
Βόρεια Κορέα: Συνεδριάζει το ΣΑ του ΟΗΕ για τη νέα εκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου
Την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζήτησαν οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Γαλλία, η Αλβανία, η Μάλτα και η Βρετανία, μετά τη νέα εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει δημόσια σήμερα για να συζητήσει τη νέα εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα (φωτογραφία, επάνω, από KCNA via Reuters), ανακοίνωσε χθες Τετάρτη η Βρετανία, η χώρα που ασκεί αυτόν τον μήνα την προεδρία του κορυφαίου οργάνου του διεθνούς θεσμού.
Πέταγε για 74 λεπτά
Την έκτακτη σύγκληση του ΣΑ ζήτησαν οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Γαλλία, η Αλβανία, η Μάλτα και η Βρετανία.
Η Βόρεια Κορέα δοκίμασε διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM), τον οποίο εκτόξευσε προς την κατεύθυνση της ανατολικής θάλασσας, ή θάλασσας της Ιαπωνίας, χθες το πρωί. Την ενέργεια καταδίκασαν η Ουάσιγκτον, η Σεούλ και το Τόκιο.
Ο πύραυλος πέταγε για 74 λεπτά και έφθασε σε υψόμετρο 6.000 χιλιομέτρων, ενώ διένυσε 1.000 χιλιόμετρα, κατά τον ιάπωνα κυβερνητικό εκπρόσωπο Χιροκάζου Ματσούνο.
Εκτιμάται πως επρόκειτο για τη μεγαλύτερη διάρκεια πτήσης οποιουδήποτε βορειοκορεατικού πυραύλου μέχρι σήμερα.
Απειλές
Η οπλική δοκιμή καταγράφηκε δυο εικοσιτετράωρα μετά την απειλή της Πιονγιάνγκ ότι θα καταρρίψει αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της και την καταδίκη του αναγγελθέντα ελλιμενισμού αμερικανικού υποβρυχίου που φέρει πυρηνικά όπλα στη χερσόνησο.
Σύμφωνα με το KCNA, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, εκτοξεύθηκε ο νέος πύραυλος Hwasong-18, ο πρώτος που χρησιμοποιεί στερεό καύσιμο και δοκιμάστηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο.
Πηγή: ΑΠΕ
- Ιράν: Δύο άνδρες εκτελέστηκαν δι’ απαγχονισμού για τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του Ιανουαρίου
- Τσιτσιπάς: Η απονομή του τροπαίου στο Γκστάαντ και η ατάκα για την… αγελάδα (vid)
- Το smartphone καταστρέφει τους αντίχειρές σας – Να πώς μπορείτε να το αποτρέψετε
- «Μολυσμένη μητέρα» – Γιατί ο Κιμ Γιονγκ Ουν σβήνει την ίδια του τη μάνα από την ιστορία της Βόρειας Κορέας
- Μεσσηνία: Προθεσμία να απολογηθούν την Τετάρτη πήραν οι τρεις συλληφθέντες για τους εμπρησμούς
- Τη μεγαλύτερη απειλή στις πτήσεις την κουβαλάμε πάνω μας





