Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Καλοκαίρι & «βουτιά» στην ενυδάτωση

Καλοκαίρι & «βουτιά» στην ενυδάτωση

H άνοδος της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος επηρεάζει την καθημερινότητά μας και ενδεχομένως ταλαιπωρεί τον οργανισμό μας

Το καλοκαίρι είναι αυτή η περίοδος του χρόνου που η άνοδος της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος επηρεάζει την καθημερινότητά μας και ενδεχομένως ταλαιπωρεί τον οργανισμό μας. Μια κατάσταση που συχνά οδηγεί σε έντονη εφίδρωση. Έτσι το σώμα μας αποβάλλει περισσότερο νερό αλλά και ηλεκτρολύτες, με αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένος κίνδυνο αφυδάτωσης.

Η αφυδάτωση, ακόμη και όταν είναι ήπια, μπορεί να έχει επιπτώσεις στις σωματικές και νοητικές επιδόσεις. Δεν είναι λίγες οι φορές που αρκετοί άνθρωποι αισθάνονται κούραση, έχουν πονοκέφαλο, ακόμη και κακή διάθεση, αλλά δεν αντιλαμβάνονται ότι πιθανή αιτία μπορεί να είναι η αφυδάτωση.

Ηλεκτρολύτες & σωστή ενυδάτωση

Για την ενυδάτωση του οργανισμού βασική προϋπόθεση είναι η λήψη υγρών. Όμως για να πετύχουμε καλύτερα επίπεδα ενυδάτωσης καλό είναι να φροντίζουμε αντίστοιχα και για την ισορροπία των ηλεκτρολυτών στο σώμα μας. Όταν διαταράσσεται η ισορροπία στο ισοζύγιο πρόσληψης και απώλειας υγρών στο σώμα, τότε μπορεί να υπάρξουν επιπτώσεις στην υγεία μας, καθώς αυξάνεται η πιθανότητα αφυδάτωσης. Ο ρόλος των ηλεκτρολυτών είναι να  ρυθμίζουν την κατανομή του νερού στο σώμα και τη λειτουργία του μυϊκού και του νευρικού μας συστήματος.

Συγκεκριμένα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνιστά στους ταξιδιώτες να περιλαμβάνουν στο φορητό φαρμακείο τους πόσιμο διάλυμα ενυδάτωσης με ηλεκτρολύτες.

Ενυδατώσου … βάλε ένα almora στο νερό σου!

Η ELPEN, η πρωτοπόρος φαρμακευτική βιομηχανία, για περισσότερα από 40 χρόνια διαθέτει στην ελληνική αγορά τη σειρά συμπληρωμάτων διατροφής, almora PLUS®.  Η σειρά περιλαμβάνει εκτός των άλλων μια ολοκληρωμένη πρόταση σκευασμάτων ηλεκτρολυτών στην κατηγορία της ενυδάτωσης.

ΝΕΟ almora PLUS® HYDRO:
Ενυδάτωση & Τόνωση του οργανισμού στις υψηλές θερμοκρασίες

To αναβράζον με γεύση λεμόνι. Με ενισχυμένη σύνθεση που περιέχει ηλεκτρολύτες (Νa, K, Cl), μαγνήσιο και ψευδάργυρο. Διατίθεται σε νέα συσκευασία των 19 δισκίων, με βελτιωμένα φαρμακοτεχνικά χαρακτηριστικά. Κατάλληλο για ενήλικες και παιδιά από 12 ετών.

almora PLUS® SPORT:Ενυδάτωση, καλύτερες επιδόσεις & μικρότερη καταπόνηση κατά τη διάρκεια της άσκησης

Το αναβράζον με γεύση πορτοκάλι που περιέχει στη σύνθεσή του ηλεκτρολύτες (Νa, K, Cl), μαγνήσιο, ασβέστιο και το ειδικά μελετημένο σε αθλητές εκχύλισμα citrus sinensis. Διατίθεται σε συσκευασία των 20 δισκίων. Κατάλληλο για ενήλικες και παιδιά από 16 ετών.

almora PLUS® sachet: Απαραίτητο για το φαρμακείο των διακοπών σου

Το κλασσικό φακελίδιο με γεύση φράουλα. Περιέχει ηλεκτρολύτες και γλυκόζη. Είναι ιδανικό για την ενυδάτωση του οργανισμού σε περιστατικά γαστρεντερικών διαταραχών (διάρροια, εμετός), αλλά και σε περιόδους υψηλών θερμοκρασιών. Διατίθεται σε συσκευασία των 12 φακελιδίων. Κατάλληλο για βρέφη από 2 μηνών, παιδιά και ενήλικες.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.almoraplus.gr  

 Αρ. Γνωστοποίησης ΕΟΦ: almora PLUS Hydro 125403/21-11-2022, almora PLUS SPORT 63102/11-6-2018, almora PLUS sachet 45240/7-7-2006. Τa προϊόντα δεν υπόκεινται σε διαδικασία αδειοδότησης.

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν μια ισορροπημένη διατροφή. Να μην γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Δεν προορίζονται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Να φυλάσσονται μακριά από τα μικρά παιδιά.

 

Sports in

Εγραψε ιστορία ο συγκλονιστικός Παναγιώτης Γκιώνης και πάει Παρίσι!

Ο πρωταθλητής του πινγκ πονγκ σε ηλικία 44 ετών κατάφερε κάτι που φαινόταν ουτοπικό και ανέλπιστο, αλλά το τεράστιο ταλέντο του και η αστείρευτη ψυχική του δύναμη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024