Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Διαγνώστηκα με θηλώδη κακοήθεια στον θυρεοειδή» - Μια ανάρτηση που ενημερώνει σωστά

«Διαγνώστηκα με θηλώδη κακοήθεια στον θυρεοειδή» – Μια ανάρτηση που ενημερώνει σωστά

Η ΙΤΖΙ, εικαστικός και δημιουργός κόμικ, έχει καταφέρει να δημιουργήσει τάση και δική της ταυτότητα μέσα από τα σκίτσα της και τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Η ανάρτηση για την περιπέτεια της υγείας της υπενθυμίζει την ανάγκη για πρόληψη και εξετάσεις.

Ο λογαρισμός της ΙΤΖΙ στο ίνσταγκραμ ακροβατεί ανάμεσα στην επικαιρότητα και τις μεγάλες αλήθειες της ζωής, μέσα από μια καθαρά προσωπική ματιά άλλοτε αστεία, γλυκόπικρη ή και σαρκαστική.

Πρόσφατα η δημιουργός κόμικ ανέβασε ένα ποστ για την αιφνιδιαστική περιπέτεια της υγείας της θέλοντας να ενημερώσει σχετικά με ένα σοβαρό θέμα, το οποίο όμως εάν αντιμετωπισθεί έγκαιρα θεραπεύεται απολύτως.

Το ποστ φυσικά έγινε viral.

Δείτε τι έγραψε στο ποστ

«Καλέ γεια σας! Η χαμένη ΙΤΖΙ… επέστρεψε.

Πριν ενάμιση μήνα περίπου,διαγνώστηκα με θηλώδη κακοήθεια στον θυρεοειδή.Ξερω,σαν άκουσμα είναι τρομακτικό αλλά για να σας προλάβω,μην τρομάζετε!Θα μου πείτε,βρε χρυσή μου γυναίκα,μας μιλάς για καρκίνο,τι θες να κάνουμε; Δεν σας αδικώ, και εγώ όταν το έμαθα έχασα την γη κάτω από τα πόδια μου,η καρδιά μου πήγε στρατόσφαιρα και ξανά γύρισε από την τρομάρα.Ομως ο συγκεκριμένος τύπος της νόσου, δεν είναι επιθετικός και μάλιστα οι γιατροι δεν ανησυχούν ιδιαίτερα, μου εξήγησαν ότι σχεδόν ολες οι κακοήθειες που εμφανίζονται σε αυτό το σημείο είναι ΙΑΣΙΜΕΣ και η αντιμετώπιση τους είναι γρήγορη και εύκολη. Με χειρουργική επεμβαση και σε κάποιες περίπτωσεις, μια θεραπεία με ραδιενεργό ιώδιο που απλά πρέπει να απομονωθεις για μια βδομάδα(μοναξιά μου όλα μοναξιά μου τίποτα) ψεκάστε σκουπίστε τελειώσατε.

Μοιράζομαι την περιπέτεια μου καθαρά και μόνο για ενημέρωση,όπως έχω ξανά πει πολλές φορές, επειδή με ακολουθούν κάποια άτομα παραπάνω, αν μπορώ να βοηθήσω και να επηρεάσω έστω έναν άνθρωπο… ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ! Οπότε,αγάπες μου επειδή ο θυρεοειδής ταλαιπωρεί κόσμο και κοσμάκη,και το μεγαλύτερο ποσοστό είναι γυναίκες (λόγω τον ορμονών) όταν θα πάτε να κάνετε γενικές εξετάσεις…μαζι με τις αιματολογικές για τον θυρεοειδή, να κοιτάξετε και για υπέρηχο! Εγώ το ανακάλυψα τυχαία καθώς έκανα τσεκ απ για ένα άλλο θέμα υγείας(ευτυχώς όλα κομπλέ εκεί) και στον προληπτικό υπέρηχο καρωτίδων, ανακάλυψα οζους που παίζει να τους είχα χρόνια, όπως και η μισή Ελλάδα άλλωστε (οι οζοι είναι πολύ συχνοι και συνήθως είναι καλοήθης,ακόμα και αν δεν είναι όμως,στην πλειοψηφία δεν είναι επιθετικοί, οπότε σούπερ! ). Κάθε χρόνο έκανα αιματολογικες αλλά επειδή έβγαιναν καλες του θυρεοειδή,δεν το έψαχνα παραπάνω και δεν ήξερα φυσικα! Επειδή όμως τωρα ξέρω,σας προτρέπω να κάνετε τις εξετάσεις σας και να μην φοβάστε για τίποτα! Η πρόληψη σώζει.

Αυτή η περιπέτεια μου θύμισε το ποσό σημαντικό είναι το σώμα μου και γενικά εαυτός μου αλλά και το ποσό φωτεινή μπορώ να γίνω μέσα στα σκοτάδια… το είχα ξεχάσει αυτό η αλήθεια ειναι. Είμαι μια χαρά,αναρρώνω… Και ετοιμάζομαι να κάνω καμ μπακ (στον έρωτα σουυ) με νέα project χεχε δεν κάνω σποιλ». 

Δείτε μερικά ποστ της ΙΤΖΙ

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024