Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για το θάνατο του 20χρονου που πυροβολήθηκε από αστυνομικό στη Λάρισα

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για το θάνατο του 20χρονου που πυροβολήθηκε από αστυνομικό στη Λάρισα

Φως στον θάνατο του 20χρονου Σύρου από πυροβολισμό αστυνομικού στη Λάρισα ρίχνουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Από ακατάσχετη αιμορραγία φέρεται να έχασε τη ζωή του ο 20χρονος, στην επεισοδιακή καταδίωξη που είχε τραγικό τέλος το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μοσχoχώρι, έξω από τη Λάρισα.

Αυτό «έδειξε» σύμφωνα με πληροφορίες , η ιατροδικαστική εξέταση που πραγματοποίησε ο ιατροδικαστής κ. Χρήστος Κραβαρίτης.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, η ιατροδικαστική εξέταση δείχνει πως ο 20χρονος στην Λάρισα δέχτηκε σφαίρα που έφυγε από πλάγια θέση από το όπλο του 45χρονου αστυνομικού, μπήκε από την αριστερή μασχάλη του εικοσάχρονου και βγήκε από δεξιά. Προκάλεσε ρήξη πνευμόνων και ζωτικών οργάνων και αιμορραγία. Ο οδηγός του κλεμμένου αυτοκινήτου πέθανε αργότερα από αιμορραγία.

Η έκθεση του ιατροδικαστική θα ενταχθεί στην προκαταρκτική εξέταση που διατάχθηκε ώστε να αποφασιστεί από τον Εισαγγελέα εάν θα ασκηθεί δίωξη ή όχι. Το ερευνώμενο αδίκημα είναι κατά πληροφορίες ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Το χρονικό

Ο 20χρονος Σύρος σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από την Αθήνα με ένα κλεμμένο λευκό αγροτικό αυτοκίνητο το Σάββατο (8/7). Το κλεμμένο Nissan Navara εντοπίστηκε στις 11:40 το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Κιλελέρ να κινείται με μεγάλη ταχύτητα. Αστυνομικοί στον Βόλο του έκαναν σήμα να σταματήσει. Αγνόησε τα σήματα των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη που διήρκεσε πάνω από 50 λεπτά.

Το κλεμμένο αυτοκίνητο μετά από μια «τρελή» καταδίωξη, κατέληξε στην αυλή σπιτιού στο Μοσχοχώρι Λάρισας. Ο 20χρονος Σύρος οδηγός εγκατέλειψε το όχημα και άρχισε να τρέχει με τους αστυνομικούς να τον κυνηγούν, ανάμεσα σε οικόπεδα.

«Ωστόσο ένας από τους αστυνομικούς, κάτω από συνθήκε ς που διερευνώνται, έκανε χρήση όπλου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ατόμου στα πλευρά» ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δηλογλίδου.

Όπως είπε στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γ. Καλλιακμάνης, ο 45χρονος αστυνομικός σκόνταψε κατά την διάρκεια της καταδίωξης και το όπλο του εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα τον 20χρονο Σύρο.

Στο σημείο κλήθηκε σταθμός ΕΚΑΒ πλην όμως, παρά τις προσπάθειες αναζωογόνησης, ο 20χρονος κατέληξε.

Sports in

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 88-95: Το έκανε 2-2 και… βλέπει Βερολίνο

Ο Παναθηναϊκός έκαμψε την αντίσταση της Μακάμπι Τελ Αβίβ επικρατώντας με 95-88, ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2 και θα παίξει την πρόκρισή του στο Final Four στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024