Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Πρώτο βήμα με διακρατικές συμφωνίες

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Πρώτο βήμα με διακρατικές συμφωνίες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε «προσκλητήριο» στον Νίκο Ανδρουλάκη για την αναθεώρηση του Άρθρου 16 του Συντάγματος για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Η θέληση της κυβέρνησης για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα είναι γνωστή εδώ και καιρό, ενώ ήταν και στις προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου.

Με δεδομένο ότι για να συμβεί κάτι τέτοιο, απαιτείται η αναθεώρηση του Άρθρου 16 από την επόμενη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση εξετάζει τρόπους ώστε αυτό να γίνει νωρίτερα.

Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, θα προωθηθεί η λύση των διακρατικών συμφωνιών, ούτως ώστε να φανεί και ποια πανεπιστήμια θα θελήσουν να επενδύσουν στη χώρα μας στην επόμενη φάση, μετά την αναθεώρηση του Άρθρου 16.

Έτσι, η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει σε διακρατικές συμφωνίες με χώρες, που τα πανεπιστήμια τους ενδιαφέρονται να επιχειρήσουν να ιδρύσουν δομές στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης αναμένεται να θεσπίσει κριτήρια για τους όρους που θα πρέπει να πληροί το υπό ίδρυση πανεπιστήμιο και τα οποία αναμένεται να σχετίζονται τόσο με το προσωπικό που θα εργάζεται σ’ αυτά, όσο και με τις υποδομές που αυτά θα έχουν.

Κάλεσμα σε Ανδρουλάκη

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα αναζητήσει τις συναινέσεις που απαιτούνται στη Βουλή για την αναθεώρηση του Άρθρου 16.

«Να βρούμε τους 180 βουλευτές ώστε να σταματήσει η ιδιαιτερότητα του κρατικού μονοπωλίου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, απευθύνοντας κάλεσμα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, θυμίζοντάς του ότι το ΠΑΣΟΚ είχε «κάνει πίσω» στην τελευταία πρόταση για αναθεώρηση του Άρθρου 16.

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 5ο τελικό της Α1 μπάσκετ Γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024