεπτα πιο πίσω.

Σε κάθε περίπτωση, με τη σημερινή εμφάνισή του ο 25χρονος Κυνηγάκης δείχνει ότι επιστρέφει σε υψηλό επίπεδο, δύο χρόνια μετά την πέμπτη θέση στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, και έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί, όχι μόνο για πρόκριση, αλλά και για διάκριση στο Παρίσι.

Στον αγώνα συμμετείχε και ο Αστέριος Δαλδόγιαννης, ο οποίος κατετάγη 25ος με 1ωρ.54:10.3, μεταξύ 67 κολυμβητών που ξεκίνησαν (τερμάτισαν οι 65).

Νικητής αναδείχθηκε ο Γερμανός Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Φλόριαν Βέλμπροκ, που αποσπάστηκε στο τελευταίο χιλιόμετρο και τερμάτισε σε 1ωρ.50:40.3, με διαφορά 18.7 δευτερολέπτων από τον δεύτερο, τον Ούγγρο «ασημένιο» Ολυμπιονίκη, Κριστόφ Ρασόβσκι. Είναι ο δεύτερος παγκόσμιος τίτλος σε αυτό το αγώνισμα για τον Βέλμπροκ, μετά τη Γκουανγκζού το 2019, και συνολικά το πέμπτο χρυσό μετάλλιο στην καριέρα του, εκ των οποίων τέσσερα στο open water και ένα στην πισίνα.

Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο επίσης Γερμανός Ολιβερ Κλέμετ, που χάρισε στη χώρα του και δεύτερο «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού (προκρίσεις εξασφάλιζαν οι πρώτοι τρεις του αγωνίσματος). Οι Ιταλοί, οι οποίοι είχαν κάνει το «1-2» πέρυσι στη Βουδαπέστη, ακολούθησαν στις θέσεις 4-5, με τον Ντομένικο Ατσερέντζα μάλιστα να αφήνει πίσω του τον Γκρεγκόριο Παλτρινιέρι.

Sports in

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του εκτός έδρας αγώνα με την Άστον Βίλα

Συνεχίζεται την Κυριακή (28/4) η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα Άστον Βίλα – Ολυμπιακός, όπως ενημέρωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024