Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οσα δεν θα μάθουμε ποτέ για τον Σλούκα...

Οσα δεν θα μάθουμε ποτέ για τον Σλούκα…

Πώς έγινε το deal του Κώστα Σλούκα με τον Παναθηναϊκό;

Ηταν δεδομένα η εβδομάδα του αυτή που πέρασε. Εγινε και η απόφαση της… ζωής του. Ο Κώστας Σλούκας το Σάββατο το μεσημέρι έβαλε την πράσινα του Παναθηναϊκού και το μόνο βέβαιο είναι πως η επιλογή του λες και άναψε τη μηχανή του χρόνου. Οσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα έχουν κάτι από Ζάρκο Πάσπαλι (1994) και Βασίλη Σπανούλη (2010), από τις δύο πιο μεγάλες ιστορίες αυτού του τύπου στις δύο όχθες του ποταμού που χωρίζει τους Αιώνιους. Και δικαιολογημένα. Αφενός γιατί ο Σλούκας με την μπάλα στα χέρια παραμένει ένας από τους καλύτερους δημιουργούς και εκτελεστές της Ευρώπης και η μετακίνησή του βάζει πλέον τον Παναθηναϊκό αυτομάτως σε ράγες που είχε αποχωριστεί τα τελευταία χρόνια. Αφετέρου διότι δεν ήταν περαστικός από τον Ολυμπιακό, αλλά ένας πρωταγωνιστής με δύο σπουδαίες θητείες στο μεγάλο λιμάνι. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το βράδυ της Πέμπτης στο μήνυμα του αποχωρισμού έσταξε μέλι για όλους – πλην του Γιώργου Μπαρτζώκα.

«Πώς», «πού», «πότε» και «γιατί» το αποφάσισε; Προφανώς είναι κάτι που ολοκληρωμένα το γνωρίζει μόνο ο ίδιος. Το σίγουρο είναι πως τα νούμερα που κυκλοφορούν μαζί με τις φωτογραφίες της μεταγραφής του, προϊδεάζουν σε διπλασιασμό των αποδοχών του σε σχέση με τα χρήματα που ενδεχομένως θα τον κρατούσαν στον Ολυμπιακό.

«Για το οικονομικό τα βρήκαν σε είκοσι λεπτά, το πρόβλημα είναι με τον προπονητή», επέμενε το ρεπορτάζ. Δηλαδή; Κάτι σε 4,8 εκατ. ευρώ για δύο + ένα χρόνια. Και όταν την Πέμπτη ανακοίνωσε την απόφασή του να ρίξει τίτλους τέλους στη δεύτερη ερυθρόλευκη θητεία του;

Επικρατέστερος επόμενος προορισμός ήταν για εκείνον τα παλιά λημέρια του στην Πόλη, με τη Φενέρ του Δημήτρη Ιτούδη να προσφέρει 6 εκατ. ευρώ για την τριετία που ξεκίνησε. Πού έφτασε το deal με τον Παναθηναϊκό;

Μπροστά δεν ήταν κανείς, αλλά όλοι μιλούν για 10 εκατ. ευρώ. Ενα ποσό που τον έκανε τον πιο ακριβοπληρωμένο εν ενεργεία της Euroleague (αναμένοντας φυσικά τι θα συμβεί με τον Νίκολα Μίροτιτς) και τον έφτασε σε επίπεδα που μόνο ο Θοδωρής Παπαλουκάς σκαρφάλωσε όταν το καλοκαίρι του 2008 έπαιρνε τον δρόμο της επιστροφής στον Ολυμπιακό, από τη Μόσχα.

Ηταν μόνο τα λεφτά, που σε τελική ανάλυση εκφράζουν και την επιθυμία μιας ομάδας να σε κάνει δικό της; Προφανώς όχι. Δεν πήγε στο… Κατάρ.

Από το μεσημέρι του Σαββάτου όλες οι στοιχηματικές εταιρείες ανέβασαν τον Παναθηναϊκό αυτομάτως στο top 4 των υποψήφιων νικητών της επόμενης Euroleague και ενώ το πράσινο ρόστερ είναι ακόμη «μισό». Θα μπορούσαν 4,8 εκατ. ευρώ (Ολυμπιακός) ή 6 (Φενέρ) να τον ντύσουν στα πράσινα;

Αποδείχθηκε πως όχι. Θα τον διατηρούσαν στα ερυθρόλευκα τα 10 εκατ, ευρώ, δίχως να λυθεί το θέμα του με τον Μπαρτζώκα; Αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ. Just business λένε οι Αμερικανοί.

ΥΓ. Αραγε ο 33χρονος άσος έχει ήδη εξασφαλίσει προκαταβολικά τον χρόνο συμμετοχής και τον ρόλο του από τον Εργκίν Αταμάν; Και ο Ολυμπιακός που επί της ουσίας γνώριζε ότι πολύ δύσκολα αυτό το καλοκαίρι θα συνεχίσει με Βεζένκοφ και Σλούκα έχει έτοιμο plan b;

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024