Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Lotus Emira: Το τελευταίο κεφάλαιο μιας μακράς παράδοσης

Lotus Emira: Το τελευταίο κεφάλαιο μιας μακράς παράδοσης

H βρετανική φίρμα αποκαλύπτει από το Goodwood την νέα τετρακύλινδρη έκδοση του τελευταίου της sportscar με κινητήρα εσωτερικής καύσης

Η βρετανική φίρμα, πιστή στην υπόσχεσή της, αποκαλύπτει από το φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood την νέα τετρακύλινδρη έκδοση της Emira με την επίσημη περιγραφή να κάνει λόγο για το ισχυρότερο sportscar του είδους των… τεσσάρων κυλίνδρων που έχει κατασκευάσει ποτέ η Lotus στην ιστορία της.

Την νέα έκδοση εφοδιάζει ένα turbo τετρακύλινδρο μοτέρ 2,0 λίτρων δια χειρός AMG με απόδοση 365 ίππων και 430 Nm ροπής το οποίο συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε αυτόματη ή χειροκίνητη λειτουργία και μεταδίδει την κίνηση αποκλειστικά στους πίσω τροχούς.

Ο νέος κινητήρας εξασφαλίζει στο βρετανικό coupe τη δυνατότητα επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά σε 290 χλμ./ώρα.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες ο κινητήρας τοποθετείται στο κέντρο ενώ το νέο μικρότερο μέγεθός του έχει οδηγήσει και σε ένα διαφορετικού σχεδιασμού υποπλαίσιο σε σχέση με την ήδη γνωστή εξακύλινδρη έκδοση της Emira, συμβάλλοντας στον περιορισμό του συνολικού βάρους κατά 12 κιλά. Αυτονόητα οι μεταβολές συνοδεύονται και από νέες ρυθμίσεις στην ανάρτηση καθώς εκ νέου χαρτογραφημένα συστήματα δυναμικού ελέγχου ευστάθειας.

Η διάθεση της νέας βασικής έκδοσης της Emira αναμένεται να ξεκινήσει πριν την εκπνοή του έτους και η πορεία της προδιαγράφεται άκρως συλλεκτική με δεδομένο ότι θα αποτελέσει το τελευταίο μοντέλο της Lotus που θα εφοδιάζεται αποκλειστικά με κινητήρα εσωτερικής καύσης, θέτοντας ένα άτυπο τέλος στην κληρονομία των Elise, Epsrit και Elan που υπήρξαν ταυτόσημες με τη βρετανική φίρμα για πολλές δεκαετίες.

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024