Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εξοπλιστική καταιγίδα από την Ελλάδα

Εξοπλιστική καταιγίδα από την Ελλάδα

Ουκρανική ιστοσελίδα τονίζει ότι «η Ελλάδα αγοράζει Dassault Rafale, αναβαθμίζει F-16 Fighting Falcon και θέλει να αγοράσει έως και 48 μαχητικά F-35 Lightning II».

Τα εξοπλιστικά της Ελλάδας αποτελούν θέμα σε όλο τον κόσμο. Παραδοσιακά η χώρα μας δίνει πολλά λεφτά έχοντας εδώ και αιώνες τόσους κινδύνους στα σύνορά της.

Οι τελευταίες της κινήσεις έγιναν ειδήσεις κι από την ιστοσελίδα gagadgets που ασχολείται και με στρατιωτικά θέματα, έχει έκδοση σε επτά διαφορετικές γλώσσες και έδρα στην Ουκρανία.

Στο σχετικό με την Ελλάδα δημοσίευμα αναφέρει με τίτλο:

«Η Ελλάδα αγοράζει 24 Dassault Rafale, αναβαθμίζει 58 F-16 Fighting Falcon και θέλει να αγοράσει έως και 48 μαχητικά F-35 Lightning II»

Και συνεχίζει στο άρθρο:

«Αυτή την εβδομάδα, η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύτηκε επίσημα να πραγματοποιήσει ένα πρόγραμμα εκσυγχρονισμού πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για τις ένοπλες δυνάμεις της. Η χώρα στη βαλκανική χερσόνησο έχει στόχο να ενισχύσει τον στόλο των μαχητικών αεροσκαφών της.

Τι γνωρίζουμε

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η προστασία της Ελλάδας. Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι αρχές προσπαθούν να εκσυγχρονίσουν τον στρατό μετά την έξοδο από τη σοβαρή οικονομική κρίση το 2018.

Η Ελλάδα επενδύει σήμερα το 3,54% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της στην άμυνα. Είναι το υψηλότερο από όλα τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ. Μόνο η Ελλάδα, η Πολωνία, η Λιθουανία, η Λετονία, η Εσθονία και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αμυντικές δαπάνες άνω του 2% του ΑΕΠ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι οι υψηλές αμυντικές δαπάνες δεν θα οδηγήσουν πουθενά, παρά την αναμενόμενη εκτόνωση της έντασης με την Τουρκία. Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να συναντήσει τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Βίλνιους την επόμενη εβδομάδα.

Η αποκάλυψη Δένδια

Μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε στο βασικό σχεδιασμό της κυβέρνησης σχετικά με τα εξοπλιστικά για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

«Τα 24 Rafale, οι 3 + 1 Belhara, τα 83 F-16 που αναβαθμίζονται σε επίπεδο Viper, τα 19 προγράμματα προμηθειών, 11,5 δισ. ευρώ με πιο εμβληματικό αυτό της απόκτησης των 20 + 20 F-35, τα πιο προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη 5ης γενεάς στον πλανήτη, η αναβάθμιση των 37 μαχητικών F-16 block50» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας, δείχνοντας την στόχευση της κυβέρνησης για την ενίσχυση της χώρας στον τομέα των εξοπλιστικών.

Και τώρα η Πολεμική Αεροπορία. Η Ελλάδα αγοράζει δύο δωδεκάδες μαχητικά Rafale από τη γαλλική εταιρεία Dassault Aviation. Επιπλέον, η χώρα αναβαθμίζει και 83 αμερικανικής κατασκευής αεροσκάφη F-16 Fighting Falcon.

Η Ελλάδα αναμένει επίσης την έγκριση των ΗΠΑ για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35 Lightning II. Η πιθανή πώληση θα μπορούσε να εγκριθεί μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους στις 11-12 Ιουλίου».

Το άρθρο που έχει πληροφορίες και από το ΑΡ καταλήγει:

«Η Ελλάδα θέλει να παραγγείλει 20 μαχητικά πέμπτης γενιάς με δυνατότητα αγοράς 28 ακόμη στο μέλλον. Αναμένεται ότι οι παραδόσεις των F-35 Lightning II θα ξεκινήσουν σε περίπου πέντε χρόνια».

Sports in

Οι μέρες και οι ώρες των Game 5 Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Ανακοινώθηκαν οι μέρες και οι ώρες των Game 5 του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024