Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τη «Βίβλο Προσβασιμότητας» ολοκλήρωσε ο Δήμος Τρικκαίων

Τη «Βίβλο Προσβασιμότητας» ολοκλήρωσε ο Δήμος Τρικκαίων

Σκοπός η ανεμπόδιστη πρόσβαση των ατόμων με κινητικά προβλήματα στη πόλη.

Τη «Βίβλο Προσβασιμότητας» και τα αναγκαία έργα για την καλύτερη κίνηση πεζών και ατόμων με αναπηρία στην πόλη, ολοκλήρωσε ο Δήμος Τρικκαίων. Πρόκειται για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας, μια διαδικασία που ξεκίνησε το 2021 και ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2023. Το ΣΑΠ αφορά στην προεργασία για την πραγματοποίηση όλων των ενεργειών που θα καταστήσουν τα Τρίκαλα μια πόλη με ακόμη καλύτερη προσβασιμότητα για όλους και όλες.

Ουσιαστικά, είναι το σχέδιο που θα καθορίσει τον τρόπο διαμόρφωσης της πόλης με επεμβάσεις και κατασκευές, για να δημιουργηθεί ένα δίκτυο προσβάσιμων μετακινήσεων. Αυτό το δίκτυο λειτουργεί με βάση την αρχή της «προσβάσιμης αλυσίδας» προς βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις. Πρόκειται, δηλαδή, για τα έργα που δημιουργούν συνεχόμενη, αλυσιδωτή προσβάσιμη μετακίνηση στον χώρο, χωρίς ασυνέχειες και εμπόδια.

Αρχικώς, δημιουργήθηκαν συνήθεις διαδρομές κίνησης για πεζούς εντός της πόλης, συνδέοντας κοινωφελείς και κοινόχρηστες περιοχές και κτήρια. Κατά μήκος αυτών των διαδρομών αξιολογήθηκαν οι υποδομές για πεζούς και άτομα με περιορισμένη κινητικότητα.

Στη συνέχεια υποβλήθηκαν προτάσεις για τη βελτίωση και την ενίσχυση των υποδομών. Αυτές οι προτάσεις σε δρόμους, πεζοδρόμια, εισόδους δημόσιων κτηρίων κ.α., αποτελούν τα βασικά στοιχεία του ΣΑΠ, της επονομαζόμενης «Βίβλου Προσβασιμότητας» για τα Τρίκαλα.

Στο ΣΑΠ ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο του Ν. 4819/2021, με βάση τις προδιαγραφές, όρους και τεχνικές οδηγίες για την εκπόνηση «Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.)» που καθορίστηκαν με την ΥΠΕΝ/ΔΜΕΑΑΠ/110088/887/19.11.2021 Απόφαση Υφυπουργού Π.ΕΝ. (ΦΕΚ Β΄ 5553).

Sports in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024