Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 9χρονος που ήπιε καυστικό υγρό – «Νόμιζε ήταν νερό»

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 9χρονος που ήπιε καυστικό υγρό – «Νόμιζε ήταν νερό»

«Τον πρόλαβε η μητέρα του» λέει ο παππούς του παιδιού που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 9χρονος που ήπιε καυστικό υγρό στη Ρόδο, πιστεύοντας ενδεχομένως ότι ήταν νερό, όπως λέει και ο παππούς του.

Όλα έγιναν το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης στην Απολλακιά της Ρόδου. Το νεαρό αγόρι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πήγε να πιει νερό στην κουζίνα του σπιτιού του, αλλά το μπουκάλι που έπιασε, μέσα είχε καυστικό υγρό.

Όπως λέει αποκλειστικά στο LIVE NEWS ο παππούς του παιδιού, ευτυχώς πρόλαβε να τον σταματήσει η μητέρα του και να μην καταναλώσει μεγάλη ποσότητα, μόλις είδε το μπουκάλι που κράταγε.

«Νερό νόμιζε ότι ήτανε και πήγε να το πιει. Τον πρόλαβε η μητέρα και σταμάτησε. Λίγο ακούμπησε. Στο νοσοκομείο τον πήγε κατευθείαν ο πατέρας και είχε διαπιστωθεί λίγο κάψιμο στον λάρυγγα» περιγράφει ο παππούς του παιδιού.

Ο 9χρονος συνειδητοποίησε πως άρχισε να καίγεται. Ο πατέρας του δεν περίμενε στιγμή. Πήρε το αυτοκίνητο και τον μετέφερε άμεσα στα επείγοντα του νοσοκομείο της Ρόδου.

«Ήταν με τη μητέρα του και τον πατέρα του σπίτι. Του φώναξε νομίζω και το έφτυσε κατευθείαν. Θα το κατάλαβε και το ίδιο το παιδί γιατί είναι 9 χρόνων» προσθέτει ο παππούς του.

Ιδιαίτερα σοβαρή η κατάσταση του 9χρονου – Βλάβες στον οισοφάγο και το στομάχι

Στο νοσοκομείο, οι γιατροί μετά από μία σειρά εξετάσεων, διαπίστωσαν πως το καυστικό υγρό είχε περάσει σε ζωτικά όργανα του 9χρονου αγοριού.

Έτσι, έκριναν απαραίτητη την αεροδιακομιδή του και στήθηκε μία μεγάλη επιχείρηση για να μεταφερθεί το παιδί στην Αθήνα, στο νοσοκομείο Παίδων.

«Ήρθε αεροπλάνο και τον πήγανε στην Αθήνα. Αυτήν την στιγμή είναι στο ‘Παίδων»’. Περιμένω τηλέφωνο από τον πατέρα και εγώ» λέει ο παππούς του.

Το αγοράκι από την κατάποση του καυστικού υγρού έχει υποστεί βλάβες στον οισοφάγο και το στομάχι. Του έχει χορηγηθεί παρεντερική θεραπεία και βρίσκεται ακόμα διασωληνωμένο».

«Να ήταν σε κανένα παράθυρο τίποτα και δεν το υπολόγισε το παιδί και νόμιζε ότι ήταν νερό; Κάπως έτσι πρέπει να έγινε. Δεν μπορώ να κρατηθώ στα πόδια μου» συμπληρώνει ο παππούς του 9χρονου.

Όσο περνάνε οι ώρες η αγωνία των γονιών του κορυφώνεται, με την κατάσταση της υγείας του να κρίνεται ακόμα ως ιδιαίτερα σοβαρή από τους γιατρούς.

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024