Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
6 τηλεοπτικά spin-offs για το binge-watching του καλοκαιριού

6 τηλεοπτικά spin-offs για το binge-watching του καλοκαιριού

Οι ταινίες και οι σειρές είναι μία από τις βασικές επιλογές της σύγχρονης ψυχαγωγίας όπως την ξέρουμε. Όταν δε αγαπημένες ταινίες του παρελθόντος γίνονται σειρές που δίνουν και άλλο χρόνο ύπαρξης μίας ιστορίας που μας έχει κερδίσει, τότε απλά μπαίνει στη λίστα must watch και κάνει για άλλη μια φορά το σπίτι μας, το καλύτερο σινεμά.

Διαβάζουμε: «Ένα spinoff ή spinoff είναι όποιο αφηγηματικό έργο προέρχεται από ένα ήδη υπάρχον έργο και εστιάζει σε διαφορετικές πτυχές από το πρωτότυπο έργο.» Σωστά και συνήθως spin–offs γίνονται σε αγαπημένα έργα, σε ιστορίες που έχουμε παρακολουθήσει με ευλαβική συνέπεια, ενίοτε και πάθος, ιστορίες για τις οποίες μία συνέχεια θα συντηρούσε το μύθο τους. Σε αυτό το σημείο, η τηλεοπτική και κινηματογραφική ιστορία έχει δείξει ότι κάποια από αυτά τα spin–offs έχουν καταφέρει να κοιτάνε στα μάτια το πρωτότυπο έργο, σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα να το ξεπερνάνε. Όπως και να έχει, μία τέτοια περίπτωση έργου έχει το πλεονέκτημα να έχει ήδη το κοινό του, το οποίο βέβαια είναι πιο απαιτητικό αλλά πάντα πιστό στους ήρωές του. 

Εμείς βρήκαμε στην COSMOTE TV τα 6 καλύτερα spin-offs που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή και σου τα παρουσιάζουμε!

1. The Walking Dead Universe: Dead City

Θα ξεκινήσω με μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές των τελευταίων δεκαετιών που δεν είναι άλλη από το The Walking Dead που ξεκίνησε το 2010 και έτρεξε για 13 χρόνια και 11 σεζόν, με φανατικούς θεατές. Σε αυτό το ζομπιοφτιαγμένο σύμπαν η ιστορία συνεχίζεται με τους πάλαι ποτέ εχθρούς Μάγκι (Lauren Cohan) και Νίγκαν (Jeffrey Dean Morgan) να ταξιδεύουν στο μετα-αποκαλυπτικό Μανχάταν, που έχει καταληφθεί φυσικά από ζωντανούς-νεκρούς, όπου κυριαρχεί η ηρεμία και η αγάπη #νοτ. Προφανώς η αναρχία και ο τρόμος κυριαρχούν αλλά αν έβγαινε κάποια στιγμή μία παρωδία κάπως έτσι τη φαντάζομαι… Για την ώρα, ζομπιλάτρηδες δεν το χάνετε.

Η σειρά προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 22.00, αποκλειστικά στην COSMOTE TV (COSMOTE SERIES HD). Στην COSMOTE TV θα προβληθούν το επόμενο διάστημα και οι επόμενες 2 σειρές του The Walking Dead Universe.

2. Fatal Attraction

Και ποιος από εμάς τους boomers δεν θυμάται το υποψήφιο για 6 Όσκαρ, ένα από τα πιο γνωστά ερωτικά θρίλερ των 80s, Fatal Attraction. Για τους νεότερους είναι μία σινέ-πρόταση αν θέλουν να νιώσουν λίγο την δεκαετία και την τρέλα της εποχής και φυσικά να δουν μία από τις ταινίες που έκαναν γνωστούς τους Μάικλ Ντάγκλας και Γκλεν Κλόουζ. 36 χρόνια αργότερα έρχεται μία σειρά με τον ίδιο τίτλο να μας θυμίσει την ταινία, αυτή τη φορά με τους Λίζι Κάπλαν (Masters of Sex, Mean Girls, Now You See Me 2) και Τζόσουα Τζάκσον (The Affair, Fringe). Στην τηλεοπτική μεταφορά του, o Νταν Γκάλαχερ γνωρίζει τη γοητευτική Άλεξ Φόρεστ, με την οποία αποφασίζει να ξεχάσει για λίγο το γάμο του και να περάσει μαζί της ένα Σαββατοκύριακο. Μία απιστία ασφαλώς που θα τον πάει σε σκοτεινά μονοπάτια γιατί η ερωμένη παθαίνει εμμονή μαζί του. Αυτήν τη φορά, την ιστορία τη μαθαίνουμε από την οπτική της ερωμένης Άλεξ, αποφεύγοντας έτσι το στερεότυπο της «διαβολογυναίκας».  

