Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στη Νάξο: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Μαίνεται το πύρινο μέτωπο

Φωτιά στη Νάξο: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Μαίνεται το πύρινο μέτωπο

Η φωτιά έχει επίκεντρο τη Λαγκάδα της Κεραμωτής έχει «ανέβει» στο Φανάρι και κινείται προς Μονή ή Απείρανθο και γίνεται μεγάλη προσπάθεια να μην φτάσει προς τα εκεί.

Σε εξέλιξη είναι η κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε λίγο μετά τις 13:30 το μεσημέρι στην Κεραμωτή Νάξου με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με το χρόνο προκειμένου να περιορίσουν την έκτασή της μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες που θα επιχειρήσουν τα πρώτα εναέρια μέσα.

Η φωτιά λόγω των ανέμων, έχει αναπτύξει πολλά μέτωπα και οι πυροσβεστικές δυνάμεις που ενισχύθηκαν και σύμφωνα με την Πυροσβεστική καίει χαμηλή βλάστηση και κινείται από την Κεραμωτή προς την Απείρανθο. Η εικόνα της πυρκαγιάς είναι καλύτερη και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αναφορά για απειλή του οικισμού.

Η φωτιά έχει επίκεντρο τη Λαγκάδα της Κεραμωτής έχει «ανέβει» στο Φανάρι και κινείται προς Μονή ή Απείρανθο και γίνεται μεγάλη προσπάθεια να μην φτάσει προς τα εκεί.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχυθήκαν με οχήματα από Πάρο και Σύρο, ενώ έφτασε στο νησί και ένα πεζοπόρο τμήμα (1η ΕΜΟΔΕ) από την Αθήνα.

Συγκεκριμένα στο σημείο επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 10 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος επιχείρησαν τέσσερα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Σύμφωνα με το naxospress.gr, η ατμόσφαιρα παραμένει αποπνικτική. Ο καπνός και η στάχτη έχει καλύψει τη Νάξο, ενώ όπως αναφέρουν πληροφορίες ο καπνός έφτασε έως τη Σαντορίνη.

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με τον δήμαρχο Δημήτρη Λιανό να είναι από τη πρώτη στιγμή στο επίκεντρο των εξελίξεων και να παραμένει έως και τώρα (λίγο μετά τις 11 το βράδυ στην Απείρανθο) έχει ενημερώσει ότι δρόμος από τη Μονή και την Απείρανθο προς τον Σταυρό Κεραμωτής παραμένει κλειστός.

Το ευχάριστο είναι ότι έχει επιστρέψει το ηλεκτρικό σε αρκετά χωριά, αν και η επικοινωνία μέσω κινητών τηλεφώνων δεν είναι εύκολη…

Όπως τόνισε ο κ/ Λιανός «η πυρκαγιά η οποία ξεκίνησε στη 13.30 είναι σε πλήρη εξέλιξη. Προς το παρόν δεν κινδυνεύουν οικισμοί, αλλά η φωτιά αξιολογείται ως δύσκολη μιας και είναι σε βοσκοτόπια, σε δύσβατη περιοχή με ορεινό ανάγλυφο. … Επειδή υπάρχουν ζημιές σε κολώνες της ΔΕΗ, ο ΔΕΔΔΗΕ έκοψε προληπτικά το ρεύμα σε πολλά χωριά στην ορεινή Νάξο – Κεραμωτή, Κωμιακή, Κόρωνος. Τα κλιμάκια του ΔΕΔΔΗΕ κάνουν αυτή τη στιγμή αξιολόγηση των βλαβών».

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024