Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δεν καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία λέει ο Παύλος Μαρινάκης

Δεν καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία λέει ο Παύλος Μαρινάκης

Όλα όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Για νέο δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης με φόντο τη χθεσινή συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Βίλνιους  ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας, λέγοντας ότι δεν καταργείται.

«Δεν καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε για το θέμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας, με τον κ. Μαρινάκη να αναφέρει ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση της ασφάλειας στα πανεπιστήμια , ένα κλίμα που θα ευνοεί τους φοιτητές και τους καθηγητές και θα προστατεύει και θα απομονώνει παραβατικές συμπεριφορές από και σε αυτή την πολιτική έχουν γίνει πολλές κινήσεις, όπως η επαναφορά του ασύλου» είπε για να προσθέσει πως «η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν καταργείται. Δεν υπήρχε ποτέ τέτοια πρόθεση και τέτοια διατύπωση. Αντιθέτως επανεξετάζουμε συνεχώς πως θα έχει τον καλύτερο δυνατό ρόλο και τον καλύτερο δυνατό τρόπο λειτουργίας σε συνεργασία με όλη την υπόλοιπη Αστυνομία»

Αναφορικά με την έφιππη αστυνομία είπε ότι δεν υπήρχε κανένα άδειασμα του πρωθυπουργού στον αρμόδιο υπουργό. Είπε ότι έγινε μία πρόταση που δεν έγινε αποδεκτή.

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε επίσης στη χθεσινή συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, λέγοντας ότι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι το θετικό κλίμα μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να έχει συνέχεια.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι η Τουρκία έχει ξεκινήσει να συνομιλεί με τη Δύση και το γεγονός ότι οι επιθετικές πρακτικές και ρητορικές της έχουν αποκλιμακωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα. Όλα αυτά δημιουργούν ένα momentum το οποίο δεν έπρεπε να χαθεί και έναν νέο δίαυλο επικοινωνίας.

Η συζήτηση των δύο ηγετών, λίγο μόλις χρονικό διάστημα μετά την επανεκλογή τους, πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα» τόνισε ο κ. Μαρινάκης για να προσθέσει.

«Οι αρχηγοί των δύο κρατών συμφώνησαν ότι είναι προς όφελος των δύο χωρών το θετικό κλίμα να έχει συνέχεια και συνέπεια και πως η επόμενη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, όπως δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του συμφωνήθηκε η επικοινωνία Ελλάδας-Τουρκίας για την διευθέτηση Συνάντησης για δραστηριότητες Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Ο Πρωθυπουργός είπε ότι προσβλέπει σε πιο συχνές επαφές σε όλα τα επίπεδα, ώστε να οικοδομηθεί κλίμα εμπιστοσύνης και οι προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν σε βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας».

Όπως τόνισε και ο Πρωθυπουργός, συνέχισε ο κ. Μαρινάκης, δεν σημαίνει ότι λύθηκαν ως δια μαγείας τα σημαντικά προβλήματα που έχουμε με την Τουρκία, αλλά διαφαίνεται η διάθεση να δούμε το πλαίσιο των σχέσεών μας μέσα από μία πιο θετική οπτική.

«Το πλαίσιο στο οποίο θα προχωρήσει με την Τουρκία αυτή η διάθεση για μια καλύτερη συνεργασία, έχει ουσιαστικά τρεις άξονες.

Ο πρώτος είναι ο πολιτικός διάλογος, υπό την καθοδήγηση των δύο Υπουργών Εξωτερικών, στον οποίον θα τεθούν τα σημαντικά, γεωπολιτικά ζητήματα, με σημαντικότερο το βασικό ζήτημα το οποίο αναγνωρίζουμε ότι είναι η διαφορά μας με την Τουρκία, δηλαδή η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο δεύτερος δίαυλος είναι τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, τα οποία μπορούν να αποδώσουν περισσότερους καρπούς χτίζοντας πάνω στο θετικό μομέντουμ των τελευταίων μηνών.

Και ο τρίτος άξονας προσέγγισης αφορά τη λεγόμενη θετική ατζέντα. Αφορά ζητήματα οικονομικής συνεργασίας, ενεργειακής συνεργασίας, συνεργασίας ενδεχομένως σε τομείς όπως η πολιτική προστασία. Είναι ένας τομέας στον οποίο μπορούμε -και σχετικά γρήγορα- να έχουμε κάποια απτά αποτελέσματα, ώστε αυτά να μπορούν να επισημοποιηθούν, καλώς εχόντων των πραγμάτων, στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας στη Θεσσαλονίκη πριν τα τέλη του χρόνου».

Σε ετοιμότητα η κυβέρνηση για τον καύσωνα «Κλέων»

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε και στον καύσωνα «Κλέων» λέγοντας ότι «ο κρατικός μηχανισμός είναι σε πλήρη ετοιμότητα και έχουμε ακόμα περισσότερα μέσα και προσωπικό προκειμένου να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε ανάγκη παραστεί σε επίπεδο Πολιτικής Προστασίας.

Έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες των υψηλών θερμοκρασιών, με την Κυβέρνηση να δίνει έμφαση στη μέριμνα για τους ευάλωτους συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και τους εργαζομένους.

Από τα αρμόδια Υπουργεία έχουν σταλεί εγκύκλιοι και οδηγίες για τη λειτουργία των επιχειρήσεων, για μέτρα πυροπροστασίας, αναβολές πολιτιστικών εκδηλώσεων, συστάσεις για τηλεργασία και αποφυγή μετακινήσεων κυρίως τις μεσημεριανές ώρες».

Sports in

Μπάλντοκ: Πίσω από μια επικείμενη μεταγραφή

O Παναθηναϊκός επιδιώκει να προσεγγίζει οτιδήποτε καλό υπάρχει στην αγορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024