Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός – Σλοβάτσκο 2-1: Φουριόζοι Ελ Αραμπί και Φορτούνης, ωραίοι οι Ερυθρόλευκοι

Ολυμπιακός – Σλοβάτσκο 2-1: Φουριόζοι Ελ Αραμπί και Φορτούνης, ωραίοι οι Ερυθρόλευκοι

Με δεξί ο Ολυμπιακός στα φιλικά της Αυστρίας. Επικράτησε της Σλοβάτσκο που σε λίγες ημέρες μπαίνει στο πρωτάθλημα.

O ένας; Σεσημασμένος σκόρερ. Ο άλλος; Απλά ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής. Και από τη στιγμή που οι δύο τους ήταν καλά; Καμία σημασία αν η κουβέντα προέκυψε για το πρώτο φιλικό της χρονιάς. Γιουσέφ Ελ Αραμπί (29΄, 40΄) και Κώστας Φορτούνης το μετέτρεψαν σε… παράσταση που αν αδικείται από κάτι είναι από το εύρος της νίκης.

Μόνο 2-1 ο Ολυμπιακός στη Σλοβάτσκο που εν τω μεταξύ είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της Τσεχίας και κυρίως, στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας της μιας και σε λίγες ημέρες ξεκινά το πρωτάθλημα της χώρας της.

Όχι, προφανώς δεν μπερδεύει κανείς τις… εποχές, ούτε περιμένει αρχές Ιούλη να προκύψουν σοβαρά συμπεράσματα. Δεν γίνεται όμως να μην σταθείς στους δύο σπουδαίους άσους και σε αυτόν τον πρώτο τρόπο διαχείρισης τους από τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Τον Φορτούνη που πέρσι τέτοια εποχή έτρεχε μόνος του στον Ρέντη γιατί ο Πέδρο Μαρτίνς δεν τον ήθελε στην προετοιμασία. Και τον Ελ Αραμπί που από την κακή περσινή χρήση εξελίχθηκε σε ρεζέρβα. Τι και αν είναι 36 ο Μαροκινός; Το γκολ είναι τέχνη και εκείνος τη… διδάσκει.

Έχει σημασία να μπορέσει ο Μαρτίνεθ πριν τις μεταγραφές να «ξεχωρίσει» σε ποιους μπορεί να ποντάρει και σε ποιους όχι. Και έχει ακόμη μεγαλύτερη να καταφέρει να πάρει από παίκτες-κλειδιά τον καλό τους εαυτό. Ο Φορτούνης σε αυτό το πρώτο φιλικό ήταν… ιπτάμενος. Ήταν καλός όμως και ο ξεχασμένος Ζοάο Καρβάλιο σαν «8άρι». Καλός και ο Ουσεϊνου Μπα κλπ. Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έμοιαζε να κάνει στο γήπεδο ότι θέλει σε κάποια διαστήματα. Να κυκλοφορεί σωστά τη μπάλα, να ελέγχει, να απειλεί. Πραγματικά πολύ καλή λοιπόν η πρώτη εντύπωση. Ας το πάρουμε όμως από την αρχή
4-2-3-1 με πολλούς χειριστές.

Στην πρώτη εντεκάδα της χρονιάς, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έδειξε ακριβώς αυτό που σκέφτεται για την ομάδα του: Ένα σύνολο σε 4-2-3-1 με πολλούς χειριστές που μπορούν να δημιουργήσουν μέσα από μεγάλο ποσοστό κατοχής της μπάλας. Με Μπουχαλάκη στο «6», Καρβάλιο στο «8», Φορτούνη στο «10», Μπιέλ και Βρουσάι στις πτέρυγες οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν απευθείας στο… νόημα. Την ίδια στιγμή ο Ροντινέι ανέβαινε από τα δεξιά αφήνοντας στην ευθεία της άμυνας Ντόι, Μπα και Ρέαμπτσιουκ δίνοντας έναν επιπλέον παίκτη ενώ και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί παίζοντας με πλάτη από τοι «9» συμμετείχε.
Ρεσιτάλ Ελ Αραμπί.

Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός πήρε τα ηνία από νωρίς και δεν είναι τυχαίο ότι ως την ανάπαυλα είχε το ματς στην ασφάλεια του 2-0: Με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί να χτυπά σαν ταχυδρόμος (δύο φορές) στο 29΄ και στο 44΄ από καταπληκτικές ασίστ του Μπιέλ και του Φορτούνη (το highlight του ματς ο τρόπος που έβγαλε τον Μαροκινό τετ α τετ για το 2-0). Παράλληλα σχημάτισε μια σειρά από ευκαιρίες δείχνοντας ένα πολύ πειστικό πρόσωπο απέναντι σε μια ομάδα που σε δέκα μέρες ξεκινά στο πρωτάθλημα Τσεχίας. Για την ιστορία; Η Σλοβάτσκο στο πρώτο μέρος είχε μια κεφαλιά του Μίχαλικ (40΄) που ανάγκασε τον Τζολάκη σε καταπληκτική επέμβαση.

Με Ντόι αμυντικό χαφ

Φυσικά σε αυτά τα παιχνίδια οι προπονητές αλλάζουν τους πάντες και τα πάντα από την ανάπαυλα και πέρα. Ο Μαρτίνεθ λοιπόν δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Από το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους άρχισε να τραβά παίκτες στον πάγκο, εμφανίζοντας μάλιστα και μια ενδιαφέρουσα επιλογή: Διότι από το 46΄ο Ανδρέας Ντόι αγωνίστηκε σαν αμυντικός χαφ. Ρέτσος, Ραμόν, Ανδρούτσος, Μπιέλ και Πασχαλάκης αντί Μπουχαλάκη, Ρέαμπτσιουκ, Ροντινέι, Μασούρα και Τζολάκη. Και αργότερα (67΄) Ζινκερνάγκελ, Μπουτούτσι, Λιάτσος, Πέπε, Μπαγκαλιάνης αντί Καρβάλιο, Φορτούνη, Μπα, Ελ Αραμπί και Βρουσάι. Στο μεταξύ η Σλοβάτσκο μείωσε σε 2-1 (Γιουρόσκα 49΄) αλλά το ματς εικόνα δεν άλλαξε. Και πάλι ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης (46′ Πασχαλάκης), Ρέαμπτσιουκ (46′ Ραμόν), Ντόι, Μπα (65′ Μπαγκαλιάνης), Ροντινέι (46′ Ανδρούτσος), Μπουχαλάκης (46′ Ρέτσος), Καρβάλιο (65′ Λιάτσος), Φορτούνης (65′ Πέπε), Μπιελ (46′ Μασούρας), Βρουσάι (65′ Μπουτούτσι), Ελ Αραμπί (65′ Ζινκερνάγκελ).

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024