Σεπόλια: Ανοίγει ο δρόμος για την πρώτη δίκη – Τι προτείνει ο εισαγγελέας για τη μητέρα της 12χρονης
Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται το βούλευμα, με βάση το οποίο οι δικαστικοί λειτουργοί θα αποφανθούν για την τελική παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων σε δίκη και για ποια ακριβώς ποινικά αδικήματα θα καθήσουν στο εδώλιο
Ανοίγει ο δρόμος για την πρώτη δίκη σχετικά με την υπόθεση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης της 12χρονης από τον Κολωνό.
Ο εισαγγελέας, ο οποίος μελέτησε τα στοιχεία της πρώτης δικογραφίας, εισηγείται προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο την παραπομπή σε δίκη των 26 κατηγορουμένων.
Υπενθυμίζεται ότι σε αυτή τη δικογραφία, εκτός από τους πρωταγωνιστές της δυσώδους αυτής ιστορίας, είναι κατηγορούμενη και η μητέρα της ανήλικης, η οποία εξακολουθεί να παραμένει προσωρινά κρατούμενη, αν και η ίδια αρνείται την κατηγορία της μαστροπείας σε βάρος του ίδιου της του παιδιού, που την έφερε αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη, ενώ και η 12χρονη όλο αυτό το διάστημα στέκεται στο πλευρό της, υπερασπιζόμενη τη μητέρα της.
Εν αναμονή του βουλεύματος
Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται πλέον το βούλευμα, με βάση το οποίο οι δικαστικοί λειτουργοί θα αποφανθούν για την τελική παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων σε δίκη και για ποια ακριβώς ποινικά αδικήματα.
Και ενώ ήδη δρομολογήθηκε η πρώτη δίκη, σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη δικογραφία για την ίδια δυσώδη υπόθεση, με άλλους εκ των κατηγορουμένων να βρίσκονται ήδη στη φυλακή και άλλους να έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ανήλικο κορίτσι έχει δώσει ήδη επτά καταθέσεις, στις οποίες έχει μιλήσει για όλα εκείνα τα πρόσωπα τα οποία συμμετείχαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στην κακοποίησή της, παρά το γεγονός ότι όλοι μέχρι σήμερα έχουν αρνηθεί την ποινική τους εμπλοκή.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας