Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με δαπάνες του Δήμου Σκιάθου η διαμονή των οδηγών ασθενοφόρων

Με δαπάνες του Δήμου Σκιάθου η διαμονή των οδηγών ασθενοφόρων

Ο Δήμος Σκιάθου εξασφαλίζει την διαμονή στους οδηγούς ασθενοφόρων.

Καλύπτει τις ανάγκες διαμονής των οδηγών ασθενοφόρων του νησιού ο Δήμος Σκιάθου, έχοντας εντάξει στον προϋπολογισμό του δαπάνη για τη διαμονή των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ, που θα ενισχύουν τον Τομέα της Σκιάθου, βάσει του άρθρου 32 του Ν. 4483/2017 «Παροχή κινήτρων σε εργαζομένους από ΟΤΑ ορεινών και νησιωτικών περιοχών», όπως αυτό ισχύει.

Πριν την έναρξη της θερινής περιόδου και για την έγκαιρη ολοκλήρωση της υπηρεσιακής διαδικασίας, ο Δήμος με το υπ’αριθμ.πρωτ. 3520/9.4.2023 έγγραφο προς το ΕΚΑΒ έχει ενημερώσει ότι οι δικαιούχοι, που θα ενισχύσουν τον Τομέα Σκιάθου, θα πρέπει να αποστείλουν έγκαιρα στον Δήμο, την απόφαση μετακίνησης της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας (5η ΥΠΕ), την αίτηση για την παροχή διαμονής για υπηρεσιακούς λόγους, καθώς και υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είναι κάτοικοι του Δήμου Σκιάθου, ούτε έχουν οι ίδιοι ή οι σύζυγοί τους πλήρη κυριότητα ή την επικαρπία κατοικίας στη Σκιάθο.

Για τη θερινή περίοδο 2023 ο Δήμος, αφού έλαβε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά έγγραφα από την 5η ΥΠΕ, προχώρησε σε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ολοκλήρωση της διαδικασίας σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, και εξασφάλισε τη διαμονή σε τρεις δικαιούχους – πληρώματα του ΕΚΑΒ για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.

Για την περαιτέρω κάλυψη της διαμονής του πληρώματος του ΕΚΑΒ τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο-Σεπτέμβριο, παρότι υπήρξε μια καθυστέρηση φαίνεται πως ο Δήμος κατάφερε να εξασφαλίσει τα απαραίτητα έγγραφα πέρα από τις προφορικές δεσμεύσεις, ώστε να απομένει μόνο να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο η διαδικασία και να δοθεί μια πολύ ουσιαστική λύση προς όφελος δημοτών και επισκεπτών.

Το in δημοσιεύει το έγγραφο που αποδεικνύει πως όλα μπήκαν στην τελική ευθεία:

«Η ενίσχυση του Τομέα Σκιάθου είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, που αφορά τη Δημόσια Υγεία, και το οποίο ο Δήμος Σκιάθου αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Είμαστε βέβαιοι πως με τη συνεργασία, την οποία έχουμε αναπτύξει τόσο με τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, κ. Νικόλαο Παπαευσταθίου, όσο και με τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνο Σταμνά, σύντομα θα βρεθεί λύση.»δήλωσε ο Δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024