Μάντζος: Ομολογία της πελατειακής αντίληψης της ΝΔ η κατάργηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την κατάργηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.
Για μνημείο αναξιοπιστίας και ομολογία πελατειακής αντίληψης που χαρακτηρίζει τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κάνει λόγο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, αναφερόμενος στην κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η εξέλιξη αυτή απέδειξε τον τραγελαφικό και ευκαιριακό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τις μεταρρυθμίσεις η κυβέρνηση του «πολυδιάστατου εκσυγχρονισμού».
«Τα Πανεπιστήμια πρέπει να φυλάσσονται όπως σε όλη την Ευρώπη ώστε να διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία τους, κάτι που το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής υποστήριξε από την πρώτη στιγμή» καταλήγει.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δημήτρη Μάντζου:
«Μνημείο αναξιοπιστίας και ομολογία της πελατειακής αντίληψης, που χαρακτηρίζει τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αποτελεί η κατάργηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, που ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης. Η Νέα Δημοκρατία έμεινε πιστή στις παραδόσεις της παράταξής της και την αλήστου μνήμης αγροφυλακή του κ. Πολύδωρα.
Πρωτίστως όμως απέδειξε τον τραγελαφικό και ευκαιριακό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τις μεταρρυθμίσεις η Κυβέρνηση του “πολυδιάστατου εκσυγχρονισμού”.
Έκανε σύμβολο της «μεταρρύθμισής» της την ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Παρά τις τυμπανοκρουσίες και τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού ότι δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω, τελικά οι 1.060 αστυνομικοί, που σημειωτέον δεν επιχείρησαν ποτέ στα ΑΕΙ, θα μάθουν το μέλλον τους μόλις λήξει η διχογνωμία ανάμεσα στον κ. Μητσοτάκη και τον αρμόδιο Υπουργό.
Τα Πανεπιστήμια πρέπει να φυλάσσονται όπως σε όλη την Ευρώπη ώστε να διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία τους, κάτι που το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής υποστήριξε από την πρώτη στιγμή».
- Τα AI chips φέρνουν νέα «έκρηξη» ανάπτυξης για τη Nvidia
- Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συνεχάρη τον Τραμπ και προσφέρθηκε να φιλοξενήσει τις διμερείς συνομιλίες
- To Ισραήλ επιτέθηκε σε 40 πόλεις του Λιβάνου το Σάββατο – Χτυπήθηκαν 25 υγειονομικοί στην Τύρο
- Νεκρός ο δράστης της επίθεσης στον Λευκό Οίκο – Τον είχαν ειδοποιήσει να «μείνει μακριά»
- Ισχυρές εκρήξεις στo Kίεβο σε μεγάλης κλίμακας επίθεση της Ρωσίας
- Οι Ρώσοι χτύπησαν με Ορέσνικ σε αντίποινα για το χτύπημα στην φοιτητική εστία στο Λουγκάνσκ [βίντεο]
- Πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο – Συναγερμός στη Μυστική Υπηρεσία – Δύο τραυματίες [βίντεο]
- Τι λένε οι πρώτες πληροφορίες για το πλαίσιο για την ειρήνη μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 24.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-giancarlo-ruedas-575430257-16944052-315x220.jpg)















![Οι Ρώσοι χτύπησαν με Ορέσνικ σε αντίποινα για το χτύπημα στην φοιτητική εστία στο Λουγκάνσκ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/OreshnikRussianMissileC-315x220.jpg)
![Πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο – Συναγερμός στη Μυστική Υπηρεσία – Δύο τραυματίες [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/2026-05-23T222349Z_757943931_RC2AFLA17VAH_RTRMADP_5_USA-TRUMP-315x220.jpg)


![Αδιανόητο μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στην Εθνική [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/paraliaki-315x220.jpg)




![Επίδειξη δύναμης των ΗΠΑ με άσκηση των πεζοναυτών στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/us-embassy-caracas-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442