Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στη Βουλή το αίτημα άρσης ασυλίας της Ρένας Δούρου

Στη Βουλή το αίτημα άρσης ασυλίας της Ρένας Δούρου

Ο συνήγορος υπεράσπισης της κυρίας Δούρου επανέλαβε ότι θα παραιτηθεί από τη βουλευτική της ασυλία.

Στη Βουλή διαβιβάστηκε, από το υπουργείο Δικαιοσύνης, το αίτημα για την άρση της ασυλίας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου που είναι αναγκαία προϋπόθεση για να συνεχιστεί η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 104 νεκρούς και του 32 εγκαυματίες.

Η διαβίβαση του αιτήματος για τη άρση της ασυλίας της Ρένας Δούρου, υπέρ της οποίας τάσσεται και η ίδια η κατηγορούμενη, ήταν μονόδρομος για το δικαστήριο, μετά τη βουλευτική ιδιότητα που απέκτησε μετά της βουλευτικές εκλογές της 25 Ιουνίου 2023.

Συγκεκριμένα, μετά από οκτώ μήνες ακροαματικής διαδικασίας με πολύ συχνές συνεδριάσεις -καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος μελλοντικά η υπόθεση να υποπέσει σε παραγραφή- το δικαστήριο διέκοψε αρχικά για τις 24 Ιουλίου, ώστε να δοθεί χρόνος να τρέξει η διαδικασία άρσης ασυλίας της Ρένας Δούρου.

Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στη διακοπή, εάν η διαδικασία στην Βουλή δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι τότε.

Από την πλευρά της Ρένας Δούρου, ο συνήγορος υπεράσπισης Θεόδωρος Σχοινάς, διάβασε δήλωση της εντολέως του στους δημοσιογράφους, στην οποία με ρητό τρόπο ανέφερε ότι σκοπεύει να παραιτηθεί από τη βουλευτική ασυλία και να ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής να προχωρήσει άμεσα η σχετική διαδικασία άρσης της ασυλίας.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024