 

3. Star Trek: Strange New Worlds

Αγαπημένοι μου Trekkies, είναι η τέταρτη σειρά Star Trek που ακούμε και συγκινούμαστε το «Where no man has gone before» από την κλασική ομιλία «Final Frontier» που πρωτοπαίχτηκε το 1966. Σε αυτό το spin–off παρακολουθούμε μία ακόμα ριψοκίνδυνη  αποστολή του θρυλικού αστρόπλοιου Εντερπράιζ, με επικεφαλής τον κυβερνήτη Κρίστοφερ Παίκ που πάει να ανακαλύψει νέους κόσμους σε ξένες και μυστηριώδεις περιοχές του αχανούς Διαστήματος. Χάριν ιστορίας ο Ethan Peck που παίζει τη μεγάλη μορφή Mr. Spock είναι ο εγγονός του μυθικού ηθοποιού του παλιού Χόλιγουντ Gregory Peck.

 

4. Grease: Rise of the Pink Ladies

Και ποιος δεν έχει χορέψει το ´Greased Lightnin’ ή το ´You Are The One That I Want´ σε κάποιο πάρτι και φυσικά δεν έχει δει πέραν της μίας φοράς την ταινία μύθο Grease με τον μοναδικό  John Travolta και την εξίσου μοναδική Olivia Newton John. Το spin–off αυτής της ταινίας μας πάει 4 χρόνια πριν την εποχή της, δηλαδή στο 1954, με πρωταγωνίστριες 4 περιθωριοποιημένες μαθήτριες, τις Τζέιν, Ολίβια, Σίνθια και Νάνσυ όπου αποφασίζουν να αλλάξουν λίγο την κατάστασή τους στο σχολείο. Για να καταφέρουν να ρίξουν τα φώτα της προσοχής πάνω τους συστήνουν την πρώτη μουσική κοριτσοπαρέα με τα ανάλογα λογοτυπημένα ροζ μπουφάν ως ´Pink Ladies´. Στη σειρά, που φέρει την υπογραφή της «Atypical» Άναμπελ Όοουκς, θα βρείτε στους πρωταγωνιστικούς ρόλους την ανερχόμενη Μάντισον Τόμπσον («Ozark») και την πληθωρική show–woman Τζάκι Χόφμαν. Οι λάτρεις της ταινίας θα βρουν πολύ χαριτωμένο το γεγονός ότι όλοι οι τίτλοι των επεισοδίων της σειράς είναι ατάκες από το αγαπημένο πρωτότυπο.

 

5. Anne Rice’s Interview with the Vampire

Και συνεχίζω πάλι με μία σειρά που αγαπάει το αίμα και από τα ολίγον περιορισμένης αντίληψης βαμπίρ, πάμε στους πανούργους βρικόλακες που με τόσες ζωές έχουν μαζέψει απίστευτα skills επιβίωσης. Όταν βλέπαμε στα 90’s το «Συνέντευξη με έναν Βρικόλακα», με τα ομορφόπαιδα που είχαν ήδη λάμψει Tom Cruise και Brad Pitt στους βασικούς ρόλους, παρέα με τους Christian Slater, Antonio Banderas, Stephen Rea και τη μικρή τότε Kirsten Dunst, είχαμε ολίγον ταραχτεί. Σε αυτήν ακριβώς την ταινία που βασίστηκε στο δημοφιλές μυθιστόρημα της Αν Ράις αποτελεί spin–off η εν λόγω σειρά. Η ιστορία ξεκινάει όταν το 2022 ο βρικόλακας Louis de Pointe du Lac που ζει στο Ντουμπάι επιθυμεί να αφηγηθεί την αιώνια ζωή του στον διάσημο δημοσιογράφο Daniel Molloy. Η ιστορία του λοιπόν ή μάλλον η νέα αιώνια και αιματοβαμμένη ζωή του ξεκινάει στη Νέα Ορλεάνη του 1910, όταν προσεγγίζεται από έναν μυστηριώδη άντρα, ο οποίος τον μεταμορφώνει σε βρικόλακα και γίνεται ο αθάνατος σύντροφός του.    

 

6. Let the Right One In

…και για κλείσιμο αυτών των μοναδικών spin–offs θα προτείνουμε την αμερικάνικη μεταφορά της σουηδικής και υποψήφιας για BAFTA ταινίας τρόμου Let the Right One In που βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2008, με ήρωες τότε τον 12χρονο Όσκαρ και την ιδιόμορφη Έλι. Μάλιστα, η ταινία είχε ψηφιστεί ως η ταινία της χρονιάς από το περιοδικό Empire. Το τηλεοπτικό της remake έχει ως πρωταγωνιστές, τον Μαρκ και τη 12χρονη κόρη του, η οποία στην ηλικία των 2 ετών, μετατράπηκε σε βρικόλακα. Τώρα, πατέρας και κόρη, βρίσκονται στη Νέα Υόρκη, απελπισμένοι να βρουν θεραπεία για αυτόν τον ιό των βαμπίρ.

Όλες οι σειρές είναι διαθέσιμες στον δωρεάν, on demand κατάλογο ταινιών και σειρών της COSMOTE TV .

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024