Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψει την υποβάθμιση και απαξίωση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, έκανε δηλώσεις από το περιστύλιο της Βουλής με αφορμή για την χωροταξία εντός Κοινοβουλίου
Κάλεσμα στον Κωνσταντίνο Τασούλα να τηρήσει τη δέσμευσή του σχετικά με την χωροταξία της Βουλής, όπου οι «Σπαρτιάτες» κάθονται στα έδρανα της Αριστεράς, απηύθυνε ο Σωκράτης Φάμελλος από το περιστύλιο της Βουλής.
Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, για να υπερασπιστεί την κοινοβουλευτική λειτουργία και τον κοινοβουλευτικό κανόνα, στέλνοντας μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, «και στον κ. Μητσοτάκη», όπως είπε.
«Χθες, με επιστολή μας προς τον Πρόεδρο της Βουλής, καταθέσαμε την οξύτατη διαμαρτυρία μας για την κατανομή των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής», ανέφερε ο κ. Φάμελλος.
«Επισημαίνουμε και προς τον κ. Μητσοτάκη…»
Και σημείωσε ότι «επιλέχθηκε να διασπαστούν σε τρία σημεία οι θέσεις, τα καθίσματα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κάτι που υποβαθμίζει το κοινοβουλευτικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», ενώ προσέθεσε ότι «επιλέχθηκε επίσης να τοποθετηθεί το κόμμα Σπαρτιάτες στα έδρανα της Αριστεράς στη Βουλή, κάτι που είναι αναντίστοιχο με την ιστορία της Βουλής, και γενικότερα των Κοινοβουλίων, αλλά και με τον κοινοβουλευτικό κανόνα».
«Επισημαίνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις, και στον κ. Μητσοτάκη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σωκράτης Φάμελλος, «ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να προασπίζει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισης και απαξίωσής τους».
Προσέθεσε ότι «αυτό οφείλουμε να κάνουμε όλοι και όλες, γιατί θέλουμε η ελληνική κοινωνία να εμπιστεύεται τη λειτουργία και το έργο του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Περιμένουμε από τον Πρόεδρο της Βουλής, τον κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, να υλοποιήσει τη δέσμευσή του άμεσα και να λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί».
- Γιάννης και Μαράια παίζουν μποξ και… προειδοποιούν γαμπρούς και νύφες των παιδιών τους: «Ερχόμαστε για σας»
- Εβδομάδα εξελίξεων στη Βουλή: Την Τετάρτη στην επιτροπή Θεσμών οι Δεμίρης και Τζαβέλλας για τις υποκλοπές
- Κάννες: Ηχηρή απουσία της Μπάρμπρα Στρέιζαντ – Γιατί ακύρωσε την εμφάνισή της
- Ανδρουλάκης: Οκτώ δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος – Η κυβέρνηση ταυτίστηκε με τη λεηλασία των ξένων funds
- Βατικανό: Μαθητές έμαθαν στον Πάπα να κάνει το «six – seven» [βίντεο]
- «Η Μπαρτσελόνα έχει στην κορυφή της λίστας της τον Βασίλη Σπανούλη»
- Δήμος Καβάλας: Υπογραφή σύμβασης παραχώρησης της έκτασης της Παναγούδας
- Ιράν: Ανακοίνωσε τη σύσταση νέου φορέα για τα Στενά του Ορμούζ – Με το δάχτυλο στη σκανδάλη, οι συνομιλίες παραμένουν ζωντανές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 18.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-bhylviu-14464685-315x220.jpg)















![Βατικανό: Μαθητές έμαθαν στον Πάπα να κάνει το «six – seven» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/fca1f0c8-papas-315x220.jpg)






































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442