Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θρήνος στην κηδεία της 16χρονης στο Ωραιόκαστρο - Τραγικές φιγούρες οι γονείς της

Θρήνος στην κηδεία της 16χρονης στο Ωραιόκαστρο – Τραγικές φιγούρες οι γονείς της

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στην κηδεία της 16χρονης - Η μητέρα της δεν άντεξε και κατέρρευσε

Μέσα σε κλίμα οδύνης φίλοι, συγγενείς και συμμαθητές αποχαιρετούν την 16χρονη από το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, που άφησε την τελευταία της πνοή στη Χαλκιδική.

Τραγική φιγούρα η μητέρα της που δεν μπορεί να πιστέψει ότι έχασε το αγγελούδι της. Μάλιστα δεν άντεξε και κατέρρευσε και γι΄αυτό τον λόγο κλήθηκε και ασθενοφόρο.

Εκτός από τη μητέρα και η αδελφή της 16χρονης και συμμαθητές της, κατέρρευσαν και λιποθύμησαν μέσα και έξω από την εκκλησία. Υποβασταζόμενος έφτασε στην εκκλησία και ο πατέρας της 16χρονης.

Έξω από το Ναό του Αγίου Αθανασίου, στο Παλαιόκαστρο, φίλοι  και συγγενείς της 16χρονης ντυμένοι στα μαύρα και κρατώντας λουλούδια την αποχαιρετούν.

Μάλιστα, έξω από τον Ναό φίλοι της την αποχαιρετούν με μαρσαρίσματα, καθώς όπως λένε λάτρευε αυτόν τον ήχο που κάνουν οι μηχανές.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η 16χρονη. η οποία ήταν στην Χαλκιδική για διακοπές, κατανάλωσε φαγητό από κατάστημα εστίασης και, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχασε τη ζωή της από αλλεργικό σοκ.

Το μοιραίο συνέβη κατά τη διάρκεια των διακοπών της 16χρονης στη Χαλκιδική, όταν μετά από νυχτερινή έξοδο έφαγε hot dog σε κατάστημα της περιοχής. Η 16χρονη είχε αλλεργία στα γαλακτοκομικά και όταν έδωσε την παραγγελία της ρώτησε εάν η τροφή περιείχε το απαγορευμένο για την υγεία της συστατικό, με το κατάστημα να της απαντά αρνητικά.

Η 16χρονη κατανάλωσε το γεύμα και σε σύντομο χρονικό διάστημα έπαθε αλλεργικό σοκ. Οι φίλες του κοριτσιού κάλεσαν το ασθενοφόρο, όμως αυτό κατέφθασε στο σημείο με καθυστέρηση 45 λεπτών.

«Πρόσεχε πάντα όταν έτρωγε έξω»

Η μητέρα της 16χρονης ξέσπασε μιλώντας στο newsit.gr, θρηνώντας για τον χαμό του παιδιού της και τονίζοντας πως η κόρη της ήταν ιδιαίτερα προσεκτική σχετικά με τις τροφές που κατανάλωνε λόγω της αλλεργίας που είχε στα γαλακτοκομικά.

«Η κόρη μου είχε πάει διακοπές για 4 μέρες με τις φίλες της στη Χανιώτη της Χαλκιδικής. Μίλησα μαζί της εκείνο το βράδυ κατά τις 21:30 και όλα ήταν καλά. Οι φίλες της μου είπαν ότι το πρωί γύρω στις 5 αφού είχαν βγει παρήγγειλαν να φάνε. Η κόρη μου είχε φάει ένα χοτ ντογκ, όμως είχε αλλεργία στα γαλακτοκομικά. Το ήξερε το κορίτσι μου και πάντα όταν έτρωγε από έξω πρόσεχε πάντα».

«Το είχε από τότε που γεννήθηκε αυτό. Τώρα δεν ξέρω τι έγινε, από βιασύνη κατά λάθος μέσα κάποιο γαλακτοκομικό, έγινε κάποιο μπέρδεμα και το κοριτσάκι μου δεν το κατάλαβε. Συνήθως είχε τα φάρμακα της μαζί αλλά εκείνη τη στιγμή δεν τα είχε. Έτρεξε η φίλη της να πάει από το δωμάτιο να τα φέρει αλλά φαίνεται δεν πρόλαβε».

«Ήταν ένας άγγελος και χάθηκε»

Στη συνέχεια η μητέρα της αδικοχαμένης 16χρονης περιέγραψε τα δραματικά λεπτά που ακολούθησαν, τις προσπάθειες των γιατρών να την επαναφέρουν στη ζωή και εγείρει ερωτήματα σχετικά με την καθυστέρηση του ασθενοφόρου.

«Τα κορίτσια κάλεσαν ασθενοφόρο άλλα αυτό άργησε 45 λεπτά να φτάσει στο παιδί μου. Πήραν και την αστυνομία και έφτασε νωρίτερα από το ασθενοφόρο. Φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία πως το κορίτσι μου έπαθε αλλεργικό σοκ και έφυγε από τη ζωή. Ήταν 16 χρονών μόνο. Ήταν το πιο καλό παιδί. Να φύγει έτσι αυτό το παιδί χωρίς βοήθεια. Το παιδί μου έπαιρνε για 4 χρόνια και αγωγή για επιληπτικές κρίσεις που πάθαινε, αλλά αυτή τη φορά δεν ήταν κάτι τέτοιο».

«Όταν την μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας προσπάθησαν δύο φορές να την επαναφέρουν αλλά δεν τα κατάφεραν. Το κορίτσι μου ήταν ένας άγγελος και χάθηκε. Δεν ξέρω γιατί άργησε το ασθενοφόρο. 5 το ξημέρωμα δεν είχε κίνηση για να αργήσει», είπε.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024