Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Apple Vision: Όσα όλα πρέπει να γνωρίζεις

Apple Vision: Όσα όλα πρέπει να γνωρίζεις

Η πιο ισχυρή και καθηλωτική προσωπική ηλεκτρονική συσκευή που υπήρξε ποτέ.

Το μέλλον δεν φαινόταν ποτέ τόσο κοντά. Και η Apple φρόντισε με τα πρώτα γυαλιά επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας να το κάνει πράξη. Ο λόγος για το Apple Vision Pro ένα ασύρματο VR headset που φέρνει μια νέα διάσταση στους προσωπικούς υπολογιστές, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες αλληλεπιδρούν με τις αγαπημένες τους εφαρμογές, καταγράφουν και αναβιώνουν αναμνήσεις, απολαμβάνουν συναρπαστικές τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες και συνδέονται με άλλους μέσω FaceTime.

Η Apple ισχυρίζεται ότι το Vision Pro είναι η πιο ισχυρή και καθηλωτική προσωπική ηλεκτρονική συσκευή που υπήρξε ποτέ.

Η κυκλοφορία του Apple Vision Pro έχει τοποθετηθεί στις αρχές του επόμενου έτους για τις Ηνωμένες Πολιτείες· ενώ δεν υπάρχει ενημέρωση για τη διαθεσιμότητα στον υπόλοιπο κόσμο.

Το Vision Pro χρησιμοποιεί μόνο τα χέρια, τη φωνή και τα μάτια σας για να λειτουργήσει .

Ένας άπειρος καμβάς για εφαρμογές στην εργασία και στο σπίτι: Διαθέτει μια τρισδιάστατη διεπαφή που απελευθερώνει τις εφαρμογές από τα όρια της οθόνης, ώστε να μπορούν να εμφανίζονται δίπλα-δίπλα σε οποιαδήποτε κλίμακα. Το Apple Vision Pro επιτρέπει στους χρήστες να είναι ακόμα πιο παραγωγικοί, χάρη στην άπειρη οθόνη, την πρόσβαση σε αγαπημένες εφαρμογές και τους νέους τρόπους πολλαπλών εργασιών. Επιπλέον, με την υποστήριξη για το Magic Keyboard και το Magic Trackpad, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν τον τέλειο χώρο εργασίας ή να μεταφέρουν τις ισχυρές δυνατότητες του Mac τους ασύρματα στο Vision Pro, δημιουργώντας μια τεράστια ιδιωτική και φορητή οθόνη 4K με κείμενο απίστευτα ευκρινές.

Η τεχνολογία Eyesight επιτρέπει στο Apple Vision Pro να ενημερώνει τους γύρω σας όταν τους βλέπετε, προβάλλοντας τα μάτια σας στο μπροστινό μέρος. Αλλιώς, αν χειρίζεστε κάτι στον ψηφιακό κόσμο, τους ενημερώνει για αυτό, ενώ αν κάποιος μπει στο πεδίο της όρασής σας, αμέσως γίνεται ορατός, για να είστε πάντα ενήμεροι για το περιβάλλον σας.

Η κάμερα του Apple Vision Pro σας επιτρέπει να καταγράφετε και να ξαναζείτε τις στιγμές σας σε τρεις διαστάσεις, με ήχο Spatial Audio, για αναμνήσεις που θα παρακολουθείτε σα να είστε ξανά εκεί. Με το πάτημα ενός κουμπιού ξεκινάτε ή σταματάτε την καταγραφή.

Το Vision Pro μπορεί να μεταμορφώσει οποιοδήποτε δωμάτιο στο δικό σας προσωπικό θέατρο. Επεκτείνετε τις ταινίες, τις εκπομπές και τα παιχνίδια σας στο τέλειο μέγεθος, ενώ νιώθετε σαν να συμμετέχετε στη δράση με το Spatial Audio. Και με περισσότερα pixel από μια τηλεόραση 4K για κάθε μάτι, μπορείτε να απολαύσετε εκπληκτικό περιεχόμενο όπου κι αν βρίσκεστε — είτε πρόκειται για μια μεγάλη πτήση είτε για τον καναπέ στο σπίτι.

Με το Apple Vision Pro θα μπορείς να παίξεις και μερικά από τα αγαπημένα σου arcade βιντεοπαιχνίδια (όπως NBA 2K) όπως δε τα έχεις ξαναπαίξει.

Χάρη στο Augmented Reality του Apple Vision Pro, δε θα παρακολουθείτε απλά τα αγαπημένα σας σπορ, αλλά θα βρίσκεστε στο κέντρο της δράσης, με δυνατότητα για replay από διάφορες γωνίες, ταυτόχρονη προβολή περισσότερων αγώνων και προβολή live στατιστικών.

Επιδόσεις που θα σας συναρπάσουν

Το Vision Pro, σύμφωνα με την Apple, «θα προσφέρει εκπληκτική υπολογιστική απόδοση». Τροφοδοτείται τόσο από έναν επεξεργαστή M2 όσο και από ένα νέο τσιπ R1 που χρησιμοποιείται για την επεξεργασία εισόδου από 12 κάμερες, πέντε αισθητήρες και έξι μικρόφωνα. Η Apple λέει ότι μπορεί να ενημερώσει τις εικόνες οκτώ φορές πιο γρήγορα από ό,τι ανοιγοκλείνει το μάτι. Το σετ μικροφώνου-ακουστικού «τρέχει σχεδόν αθόρυβα», σύμφωνα με την Apple.

Υπάρχουν δύο οθόνες εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης που συνδυάζονται για να παράγουν 23 εκατομμύρια pixel και να δημιουργήσουν μια οθόνη 4K για καθεμία. Το βίντεο μπορεί να αποδοθεί σε ανάλυση 4K και το κείμενο εμφανίζεται ευκρινές από οποιαδήποτε γωνία.

Το Vision Pro αναγνωρίζει επίσης την ίριδα του χρήστη μέσω μιας νέας μεθόδου ξεκλειδώματος της συσκευής και ελέγχου ταυτότητας κωδικών πρόσβασης και αγορών που ονομάζεται Optic ID. Όπως το iPhone και το Mac, όλα τα δεδομένα αποθηκεύονται σε έναν αποκλειστικό επεξεργαστή Secure Enclave.

Τα ακουστικά Vision Pro θα τρέχουν το visionOS, ένα λειτουργικό σύστημα που η Apple έχει σχεδιάσει από την αρχή για οπτικούς υπολογιστές.

Μέσω του App Store οι χρήστες θα μπορούν να κατεβάζουν γνωστές εφαρμογές για iPhone και iPad καθώς και νέες εφαρμογές σχεδιασμένες για το Vision Pro.

Sports in

Sport: «Φοβίζουν οι δυο… μεταγραφές του Ολυμπιακού»

Η εφημερίδα της Βαρκελώνης αναλύει τα ατού των «ερυθρολεύκων» ενόψει του πέμπτου αγώνα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024