Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση Ερντογάν σε Κιλιτσντάρογλου με αναφορά αλά... ελληνικά: Παραιτήσου, δες τι έκανε ο Τσίπρας

Επίθεση Ερντογάν σε Κιλιτσντάρογλου με αναφορά αλά… ελληνικά: Παραιτήσου, δες τι έκανε ο Τσίπρας

«Έχουν περάσει ακριβώς οκτώ εβδομάδες από τις πρώτες εκλογές και κανένας από τους επικεφαλής της συμμαχίας δεν έχει παραιτηθεί. Εάν δεν κέρδιζα, θα παραιτούμουν», είπε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Επίθεση στον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Μαΐου, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα όσα συνέβησαν στην Ελλάδα μετά το αποτέλεσμα των εκλογών του Ιουνίου με την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του κόμματος.

Ο Τούρκος πρόεδρος δείχνοντας πως έχει βάλει «πλώρη» για τις αυτοδιοκητικές εκλογές του Μαρτίου του 2024 μιλώντας σε τελετή εγκαινίων στο Γκιουρούσχανε το Σάββατο έκανε λόγο για τις πιο καθοριστικές εκλογές στην ιστορία και όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο συγκεντρωμένο πλήθος «αποδείξατε για ακόμα μία φορά ότι καμία συνωμοσία, κανένα σκοτεινό σχέδιο και καμία συκοφαντία δεν μπορεί να ταρακουνήσει τη σχέση μας».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε στη συμμαχία της αντιπολίτευσης, η οποία όπως αναφέρει η τουρκική προεδρία, μετά την ήττα στις εκλογές τα κόμματα που την απάρτιζαν βρίσκονται συνεχώς σε ένταση μεταξύ τους.

«Καθώς βλέπουμε την αντιπολίτευση και τη ‘συμμαχία των 6’ από τις 28 Μαΐου και μετά, καταλαβαίνουμε καλύτερα. Ο πόλεμος και η συζήτηση είναι αδιάκοπες. Κάθε μέρα πυροδοτείται και από μία ένταση. Αυτοί που μιλούσαν ώστε να διαχειριστούν τις τύχες της χώρας μέχρι πριν ένα μήνα, σήμερα δεν μιλιούνται. Οι συμπολίτες μας που στήριξαν την αντιπολίτευση είναι συντετριμμένοι βλέποντας την κατάσταση των πολιτικών που ψήφισαν», είπε χαρακτηριστικά.

«Έχουν περάσει ακριβώς οκτώ εβδομάδες από τις πρώτες εκλογές και κανένας από τους επικεφαλής της συμμαχίας δεν έχει παραιτηθεί. Εάν δεν κέρδιζα, θα παραιτούμουν, αλλά κανείς εξ αυτών δεν έφυγε από την πολιτική. Κανένας δεν βγήκε να μιλήσει με ειλικρίνεια στους ψηφοφόρους του. Απέτυχαν και έχασαν ξεκάθαρα σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά δεν έχουν σταματήσει να παρουσιάζουν τις ήττες τους σαν επιτυχίες και νίκες. Καταλαβαίνουμε τη χαρά κομμάτων που οι συνολικοί τους ψήφοι δεν έφτασαν το 1%. Πήραν 39 βουλευτές από το CHP, υπογράφοντας το μεγαλύτερο χαστούκι στην ιστορία της πολιτικής», προσέθεσε.

«Κοίτα ο Τσίπρας έχασε τις εκλογές στην Ελλάδα και τι έκανε; Παραιτήθηκε»

Στη συνέχεια αναφερόμενος στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος όπως είπε παρουσίασε τον εαυτό του ως ένας «επιτυχημένο υποψήφιο» και τον συνέκρινε όπως είχαν κάνει και τουρκικά ΜΜΕ με τον Αλέξη Τσίπρα που έδειξε ενσυναίσθηση μετά την ήττα και παραιτήθηκε.

«Τι είδους υποψήφιος είσαι εσύ, έδωσες 39 υποψηφίους σε κόμματα που δεν είχαν ούτε το 1% των ψήφων. Δεν μπορείς να είσαι υποψήφιος, προχώρα μπροστά. Έχασες όλες τις εκλογές που είχες απέναντί μας και στέκεσαι ακόμα εδώ χωρίς να νιώθεις ντροπή», είπε ακόμα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Κοίτα ο Τσίπρας έχασε τις εκλογές στην Ελλάδα και τι έκανε; Παραιτήθηκε. Ο Τσίπρας στην Ελλάδα έδειξε πόσο ευαίσθητος είναι και την ενυναίσθηση του σχετικά μ αυτό ενώ εσύ όχι», είπε ακόμα και συμπλήρωσε πως «δεν είναι δικιά μας ανησυχία αν είναι ηθικό αυτό ή όχι. Πώς όμως μπορεί να αρνείται τη 12η ήττα του σε 13 χρόνια;»

Ο Τούρκος πρόεδρος ακόμα αναφέρθηκε στο κόμμα του έχει ως στόχο να είναι η Τουρκία μία από τις κορυφαίες 10 οικονομίες στον κόσμο. «Η ατζέντά μας είναι να τηρήσουμε όλες τις υποσχέσεις που κάναμε στο έθνος σε όλα τα πεδία».

Sports in

«Μπαμ» με Έσε στην Αργεντινή: Επιλογή του Μασεράνο ο μέσος του Ολυμπιακού

Ο Σαντιάγκο Έσε ετοιμάζεται να φορέσει το εθνόσημο της Αργεντινής. Και είναι προσωπική επιλογή του μεγάλου Χαβιέρ Μασεράνο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024