Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
4 tips για να βρεις το τέλειο στρώμα και να κάνεις… τον ύπνο των ονείρων σου

4 tips για να βρεις το τέλειο στρώμα και να κάνεις… τον ύπνο των ονείρων σου

Πριν κάνετε την αγορά σας σκεφτείτε το βάρος και τη θέση ύπνου σας για να περιορίσετε ένα εύρος. 

Εάν δεν κοιμάστε καλά τη νύχτα, εάν ξυπνάτε με πόνους ή αν απλά δεν αισθάνεστε άνετα στο κρεβάτι, ίσως είναι καιρός να πάρετε ένα νέο στρώμα.

Η επιλογή του σωστού στρώματος είναι ένα τεράστιο βήμα για να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα.

Χωρίς στρώμα καλής ποιότητας, ο ύπνος σας τελικά υποφέρει. Παρόλα αυτά, η προοπτική της αγοράς στρωμάτων μπορεί να σας φαίνεται αρκετά τρομακτική ώστε να σας κάνει να καθυστερήσετε την αναζήτησή σας.’

Και αυτό διότι η απάντηση στην ερώτηση «πώς διαλέγω στρώμα;» δεν είναι τόσο απλή, όσο θα θέλαμε.

Δεδομένου ότι η άνεση είναι άκρως υποκειμενική – και κανένα στρώμα δεν θα λειτουργήσει για όλους – έχουμε επίσης συμβουλές για να καταλάβουμε ποιος τύπος στρώματος μπορεί να σας αρέσει περισσότερο.

Πριν κάνετε την αγορά σας σκεφτείτε το βάρος και τη θέση ύπνου σας για να περιορίσετε ένα εύρος. Σκεφτείτε εάν έχετε βρει τον εαυτό σας να επιθυμείτε ένα πιο σκληρό ή μαλακό στρώμα όταν χρησιμοποιείτε το τρέχον στρώμα σας στο σπίτι ή εάν έχετε μείνει πρόσφατα σε ξενοδοχείο.

Σε ποια θέση βρίσκεστε όταν συνήθως πιέζεστε για να κοιμηθείτε; Και σε ποια θέση βρίσκεστε όταν ξυπνάτε;

Οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις μπορούν να παρέχουν βασικές πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε ένα στρώμα. Τα μέρη του σώματός σας που χρειάζονται περισσότερη υποστήριξη για να διατηρήσουν την ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης ποικίλλουν ανάλογα με τη στάση του ύπνου σας. Για αυτόν τον λόγο, η επιλογή ενός στρώματος που ταιριάζει στη θέση ύπνου σας μπορεί να ενισχύσει την άνεση και να αποφύγει τους πόνους και τους πόνους.

Είδη στρωμάτων και τα χαρακτηριστικά τους

Στρώματα Αφρού (foam)Τα στρώματα από πολυουρεθάνη είναι αρκετά κοινά και δημοφιλή, αφού η αίσθηση του να είσαι ξαπλωμένος πάνω σε αφρό είναι αρκετά ιδιαίτερη και χαλαρωτική. Διαφέρουν αρκετά από πυκνότητα, αντίσταση και πόρους για μεταφορά αέρα (πιο δροσερό). Στη συγκεκριμένη κατηγορία εντάσσεται και ένα διαφορετικό υλικό, το memory foam.

Τα στρώματα Memory Foam προσφέρουν την καλύτερη ανακούφιση από την πίεση επειδή προσαρμόζονται στο σώμα σας και απομακρύνουν το βάρος από τα σημεία πίεσης. Αυτά τα στρώματα είναι ιδιαίτερα ιδανικά για όσους κοιμούνται στο πλάι ή για οποιονδήποτε με πόνο στην πλάτη, επειδή συμβάλλουν στην προώθηση της σωστής ευθυγράμμισης της σπονδυλικής στήλης ασκώντας λιγότερη πίεση στους ώμους και τους γοφούς σας.

Τα στρώματα λατέξ: Εχουν κάπως παρόμοια αίσθηση με το αφρό μνήμης, αλλά είναι πιο ανθεκτικά (δηλαδή αναπηδούν) ​​και έχουν πιο σταθερή αίσθηση με λιγότερη βύθιση. Το φυσικό λατέξ είναι κατασκευασμένο από καουτσούκ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οργανικά στρώματα, καθιστώντας το ιδανική επιλογή για αγοραστές με οικολογική συνείδηση . Τείνει να είναι πιο ακριβό από τον αφρό μνήμης.

Με ελατήρια (Innerspring): Είναι γενικότερα η πιο οικονομική και διαδεδομένη λύση. Είναι πιο κατάλληλα για όσους κοιμούνται στην πλάτη και στο στομάχι, οι οποίοι επωφελούνται από μια πιο σφιχτή επιφάνεια για να κρατούν τη σπονδυλική στήλη ευθυγραμμισμένη. Χωρίζονται σε 2 υποκατηγορίες με βάση τον τρόπο που έχουν εφαρμοστεί τα ελατήρια:  Ανοιχτού τύπου (Bonnell) όπου τα ελατήρια υποστηρίζονται από μια ατσάλινη ράβδο και έχουν ενίσχυση άνω και κάτω από βάτες ή αφρό ή κλειστού τύπου (Pocket) όπου τα ελατήρια δεν είναι ενωμένα και βρίσκονται μέσα σε υφασμάτινες θήκες, σχηματίζοντας σειρές.

Χωρίς Ελατήρια: Τα στρώματα χωρίς ελατήρια, χωρίζονται σε υποκατηγορίες, στρώματα memory foam, με latex και με σφουγγάρι. Θα τα βρείτε και αυτά σε διάφορους τύπους ανάλογα με την πυκνότητα του υλικού, το ύψος και τους συνδυασμούς στις διάφορες στρώσεις.

Αν ψάχνετε καινούργιο στρώμα, θα τα βρείτε όλα σε απεριόριστη ποικιλία και σε συμφέρουσες τιμές στο SHOPFLIX.gr και επιλέξετε το κατάλληλο για σας. Κάντε τις αγοράς σας και αποκτήστε όποιο στρώμα θέλετε όσο και αν αυτό κοστίζει σε έως 60 άτοκες δόσεις.

Χάρη στις έγκαιρες παραδόσεις της πλατφόρμας θα το παραλάβετε άμεσα σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε.  Και για ακόμα πιο απολαυστική εμπειρία Shopping κατεβάστε δωρεάν το SHOPFLIX app.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024